Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde Yoğurt ve Ayranda Natamisin analizlerine başlandı. Laboratuvarımızda Ayran ve Yoğurt numunelerinde Natamisin (Primarycin) katkı maddesinin kantitatif olarak tayin edilmesini kapsamaktadır.
Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Alper AYDIN, yeni yapılacak olan analize ilişkin olarak şunları söyledi;
Göreve geldiğimiz günden itibaren sürekli olarak Laboratuvarımızı Türkiye şartlarında en iyi hizmeti vermeye odaklanan bir vizyon ile hep daha ileriye taşıma çabasında olduk. Geldiğimiz noktada gerek şu anda Natamisin analizi olsun gerekse bundan önce de Laboratuvarımıza kazandırdığımız diğer analizlerle bölgemize hizmet vermenin gayreti içerisinde olduk. Bizden öncekilerden devraldığımız bu bayrağı bizden sonra geleceklere bırakırken de alnımızın akı ile taşımanın onuru ve gururu içerisinde olacağız. Bu analizler dışında da gerek alet-ekipman anlamında gerekse yöntem olarak kurumumuza yeni kazanımlar elde ettireceğiz.