Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ELAZIĞ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ BİRİMLER
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI KALINTI MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    BANKA HESAP BİLGİLERİ
    ÖZEL İSTEK TALEP FORMU
    ANALİZ VE FİYAT LİSTESİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksElazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Fiziksel Analiz Laboratuvarı

          Güvenli ve sağlıklı gıda ile beslenmek tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüketicinin en doğal hakkıdır. Gıdaların neden olduğu zararlar büyük ölçüde güvenli olmayan ortamlarda hijyenik olmayan gıda üretiminden kaynaklanmaktadır. Gıda sanayisinde yaşanan hızlı gelişmeler ile birlikte gıda maddelerinin üretim teknikleri gelişmekte ve ürün çeşitliliğinde artışlar gözlenmektedir. Tüketime sunulan gıda maddelerinde değişiklik ve çeşitlilik arttıkça bunların kontrol edilmesi de ayrı bir önem kazanmaktadır. Fiziksel Analiz Laboratuvarına getirilen İthalat, İhracat, resmi istek ve denetim çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Gıda Maddeleri Tüzüğü ve uluslararası geçerliliği olan metodlara göre yapılmaktadır. Laboratuvarımızda; organoleptik (renk, tat, koku, görünüş vb.) analizler, rutubet/kuru madde, kül, Ph, briks, kırılma indisi, yabancı madde, elek analizi, özgül ağırlık, çözündürülmüş su içeriği tayini , çayda su ekstraktı, su çözünen kül ve suda çözünmeyen kül tayini ile kuru madde tayini, kakaoda incelik (partikül büyüklüğü) tayini, sütte sediment (kirlilik) tayini vb. analizler yapılmaktadır. Ayrıca yem numunelerinde rutubet ve kül analizleri de yapılmaktadır. Laboratuvarımız ilk olarak " Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Rutubet Muhtevası Tayini" ile " Tahıllar ve Öğütülmüş Tahıl Ürünlerinde Toplam Kül Muhtevası Tayini" analizlerinde 2009 yılında TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir. Laboratuvarımız analiz sonuçlarının güvenilirliliğini ve doğruluğunu FAPAS, Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME)gibi resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılarak kontrol edilmektedir. Her geçen gün hızla gelişen gıda sanayi sektörü içinde analiz çeşitliliğimizi arttırara, analiz kalitesini yükseltmek temel amacımızdır.

​

​​Analizin Adı​Numune Miktarı​Analiz SüresiAnaliz Ücreti (TL) KDV Hariç

.



​WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.31.48 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.31.48 (3).jpeg 

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.31.49 (2).jpegWhatsApp Image 2023-10-13 at 13.31.48 (2).jpeg​



İLETİŞİM

    Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Üniversite Mah. Alparslan Türkeş Bulvarı 17509. Sokak No: 19 P.K. 129 ELAZIĞ

  • Telefon : 0424 233 62 51

  • Faks : 0424 237 60 11

  • E-Posta : elazig.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : elazig.gidalab@gthb.hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI