Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ESKİŞEHİR GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORARTUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP FORMU
    NUMUNE KABUL İŞLEMLERİ
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
    DERGİLER
  • BASIN
    ESKİŞEHİR HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksEskişehir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Mikrobiyolojik Analiz Laborartuvarı

​Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı; 3 Ziraat Mühendisi, 1 Veteriner Hekim,1 Gıda Mühendisi ve 1 Laboranttan oluşan uzman kadrosu ile ithalat, ihracat, resmi istek, Bakanlığımız denetim programı ve denetim(ihbar- şikayet- ALO 174 vb.) sırasında alınan numuneler, şahıs ve firmaların özel istek gıda, yem ve kullanma suyu numunelerinin analizleri yapılmaktadır. Laboratuvarımız besiyeri hazırlama, numune alma, ekim, inkübasyon ve değerlendirme odası, yıkama odası olarak birbirinden ayrılmış bölümlerden oluşmaktadır.

Yapılan analizlerde TSE, AOAC, ISO, AFNOR ve FDA gibi ulusal ve uluslararası kaynaklardan temin edilen metotların güncellikleri takip edilerek kullanılmakta olup, laboratuvarımızda periyodik olarak FAPAS, LGC, UGRL vb. yeterlilik testlerine katılım sağlanmaktadır. Analiz iş ve işlemlerine ilave olarak hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.

Laboratuvarımızda kalitatif analizler (Listeria monocytogenes aranması, Staphylacoccal Enterotoksin aranması, Salmonella spp. aranması ile E.coli O157:H7 aranması) ile kantitatif analizler (Bacillus cereus, Aerobik Koloni, Koagulaz Pozitif Stafilokok, Clostridium perfringens, Rope Sporu (sünme), E.coli, Enterobacteriaceae, Fekal Koliform ve Koliform bakteri ile Küf ve Maya sayımı) yapılmaktadır. Kullanım sularında Toplam Koliform ve E.coli sayımı, çiğ sütte Somatik Hücre sayımı, UHT sütte İnkübasyon/Stabilite Testi, yoğurt ve ayranda Toplam Karakteristik Mikroorganizma sayımı analizleri yapılmaktadır. Ayrıca laboratuvarımızda ELISA yöntemi ile et ve et ürünlerinde kanatlı eti aranması analizi yapılmaktadır.

 

Laboratuvar Cihaz Alt Yapısı:

VİDAS Cihazı

VİTEK 2 Cihazı

Tempo Cihazı

ELISA Cihazı

Somatik Hücre Sayım Cihazı

Membran Filtrasyon Cihazı

Class II Biyogüvenlik kabini

Otoklav, mikroskop, etüv, santrifüj

Muhtelif laboratuvar araç ve gereçleri (pH metre, terazi vb.)​


İLETİŞİM

    Eskişehir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Sazova mah. Kütahya Yolu Üzeri Tarım İl Müdürlüğü Yerleşkesi - ESKiŞEHİR

  • Telefon : 0 222 310 31 60

  • Faks : 0 222 310 31 20

  • E-Posta : eskisehir.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI