ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
EN
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ELAZIĞ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Anasayfa
KURUMUMUZ
TARİHÇE
GÖREVLERİMİZ
ORGANİZASYON ŞEMASI
ETİK DEĞERLER
YÖNETİM
LABORATUVAR MÜDÜRÜ
MÜDÜR YARDIMCISI
KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
KALİTE POLİTİKASI
AKREDİTASYON
İDARİ BİRİMLER
İDARİ - MALİ VE SATINALMA BİRİMİ
İÇ KONTROL BİRİMİ
DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ
SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
LABORATUVARLARIMIZ
NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
MİKROBİYOLOJİ
MİKROBİYOLOJİ
MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI
KATKI- MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVARI
KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
ANALİZLER
MÜŞTERİ BÖLÜMÜ
BANKA HESAP BİLGİLERİ
ÖZEL İSTEK TALEP FORMU
ANALİZ VE FİYAT LİSTESİ
MÜŞTERİ HAKLARI
FAALİYETLERİMİZ
ISTEK&ŞİKAYET
İletişim
Tarayıcınızda JavaScript etkin değil gibi görünüyor. Lütfen JavaScript'i etkinleştirin ve yeniden deneyin.
Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
FAALİYETLERİMİZ
"5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlı Gıda ve Yem Kanununa" dayanılarak hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Ürün Tebliğlerinde yer alan kriterler kapsamında kayıtlı ve onaylı işletme statüsünde üretim izni verilen işletmelerin üretim yerleri ve satış noktalarından Bakanlığımız tarafından yıllık denetim, izleme programları dahilinde alınan numuneler, ithalat ve ihracata konu bitkisel ve hayvansal ürünler ile Alo 174 gıda hattına ulaşan şikayetler sonucu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri Denetçileri tarafından alınan numuneler güvenlik mühür numarası ile mühürlenerek uygun şartlarda Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerine teslim edilmektedir. Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerince teslim alınan numuneler analiz işlemleri sonucunda Türk Gıda Kodeksi ürün tebliğlerine göre uygunluk değerlendirmeleri Analiz Sonuç Raporlarında belirtilerek ilgili numunenin gönderildiği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Analiz Sonuç Raporları ulaştırılır. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün tüm işletmeleri izlediği ulusal yazılım "Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi" ne analiz sonuçları veri olarak kaydedilir. Analiz Sonuç Raporuna göre uygunsuzluk tespit edilen hususlar ile ilgili idari ve hukuki süreçler ise İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülmektedir. 29.12.2011 tarih ve 28157 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren "Gıda Kontrol Laboratuvarlarının Kuruluş, Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esaslarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik" kapsamında, Bakanlık İl Müdürlüklerince ithalat, ihracat, denetim ve benzeri amaçlar için gönderilen numunelerin analizlerini, diğer kamu kurumlarından gönderilen numunelerde resmi istek analizlerini, üniversiteler gibi kurum ve kuruluşların, şahıs veya firmaların özel istek analizlerini, araştırma geliştirme ve proje analizlerini raporlarında belirtmek kaydı ile yapmaktır. Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde, gıda güvenilirliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması faaliyetleri kapsamında Gıda, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler, Yem ve Yem Katkı Maddeleri, Kullanma Suyu, Su Ürünleri ve Tesis Üretim Suyu numunelerinin Türk Gıda Kodeksi ürün tebliğlerinde ve ilgili mevzuatlarda belirtilen kriterlere göre fiziksel, kimyasal, katkı, kalıntı, mineral, mikrobiyoloji, süt, yem belirleme, histoloji ve genetiği değiştirilmiş organizma analizleri yapılmaktadır. Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü konusunda uzman güçlü personeli, uluslararası geçerliliği olan akredite metotları, ileri teknoloji ürünü cihaz alet ve ekipmanları ile hızlı, güvenilir analiz, kaliteli ve üstün hizmet anlayışı ile faaliyetlerini yürütmektedir
E-HİZMETLER
Gübre Takip Sistemi
Tarım Tv
III. Tarım Orman Şurası
Alo 180
Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık
TARYAT
Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi
Kulak Küpe Sorgulama
Hayvan Bilgi Sistemi
Tarım Orman Bülteni
Türk Tarım Orman Dergisi
Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi
Türkiye Arıcılık Haritası
YUKARI