Kader ÖZBAŞ
1980 yılında Bergama - İzmir'de doğdu. Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği (1998-2002) bölümününden mezun oldu. 2017 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri
Enstitüsü Besin Hijyeni ve Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır.2005 yılında memuriyete Ermenek İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde Gıda Mühendisi olarak başlamış, 2006 yılından itibaren Gıda Kontrolörü olarak Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde çalışmıştır. 2007 yılında İzmir İl Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesine katılmıştır. 2007-2022 yılları arasında Mikrobiyoloji Biriminde görev yapmıştır.
Evli ve 1 çocuk babasıdır.
İş Deneyimleri:
2007 - 2022 : İzmir Gıda Kontrol Lab. Müd. (Mikrobiyoloji Lab.) (Laboratuvar Birim Sorumlusu)
2019 - : TÜRKAK Teknik Uzman (Halen)
2006-2007 : Karaman Tarım İl Müdürlüğü (Kontrol Şube) (Gıda Müh./Gıda Kontrolörü)
2005-2006 : Ermenek İlçe Tarım Müdürlüğü (Gıda Müh.)
2004-2005 : Catering (Gıda Müh./Müdür Yrd.)
2003 : Zeytinyağı Fab. (Sorumlu Yönetici)
2003 : Zeytinyağı Fab.(Sorumlu Yönetici)
2003 : Peynir İmalathanesi (Sorumlu Yönetici)
Projeler:
1-İzmir'de tüketime sunulan hazır yemek ve tatlıların mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi
(Yüksek lisans projesi)
2-Siyah zeytin ezmesinin duyusal özelliklerine, ezmede Penicilium citrinum gelişmesine ve sitrinin oluşmasına Origanum onites (Kekik) uçucu yağının etkisi.
(Zeytincilik Araştırma Enstitüsü-Yardımcı Araştırmacı)