Gıda sektörü dinamik bir sektör olup, buna paralel bir laboratuvar olarak, bilimsel gelişmeleri yakından takip etme yoluyla, her geçen yıl analiz çeşitliliğini artırarak ve uygulanmayan analizleri yapılır duruma getirerek analiz kalitesini yükseltmek hedefimizdir. Laboratuvarımıza getirilen ithalat, ihracat, resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme projeleri çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Uluslararası metotlara göre yapılmaktadır. Metotların güncelliği takip edilmektedir. Kimyasal analiz laboratuvarında, gıda ve yemlerin kompozisyonları, besin öğeleri , işlenme ve depolama sırasında yapılarında oluşan değişiklikler incelenmektedir. Kalite politikamız doğrultusunda analitik ve enstrümental analizlerle gıda ve yem numunelerinin kimyasal özellikleri tespit edilmektedir. Laboratuvarımızda hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir. Laboratuarımız analiz sonuçlarının güvenilirliliğini ve doğruluğunu Uluslararası Central Science Laboratory (FAPAS), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) gibi resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılarak kontrol etmekte olup, sonuçlarda da %100 başarı ile uygun aralıklar içinde kalınmaktadır. Hızla gelişen gıda sanayi içinde, her yıl analiz çeşitliliğini en güvenilir şekilde artırmak ve analiz kalitesini yükseltmek temel amacımızdır. Laboratuvarımız gıda maddelerinde 15 farklı analizde akredite olmuştur. Ayrıca Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda tüm analizlerde validasyon ve verifikasyon çalışmaları devam etmektedir.
Gıda sektörü dinamik bir sektör olup, buna paralel bir laboratuvar olarak, bilimsel gelişmeleri yakından takip etme yoluyla, her geçen yıl analiz çeşitliliğini artırarak ve uygulanmayan analizleri yapılır duruma getirerek analiz kalitesini yükseltmek hedefimizdir.
Laboratuvarımıza getirilen ithalat, ihracat, resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme projeleri çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Uluslararası metotlara göre yapılmaktadır. Metotların güncelliği takip edilmektedir.
Kimyasal analiz laboratuvarında, gıda ve yemlerin kompozisyonları, besin öğeleri , işlenme ve depolama sırasında yapılarında oluşan değişiklikler incelenmektedir. Kalite politikamız doğrultusunda analitik ve enstrümental analizlerle gıda ve yem numunelerinin kimyasal özellikleri tespit edilmektedir.
Laboratuvarımızda hizmet içi ve özel sektör talepleri doğrultusunda eğitim hizmetleri verilmektedir.
Laboratuarımız analiz sonuçlarının güvenilirliliğini ve doğruluğunu Uluslararası Central Science Laboratory (FAPAS), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) gibi resmi kuruluşlar tarafından yürütülen yeterlilik testlerine katılarak kontrol etmekte olup, sonuçlarda da %100 başarı ile uygun aralıklar içinde kalınmaktadır.
Hızla gelişen gıda sanayi içinde, her yıl analiz çeşitliliğini en güvenilir şekilde artırmak ve analiz kalitesini yükseltmek temel amacımızdır.
Laboratuvarımız gıda maddelerinde 15 farklı analizde akredite olmuştur. Ayrıca Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda tüm analizlerde validasyon ve verifikasyon çalışmaları devam etmektedir.
Cihaz ListesiHPLC Cihazı1 AdetProtein Tayin Cihazı (Kjeldahl)1 AdetProtein Tayin Cihazı (Leco)1 AdetGC-FID1 AdetSelüloz Tayin Cihazı1 AdetKarl-Fischer 1 AdetDonma Noktası Tayin Cihazı1 AdetYağ Tayin Cihazı1 AdetSantrifüj-Gerber1 AdetSantrifüj1 AdetSpektrofotometre1 AdetMikroskop1 AdetPlateli Balon Isıtıcı1 AdetMantolu Isıtıcı1 AdetProtein Destilasyon Ünitesi1 AdetKül Fırını2 AdetEtüv2 AdetVakum Pompası2 AdetProtein Yakma Ünitesi2 AdetSu Banyosu3 AdetAnalitik Terazi3 AdetManyetik Karıştırıcılı Isıtıcı1 Adet
Cihaz Listesi