Mikrobiyoloji laboratuarında tüm gıda maddeleri, yem ve içme sularında insanlarda ve hayvanlarda gıda zehirlenmesi ve gıda enfeksiyonlarına yol açan mikroorganizmaların mikrobiyolojik analizleri yapılmaktadır. Analizlerde uluslar arası geçerliliği olan metotlar kullanılmakta olup güncellik takipleri yapılmaktadır.
Yapılan validasyon çalışmaları, ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanarak Analizlerin güvenilirlikleri sağlanmaktadır.
Mikrobiyoloji laboratuarımızda Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik kriterler Tebliğinde belirtilen tüm analizler yapılmaktadır.
Mikrobiyoloji Laboratuarı konusuyla ilgili değişiklikleri yakından takip ederek kendini geliştirmekte, Analiz kalitesinden ödün vermeden analiz sürelerini kısaltacak cihaz, metot ve teknikleri uygulamaya koymaya çalışmaktadır.
Birim Sorumlusu |
Adem ADIGÜZEL
|
Ziraat Mühendisi
Personel
Personel | Unvan |
Osman Nur EREN | Veteriner Hekim |
Arzu BURAKÇIN
| Biyolog |
İpek ARPACIK
| Biyolog
|
Sonbahar YILMAZ
| Gıda Mühendisi
|
Cihaz Listesi
Cihaz-Alet-Ekipman Adı | Adet |
Çok Gazlı inkübatör(CO2) | 1 |
İnkübatör | 6
|
Otoklav
| 2 |
Manyetik karıştırıcı | 1 |
Vorteks karıştırıcı | 1 |
Elisa
| 1 |
Su banyosu | 2 |
Terazi | 3
|
Buzdolabı | 4
|
Stomacher | 1 |
Mikrodalga fırın | 1 |
Otomatik pipet | 5
|
Dispenser | 2 |
Mini vidas (patojen tesbit cihazı) | 1 |
Vitec-2 (bakteri tanımlama cihazı) | 1 |
Tempo Filler cihazı | 1 |
Tempo Reader cihazı | 1 |