Bazı gıdalar tamamen mikroorganizmalardan arındırılmış, steril bir şekilde tüketime sunulmaktadır. Ancak çoğu gıdalardan mikroorganizmaları tamamıyla arındırmak imkansızdır. Bu sebeple bazı gıdalarda mikroorganizmaların bulunması kaçınılmazdır. Bu mikroorganizmaların gıdalarda Türk Gıda Kodeks’inde belirtilen limitlerin üzerinde bulunması durumunda insan sağlığını tehdit eder.
İnsan sağlığını doğrudan yada dolaylı olarak tehdit eden mikroorganizmaların gıdalardaki tespiti için laboratuarımızda TSE - ISO standartlarına uygun ve uluslararası geçerliliği olan metodlar ile analizleri yapılmakta olup güncel gelişmeler takip edilmektedir. Analiz kalitemiz ve güvenilirliğimizi artırmak için birimimiz yeterlilik testlerine katılmaktadır.
Mikrobiyoloji laboratuarımız sterilizasyon odası, ekim odası, inkubasyon odası, ön hazırlık ve temizlik odası olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır.