Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
MUĞLA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
    KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    FAALİYET
    ANALİZ LİSTELERİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP FORMU
    NUMUNE KABUL İŞLEMLERİ
  • YAYINLAR
    STAJ VE EĞİTİM
    • STAJ
    • EĞİTİM
  • BASIN
    MÜŞTERİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksMuğla Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Haber

Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğinde Değişiklik

6.10.2018 / Gösterim Sayısı : 610 / Arşiv

​TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (9 Ekim 2018 Sayı: 30560)

MADDE 1 – 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğinin EK-1 Gıda Güvenilirliği Kriterleri başlıklı listesinin 1.3.3 satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 1.3.3 Çiğ Kanatlı eti (7) ve hazırlanmış kanatlı eti karışımlarıSalmonella typhimurium (8), Salmonella enteritidis5025 g veya ml'de bulunmayacakEN/ISO 6579


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin EK-1'inde yer alan dipnotlara aşağıdaki 7 nci ve 8 inci dipnotlar eklenmiştir.
"(7) Bu kriter; damızlık tavuk (Gallus gallus) sürülerinden, yumurtacı tavuklardan, broillerden ve damızlık ve etlik hindi sürülerinden elde edilen çiğ ete uygulanır.
(8) S. Typhimurium'a, monofazik Salmonella Typhimurium 1,4,[5],12:i: dahil"

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.


Son Haberler
...
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü
...
Müdürlüğümüzde Yangın, Kbrn Eğitimi Ve Tatbika ...
...
Akredite Analiz Kapsam Değişikliği
...
Yumurtada Hava Boşluğu Analizine Başlanmıştır
...
Rehberlik Denetimi

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Muğla Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Orhaniye Mah. Kıbrıs Sokak No:5 Menteşe/MUĞLA

  • Telefon : 0252 214 75 27

  • Faks : ---

  • E-Posta : mugla.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Numune Kabul 17 Muhasebe 24 Evrak Servisi - Satın Alma 26

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI