Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GİRESUN GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • ETİK KURALLAR
  • ANALİZLER
    NUMUNE KABUL BİRİMİ
    ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    • LABORATUVARLAR
    ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP FORMU
  • YAYINLAR
  • BASIN
    EĞİTİM-STAJ
    MÜŞTERİ
    BASIN İLAN KURUMU
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGiresun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Haber

"Mikrobiyolojik Analizlerde “TEMPO-VİDAS-VİTEK Kullanımı ve Gıda Mikrobiyolojisi Çalıştayı” Konulu Eğitim Düzenlendi

23.06.2014 / Gösterim Sayısı : 269 / Arşiv

​

       Giresun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğümüzde, Gıda güvenliği açısından önemli bir eğitim gerçekleştirildi.

17-19 Haziran 2014 Tarihleri arasında yapılan "Mikrobiyolojik Analizlerde "TEMPO-VİDAS-VİTEK Kullanımı ve Gıda Mikrobiyolojisi Çalıştayı" konulu eğitim, sponsor firma BIOMERIEUX  Diagnostik A.Ş. ile birlikte yapılmıştır. Eğitime, çeşitli üniversitelerden ve araştırma enstitülerinden bilim adamları ve araştırmacılar ile kamu ve özel sektör gıda kontrol laboratuvarlarından konu uzmanlarından oluşan toplam 46 kişi katılmıştır. 

    Eğitim kapsamında; BIOMERIEUX uzmanları ve Giresun Gıda     Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Mikrobiyoloji Laboratuarında görevli Veteriner Hekim Dr. Orkun BABACAN tarafından sunu şeklinde verilen teorik bilgilendirmelerden sonra, Giresun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü - Mikrobiyoloji Laboratuvarında uygulamalı eğitim yapılmıştır.

   Eğitimde, mikroorganizmalar hakkında genel bilgiler, bulaşma kaynakları, bunlarla mücadele edilmesi ve alınması gereken tedbirler ile gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler anlatıldı. Ayrıca, başta fındık ve ürünleri olmak üzere çeşitli gıdalarda kalite indikatörleri ile patojen mikroorganizmalar ve bunların tanımlanmaları hakkında bilgiler verildi.  Bu analizlerin ve tanımlamaların yapılması için geliştirilmiş "Mikrobiyolojide Hızlı Analiz Teknikleri"nden bahsedildi ve konu ile ilgili TEMPO-VİDAS ve VİTEK cihazları tanıtıldı. Bu cihazların teşhis hassasiyeti ile kullanımının zaman, hız  ve iş gücü açısından avantajları anlatıldı.

     Eğitimin uygulama bölümünde, Giresun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Mikrobiyoloji Laboratuvarında, TEMPO-VİDAS ve VİTEK cihazları ile analiz çalışmaları yapıldı.

Eğitime; Giresun dışından Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Erzincan ve Amasya'dan gelen katılımcılar, eğitimden ve ilimizden memnun ayrıldılar.

Fotoğraf Galerisi (5)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Giresun Toç Bir-Sen'den Hayırlı Olsun Ziyareti
...
Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk'ten K ...
...
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği
...
Tarım Ve Orman Bakanlığı Gıda Ve Kontrol Genel ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Giresun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Teyyaredüzü Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 371 Giresun

  • Telefon : 0454 215 00 97

  • Faks : 0454 215 44 40

  • E-Posta : giresun.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI