TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (9 Ekim 2018 Sayı: 30560)
MADDE 1 – 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğinin EK-1 Gıda Güvenilirliği Kriterleri başlıklı listesinin 1.3.3 satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
| 1.3.3 Çiğ Kanatlı eti (7) ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları | Salmonella typhimurium (8), Salmonella enteritidis | 5 | 0 | 25 g veya ml'de bulunmayacak | EN/ISO 6579 |
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin EK-1'inde yer alan dipnotlara aşağıdaki 7 nci ve 8 inci dipnotlar eklenmiştir.
"(7) Bu kriter; damızlık tavuk (Gallus gallus) sürülerinden, yumurtacı tavuklardan, broillerden ve damızlık ve etlik hindi sürülerinden elde edilen çiğ ete uygulanır.
(8) S. Typhimurium'a, monofazik Salmonella Typhimurium 1,4,[5],12:i: dahil"
MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.