Giresun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğümüzde, Gıda güvenliği açısından önemli bir eğitim gerçekleştirildi.
17-19 Haziran 2014 Tarihleri arasında yapılan "Mikrobiyolojik Analizlerde "TEMPO-VİDAS-VİTEK Kullanımı ve Gıda Mikrobiyolojisi Çalıştayı" konulu eğitim, sponsor firma
BIOMERIEUX Diagnostik A.Ş. ile birlikte yapılmıştır. Eğitime, çeşitli üniversitelerden ve araştırma enstitülerinden bilim adamları ve araştırmacılar ile kamu ve özel sektör gıda kontrol laboratuvarlarından konu uzmanlarından oluşan toplam 46 kişi katılmıştır.
Eğitim kapsamında; BIOMERIEUX uzmanları ve Giresun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Mikrobiyoloji Laboratuarında görevli Veteriner Hekim Dr. Orkun BABACAN tarafından sunu şeklinde verilen teorik bilgilendirmelerden sonra, Giresun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü - Mikrobiyoloji Laboratuvarında uygulamalı eğitim yapılmıştır.
Eğitimde, mikroorganizmalar hakkında genel bilgiler, bulaşma kaynakları, bunlarla mücadele edilmesi ve alınması gereken tedbirler ile gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler anlatıldı. Ayrıca, başta fındık ve ürünleri olmak üzere çeşitli gıdalarda kalite indikatörleri ile patojen mikroorganizmalar ve bunların tanımlanmaları hakkında bilgiler verildi. Bu analizlerin ve tanımlamaların yapılması için geliştirilmiş "Mikrobiyolojide Hızlı Analiz Teknikleri"nden bahsedildi ve konu ile ilgili TEMPO-VİDAS ve VİTEK cihazları tanıtıldı. Bu cihazların teşhis hassasiyeti ile kullanımının zaman, hız ve iş gücü açısından avantajları anlatıldı.
Eğitimin uygulama bölümünde, Giresun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Mikrobiyoloji Laboratuvarında, TEMPO-VİDAS ve VİTEK cihazları ile analiz çalışmaları yapıldı.
Eğitime; Giresun dışından Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Erzincan ve Amasya'dan gelen katılımcılar, eğitimden ve ilimizden memnun ayrıldılar.