Bakanlığımız çiftlikten çatala gıda güvenliği anlayışı ile gıda ve yem güvenilirliğine temel yaklaşımında, son ürün kontrolü yerine sistemin kontrolünü benimsemiş ve tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması hedeflenmiştir. Gıdanın sistematik bir biçimde güvenilirliğinin sağlanması, üretiminden tüketimine kadar geçen süreç boyunca yapılan izleme ve kontrollerle mümkün olabilmektedir. Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren ve numunelerin yasal mevzuata uygunluğunu tespit etmek amacıyla gıda ve yemlerde birçok analizi gerçekleştirme kapasitesine sahip kamu laboratuvarları, yürütülen etkin gıda kontrol sistemi içerisinde oldukça önem arz etmektedirler. Laboratuvar Müdürlüğümüz, kurulduğu tarihten bu yana görev alanına giren konulardaki bütün analizlerini, mevcut cihaz-ekipman ve kalifiye personel varlığıyla, başarıyla gerçekleştirmektedir. İlimizde ihtiyaç duyulan personel ve ekipman alt yapısı güçlü bir kamu laboratuvarı olarak her geçen yıl büyüyen kurumumuz, alanında en iyi olmayı hedef haline getirmiştir. Bu kapsamda 2017 yılında Türk Akreditasyon Kurumu'ndan akredite olarak belli analizlerde uluslararası geçerliliğe sahip sonuçlar üretmeye başlamıştır. Laboratuvarımız akreditasyon alanında sistemini ve personelini yeni standarda adapte edebilmesi için, ilimizde kalkınma alanındaki çeşitli projelere teknik destek sunan Güney Ege Kalkınma Ajansından mali destek alarak bir eğitim programı organize etmiştir. TS EN ISO/IEC 17025 Standardının 2017 versiyonunu temel alan eğitim 13-15 Mayıs tarihleri arasında laboratuvarımız seminer salonunda, alanında uzman ve aynı zamanda TÜRKAK baş denetçisi Dr.Zeliha YILDIRIM tarafından verilmiştir. Laboratuvarımız 24 teknik personeli bu eğitimden faydalanarak sertifika almaya hak kazanmıştır.