Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı; 3 Ziraat Mühendisi, 1 Veteriner Hekim,1 Gıda Mühendisi ve 1 Laboranttan oluşan uzman kadrosu ile ithalat, ihracat, resmi istek, Bakanlığımız denetim programı ve denetim(ihbar- şikayet- ALO 174 vb.) sırasında alınan numuneler, şahıs ve firmaların özel istek gıda, yem ve kullanma suyu numunelerinin analizleri yapılmaktadır. Laboratuvarımız besiyeri hazırlama, numune alma, ekim, inkübasyon ve değerlendirme odası, yıkama odası olarak birbirinden ayrılmış bölümlerden oluşmaktadır.
Yapılan analizlerde TSE, AOAC, ISO, AFNOR ve FDA gibi ulusal ve uluslararası kaynaklardan temin edilen metotların güncellikleri takip edilerek kullanılmakta olup, laboratuvarımızda periyodik olarak FAPAS, LGC, UGRL vb. yeterlilik testlerine katılım sağlanmaktadır. Analiz iş ve işlemlerine ilave olarak hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.
Laboratuvarımızda kalitatif analizler (Listeria monocytogenes aranması, Staphylacoccal Enterotoksin aranması, Salmonella spp. aranması ile E.coli O157:H7 aranması) ile kantitatif analizler (Bacillus cereus, Aerobik Koloni, Koagulaz Pozitif Stafilokok, Clostridium perfringens, Rope Sporu (sünme), E.coli, Enterobacteriaceae, Fekal Koliform ve Koliform bakteri ile Küf ve Maya sayımı) yapılmaktadır. Kullanım sularında Toplam Koliform ve E.coli sayımı, çiğ sütte Somatik Hücre sayımı, UHT sütte İnkübasyon/Stabilite Testi, yoğurt ve ayranda Toplam Karakteristik Mikroorganizma sayımı analizleri yapılmaktadır. Ayrıca laboratuvarımızda ELISA yöntemi ile et ve et ürünlerinde kanatlı eti aranması analizi yapılmaktadır.
Laboratuvar Cihaz Alt Yapısı:
VİDAS Cihazı
VİTEK 2 Cihazı
Tempo Cihazı
ELISA Cihazı
Somatik Hücre Sayım Cihazı
Membran Filtrasyon Cihazı
Class II Biyogüvenlik kabini
Otoklav, mikroskop, etüv, santrifüj
Muhtelif laboratuvar araç ve gereçleri (pH metre, terazi vb.)