Gıda sanayi ve ticaretinde yaşanan hızlı değişim süreciyle birlikte maddelerin üretim teknikleriyle gelişmekte ve buna paralel olarak ürün çeşitliliğinde artışlar olmaktadır. Tüketiciye sunulan gıda maddelerindeki çeşitlilik arttıkça gıda maddelerinin kontrolü önem kazanmaktadır.
Gıda güvenliği ve kalitesi günümüz dünyasında vazgeçilmez bir unsur olmuştur. Kalite kriterlerinin standardizasyonu gerek ekonamik açıdan gerekse tüketici memnuniyeti açısından önemli bir rol oynamaktadır.
Laboratuvarımız gıda ve gıda güvenliğine halk sağlığına yönelik özel istek ve denetim kapsamında yaptığı analizlerle hizmet vermektedir.
Laboratuvarımıza getirilen ithalat, resmi , özel istek, denetim ve bakanlığımızın izleme projeleri çerçevesinde alınan numuneler, şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Uluslararası metodlara göre yapılmaktadır. Metodların güncelliği takip edilmektedir.
Fiziksel analiz laboratuvarında bal numunelerinde nem ve suda çözünmeyen katı madde analiz çalışmaları devam etmektedir. Çay analizlerinde ise ekstrakt, kül, suda çözünen kül, alkalilik, HCl' de çözünmeyen kül, toplam toz çay; siyah çayda da okside olmamış parça analiz çalışmaları başarıyla yapılmaktadır. Ayrıca yumurtada ağırlık ve hava boşluğu analizleri Müdürlüğümüzün envanterine eklenmiştir.
Uzman kadromuz ile TSE veya Uluslararası kabul görmüş metodlarla analizler müşteri ihtiyaçlarına ve mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Laboratuvar sonuçlarının güvenilirliğinin kanıtlanması adına yeterlilik testlerine katılarak teknik yeterliliğimizi testlerinde başarılı sonuçlar alınmıştır.
Gıda sektörü dinamik bir sektör olup, buna paralel bir laboratuvar olarak bilimsel gelişmeleri yakın takip etme yoluyla her geçen gün çeşitliliğini arttırarak ve uygulanmayan analizleri yapılır duruma getirerek analiz kalitesini yükseltmek hedeflerimizdir.