Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ESKİŞEHİR GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORARTUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP FORMU
    NUMUNE KABUL İŞLEMLERİ
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
    DERGİLER
  • BASIN
    ESKİŞEHİR HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksEskişehir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Laboratuvarı

​Fiziksel Analiz Laboratuvarı, ithalat, ihracat, resmi istek, Bakanlığımız denetim ve izleme programı çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek gıda, yem ve su numunelerinin analizlerini ulusal ve uluslararası geçerliliği olan metotlara göre yapan Eskişehir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nün birimlerinden biridir.

Fiziksel Analiz Laboratuvarında, metotların güncellikleri periyodik olarak takip edilmekte olup, hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.

Fiziksel Analiz Laboratuvarında; Ağırlık Kontrolü, Ayrılabilen Çeşni Oranı, Bağıl Yoğunluk, Çemen Miktarı, Duyusal/Organoleptik Analiz, Elektriksel İletkenlik, Elek Üstü ve Elek Altı, Et Kemik Unu Aranması, Ham Kül Tayini, Hidroklorik Asitte (HCl'de) Çözünmeyen Kül, Kaymak Oranı, Kırılma İndisi, Kir Muhtevası, Kuru veya Kurutulmuş Meyve Kaymak Oranı, Kuru Öz / Gluten, Meyve Oranı, Nem Tayini (Refraktometrik Metot), pH, Rutubet / Kuru Madde, Rutubet Tayini (Toluen Metodu), Siyah Leke, Suda Çözünebilen Katı Madde (Briks), Suda Çözünmeyen Madde, Suya Geçen Madde, Tane İriliği, Toplam Kül / Kül, Yabancı Madde, Yağ Tayini, Yağsız Kuru Madde, Yaprak Oranı, Yaş Öz / Gluten, Yoğunluk (Laktodansimetre Metodu) analizleri yapılmaktadır.

Fiziksel Analiz Laboratuvarında, analiz sonuçlarının güvenilirliğini ve doğruluğunu Uluslararası Central Science Laboratory (FAPAS), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) ve LGC gibi resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılarak kontrol etmektedir.

Analitik Terazi, Hassas Terazi, Etüv, Vakumlu Etüv, Kül Fırını, pH Metre, Refraktometre, Stereo Mikroskop, Su Banyosu, Balon Isıtıcısı ve Ultra Santrifüj Değirmen laboratuvarımızda kullanılan cihazlardır.

İLETİŞİM

    Eskişehir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Sazova mah. Kütahya Yolu Üzeri Tarım İl Müdürlüğü Yerleşkesi - ESKiŞEHİR

  • Telefon : 0 222 310 31 60

  • Faks : 0 222 310 31 20

  • E-Posta : eskisehir.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI