Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ESKİŞEHİR GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORARTUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP FORMU
    NUMUNE KABUL İŞLEMLERİ
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
    DERGİLER
  • BASIN
    ESKİŞEHİR HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksEskişehir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Katkı Kalıntı Analiz Laboratuvarı

​Katkı-Kalıntı Analiz Laboratuvarı, ithalat, ihracat, resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme projeleri çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek gıda, yem ve su numunelerinin analizlerini ulusal ve uluslararası geçerliliği olan metotlara göre yapan Eskişehir Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü'nün birimlerinden biridir.

Katkı-Kalıntı Analiz Laboratuvarında metotların güncellikleri takip edilmektedir. Laboratuvarımızda konusuyla ilgili hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.

Laboratuvarımız analiz sonuçlarının güvenilirliliği ve doğruluğu Uluslararası Central Science Laboratory (FAPAS), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) ve UGRL gibi resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılarak kontrol edilmektedir.

Katkı-Kalıntı Analiz Laboratuvarında;

 Mikotoksin analizleri kapsamında; sert kabuklu kuru meyveler, kurutulmuş meyveler, toz biberler, helvalar ve ezmelerde, yem ve yem ham maddelerinde, yüksek lifli ürünlerde Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1,B2,G1,G2) analizleri, süt ve süt tozunda Aflatoksin M1, tahıl ve tahıl ürünlerinde Okratoksin A analizleri HPLC cihazında floresan detektörle yapılmaktadır.

Kalıntı analizleri kapsamında; LC-MS/MS cihazı kullanılarak süt numunelerinde B2-a grubu Benzimidazol ve B2-a grubu Avermektin antibiyotik ilaç kalıntı analizleri, kanatlı etinde B2-a grubu Benzimidazol antibiyotik ilaç kalıntıları analizleri, balıkta B2-a grubu Avermektin antibiyotik ilaç kalıntı analizleri yapılmaktadır.

Katkı analizleri kapsamnda; tüm gıdalarda Sorbik Asit- Benzoik Asit analizi, şekerlemelerde ve alkolsüz içeceklerde Sentetik Boya analizi, bal, pekmez, reçelde HMF analizi, kayısı/kuru meyvelerde ve un/unlu mamüllerde SO2 analizi, peynir, yoğurt, ayranda Natamisin analizi, alkolsüz içeceklerde Suni Tatlandırcı analizi, et ve et ürünlerinde Nitrit/ Nitrat analizi yapılmaktadır.

Tüm analizlerde kullanılan cihazların kalibrasyonu, enstrümantal analizlerimizin performans testleri distribütör firmalar tarafından yapılmaktadır.

Hızlı ve güvenilir analiz sonuçları elde edebilmek için teknolojik gelişmeler takip edilmektedir

Katkı-Kalıntı Laboratuvarında Bulunan Cihazlar:

HPLC/FLD

HPLC/UV-DAD

LC-MS/MS

İLETİŞİM

    Eskişehir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Sazova mah. Kütahya Yolu Üzeri Tarım İl Müdürlüğü Yerleşkesi - ESKiŞEHİR

  • Telefon : 0 222 310 31 60

  • Faks : 0 222 310 31 20

  • E-Posta : eskisehir.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI