Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BOLU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ - ANALİZ NUMUNE MİKTARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL - ANALİZ NUMUNE MİKTARI
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    FİZİKSEL - ANALİZ NUMUNE MİKTARI
    MİKOTOKSİN LABORATUVARI
    KALINTI LABORATUVARI
    KATKI VE MİNERAL LABORATUVARI
  • ANALİZLER
    AKREDİTASYON SERTİFİKASI VE KAPSAM
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    ANALİZ ÜCRETLERİ HAKKINDA
    BANKA HESAP NUMARALARI
    ANALİZ BAŞVURU/İSTEK FORMU
    KARAR KURALI VE FERAGAT BEYANI TALİMATI
    NUMUNE KABUL TALİMATI
  • YAYINLAR
  • BASIN
    KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    MEMNUNİYET ANKETİ
    ŞİKAYETLER
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksBolu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Mikrobiyoloji Laboratuvarı

​​Sterize edilmemiş ve steril ambalaj içinde muhafaza edilmeyen ürünler çeşitli faktörlere bağlı olarak değişen miktarlarda ve cinslerde mikroorganizma içermektedir. Tüketicinin potansiyel tehlike taşıyan mikroorganizmalardan korunması, düşük kaliteli ürünlerin bozulmuş veya bozulmaya eğilimli gıdaların piyasaya sürülmesinin engellenmesi ve iyi üretim uygulamalarına yönlendirilmesi amacıyla gıdaların üretim ve satış süreci içerisinde gıda hijyeninin ve bu kapsamda gıda mikrobiyolojisinin özel bir yeri ve önemi bulunmaktadır.


Laboratuvarımız ulusal ve uluslar arası geçerliliği olan güncel metotları kullanarak hizmet vermektedir. 5 Eylül 2008 tarihinde TÜRKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre 8 ayrı analizde akredite olmuştur. 2024 yılı itibariyle Akredite analiz sayımız 15'e çıkarılmış olup sayıyı artırmak için çalışmalar devam etmektedir. 

Mikrobiyoloji laboratuvarı 4 bölümden oluşmaktadır. Numunelerin kabul edildiği, saklandığı ve besiyeri ön hazırlıklarının yapıldığı bölüm; sterilizasyon işlemlerinin yapıldığı bölüm; ekim işleminin yapıldığı steril odayı da içine alan, inkübatör, UV kabini ve besiyerlerinin konulduğu buzdolapların da bulunduğu işlem bölümü; cam malzeme ve cihazların mikrobiyal bulaşmadan arındırma ve yıkanması için olan bölüm.

Mikrobiyoloji laboratuvarına gelen numuneler numune kabul odasında kabul edilir. İşlem bölümünde ekim ve inkübasyon işlemleri yapılır. Değerlendirme yapıldıktan sonra kontamine materyaller mikrobiyal bulaşmadan arındırılarak yıkanır.


İLETİŞİM

    Bolu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Aktaş Mah. 3249 Sok. D Blok No=16 Tarım Yerleşkesi Merkez/Bolu 14200

  • Telefon : 0 374 2123706 - 2180532

  • Faks : 0 374 2174728

  • E-Posta : bolu.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI