Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TRABZON GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZLER LABORATUVARI
    KATKI KALINTI ANALİZLERİ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZLER LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
    TOKSİN ANALİZLERİ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    NUMUNE KABUL KRİTERLERİ
    ANALİZ TALEP FORMU
    ANALİZ LİSTESİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
    İLETİŞİM
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTrabzon Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Kimyasal Analizler Laboratuvarı

  • ​Genel
  • Cihazlar



​

Gıda sektörü dinamik bir sektör olup, buna paralel bir laboratuvar olarak, bilimsel gelişmeleri yakından takip etme yoluyla, her geçen yıl analiz çeşitliliğini artırarak ve uygulanmayan analizleri yapılır duruma getirerek analiz kalitesini yükseltmek hedefimizdir. 

Laboratuvarımıza getirilen ithalat, ihracat, resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme projeleri çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Uluslararası metotlara göre yapılmaktadır. Metotların güncelliği takip edilmektedir. 

Kimyasal analiz laboratuvarında, gıda ve yemlerin kompozisyonları, besin öğeleri , işlenme ve depolama sırasında yapılarında oluşan değişiklikler incelenmektedir. Kalite politikamız doğrultusunda analitik ve enstrümental analizlerle gıda ve yem numunelerinin kimyasal özellikleri tespit edilmektedir.

Laboratuvarımızda hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.

Laboratuarımız analiz sonuçlarının güvenilirliliğini ve doğruluğunu Uluslararası Central Science Laboratory (FAPAS), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) gibi resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılarak kontrol etmekte olup, sonuçlarda da %100 başarı ile uygun aralıklar içinde kalınmaktadır.

Hızla gelişen gıda sanayi içinde, her yıl analiz çeşitliliğini en güvenilir şekilde artırmak ve analiz kalitesini yükseltmek temel amacımızdır.

Laboratuvarımız gıda maddelerinde 15 farklı analizde akredite olmuştur. Ayrıca Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda tüm analizlerde validasyon ve verifikasyon çalışmaları devam etmektedir.


​Cihaz Listesi


​HPLC Cihazı​1 Adet
​Protein Tayin Cihazı (Kjeldahl)​1 Adet
​Protein Tayin Cihazı (Leco)​1 Adet
​GC-FID​1 Adet
​Selüloz Tayin Cihazı​1 Adet
​Karl-Fischer 1 Adet​
​Donma Noktası Tayin Cihazı​1 Adet
​Yağ Tayin Cihazı1 Adet​
​Santrifüj-Gerber​1 Adet
Santrifüj​1 Adet​
​Spektrofotometre1 Adet​
​Mikroskop1 Adet​
​Plateli Balon Isıtıcı1 Adet​
​Mantolu Isıtıcı1 Adet​
​Protein Destilasyon Ünitesi1 Adet​
​Kül Fırını2 Adet​
​Etüv2 Adet​
​Vakum Pompası2 Adet​
​Protein Yakma Ünitesi2 Adet​
Su Banyosu3 Adet​
​Analitik Terazi3 Adet​
​Manyetik Karıştırıcılı Isıtıcı​​1 Adet


​

​









​

İLETİŞİM

    Trabzon Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : İnönü Mah., İnönü Cad., No:88 Ortahisar/Trabzon

  • Telefon : +90 462 230 22 70

  • Faks : +90 462 230 22 71

  • E-Posta : trabzon.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI