Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
RİZE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI-KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE BANKA HESAP BİLGİLERİ
    SERTİFİKASYON
    • AKREDİTASYON SERTİFİKASI
    • STAJ BAŞVURU İŞLEMLERİ
    • TALİMATLAR
    ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP FORMU
    MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ANKETİ
    MÜŞTERİ ŞİKAYETİ FORMU
    MÜŞTERİ TALEP FORMU
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksRize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Katkı-Kalıntı Analiz Laboratuvarı

  

Katkı Maddeleri üreticiler tarafından Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde belirtilen sınırlar dahilinde kullanıldığında insan sağlığı üzerinde risk teşkil etmez. Fakat amaçları dışında kullanıldıklarında, gıdalarda oluşan kusurları kapatıcı olarak kullanıldıklarında veya belirtilen limitleri aşarak kullanıldıklarında insan sağlığı üzerinde risk teşkil ederler. Katkı laboratuarı olarak misyonumuz gıda ve insan güvenliği açısından katkı maddelerinin analizlerini yaparak, üreticiler üzerinde önleyici faaliyet uygulatmak, analiz çeşitliliğimizi artırma yönünde sürekli olarak araştırma yaparak metot geliştirme çalışmalarında bulunmaktır.
Laboratuvarımızda son yıllarda pestisit analizleri yapılmaya başlanmıştır. İleri teknolojik cihazlar ve uluslar arası metotlar kullanılarak ,Çayda pestisit analizleri yapılmaktadır.
Pestisit, zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak, ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. Her ne kadar pestisitlerin kullanılmasının bazı yararları olsa da insanlar ve diğer hayvanlar için potensiyel toksisiteleri nedeniyle bazı sorunlar da yaratabilir.Özellikle Türk Gıda Kodeksinde verilen Maksimum Kalıntı Limitleri(MRL) çerçevesinde kullanılmalarının insan sağlığı açısından bir sorun teşkil etmediği belirtilmiştir.
 Bitkinin direkt yolla veya toprakta kalan pestisiti kendi bünyesine alması ve bu bitkilerin insan gıdası veya hayvan yemi olarak kullanılması sonucunda pestisitler insanların gıda zincirine girmektedirler.
Yüksek pestisit etken madde sayısı ile öne çıkan laboratuvarımız yeni alınan ve alınacak olan cihazlarımızla pestisit etken madde sayısını artırma çalışmalarına devam etmektedir.​


İLETİŞİM

    Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Akarsu Mücavir Mahallesi , Güneysu Sokak No:77 A RİZE

  • Telefon : 0464 214 58 95 - 04642462468

  • Faks : 0464 214 82 50

  • E-Posta : rize.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI