FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
Müdürlüğümüze denetim, resmi istek, ithalat, ihracat ve Bakanlığımızın izleme projeleri kapsamında getirilen numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek kapsamında getirmiş olduğu numunelerin analizleri, Türk Gıda Kodeksi ile ulusal ve uluslararası kabul görmüş standart metotlara göre yapılmaktadır.
Birimimizde gerçekleştirdiğimiz analizlerde analiz ve ölçümlerin güvenilirliği ile kalitesinin yüksek olmasını sağlamak amacıyla ulusal veya uluslararası kabul görmüş analiz yöntemleri uygulanmaktadır.
Laboratuvarımızda gıda, yem ve sularda; rutubet/ kuru madde, kül/ ham kül miktarı, briks, pH, kırılma indisi, gözle görülebilir yabancı madde, elek analizleri, özgül ağırlık, meyve oranı, yaş/ kuru glüten, askıda katı madde, ağırlık kontrolü, yumurtada hava boşluğu, kekikte yabancı madde gibi analizler yapılmaktadır.
Laboratuvarımızda yapılan analiz sonuçlarının doğruluğu ve güvenilirliğini kontrol etmek amacıyla ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Laboratuvarımızda yem ve yem maddelerinde rutubet ve ham kül, tahıl ve öğütülmüş tahıl ürünlerinde rutubet ve kül, et ürünlerinde rutubet, sularda pH analizlerinde akredite analiz sonucu verilmektedir.