Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
VAN GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇEMİZ
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    MİKROBİYOLOJİ LAB.
    MİKOTOKSİN LAB.
    KATKI KALINTI LAB.
    FİZİK LAB
    KİMYA LAB.
    MİNERAL LAB.
  • ANALİZLER
    ANALİZ ÜCRETLERİ
    AKREDİTE ANALİZ LİSTESİ
    ANALİZ FORMLARI
  • YAYINLAR
    FORMLAR
    BROŞÜRLER
    DERGİLER
  • BASIN
    İL HAKKIINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksVan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

AKREDİTE ANALİZ LİSTESİ

​

 

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI VAN GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ

 

Akreditasyon No: AB-0856-T Revizyon No: 08 Tarih: 11.03.2025

​
​Deney Laboratuvarı​

Deney

TS EN ISO/IEC 17025

 ​
​  
AB-0856-T

Adresi :

ORDU C. ASKERLİK ŞB.KARŞISI NO:126 Van / Türkiye

Telefon            : +90 432 216 1072

Fax                  : +90 432 216 1801

E-Posta             : van.gidalab@tarimorman.gov.tr

Web Sitesi         : https://gidalab.tarimorman.gov.tr/van

 

 

Gıda ve Yem Ürünleri

​​
Deneyi Yapılan Malzemeler / ÜrünlerDeney AdıDeney Metodu (Ulusal, Uluslararası Standartlar, İşletme-içi Metotlar)
BalHMF Tayini Spektrofotometrik Metod

 

HMIHC (Harmonised Methods of the International Honey Commission) 2009,Winkler

Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Nişasta ve ürünleri hariç)Kül Tayini

 

TS EN ISO 2171

ÇayToplam Kül Tayini

 

TS 1564

Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil Hariç)Rutubet Tayini

 

TS EN ISO 712

GıdaBenzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini HPLC-UV/DAD Metodu

 

NMKL 124

Çay

Kafein Tayini

HPLC–UV/DAD Metodu

 

İşletme İçi Metot "SÇT.51/ Rev No:04" (JAOAC Vol.76 No:2 268 274 Metodundan modifiye edilmiştir)

BalSerbest Asitlik Tayini

 

TS 13360

Kurutulmuş Meyveler ve Baharat

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot “SÇT.118/Rev No:3" (TS EN 14123 dan modifiye edilmiştir)
Hububatlar, Kabuklu Meyveler ve Türetilmiş Ürünler

Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin (B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini

 

HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot‑ “SÇT.117/Rev No:3" (TS EN ISO 16050 dan Modifiye Edilmiştir.)
Yem

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

 

HPLC-FLD Metodu

İşletme İçi Metot‑ “SÇT.119 /Rev No:3" (R Biopharm A13‑P07.V6 dan Modifiye Edilmiştir.)
Kuru MeyvelerOkratoksin A Tayini HPLC‑FLD Metoduİşletme İçi Metot‑ “SÇT.121/Rev No:3" (R Biopharm A8‑P14. V6 dan Modifiye Edilmiştir.)
Tahıl ve Tahıl ÜrünleriOkratoksin A Tayini HPLC‑FLD MetoduAOAC 2000.03
GıdaBacillus cereus Sayımı‑Koloni Sayım Tekniği

 

TS EN ISO 7932

Gıda YemSalmonella spp. Aranması

 

TS EN ISO 6579-1

Ekmek, Kadayıf Milföy HamuruTuz Tayini Titrimetrik Yöntem

 

TS 5000

ÇayRutubet Tayini

 

TS 1562


 

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI VAN GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ

 

Akreditasyon No: AB-0856-T Revizyon No: 08 Tarih: 11.03.2025

​
​Deney Laboratuvarı​

Deney

TS EN ISO/IEC 17025

 ​
​  
AB-0856-T

Adresi :

ORDU C. ASKERLİK ŞB.KARŞISI NO:126 Van / Türkiye

Telefon            : +90 432 216 1072

Fax                  : +90 432 216 1801

E-Posta             : van.gidalab@tarimorman.gov.tr

Web Sitesi         : https://gidalab.tarimorman.gov.tr/van

 

Gıda YemSalmonella spp. Aranması

 

3M Molecular DetectionSystem Metod Salmonella AOAC, 031208

Yem (% 4'ten fazla sakkaroz ya da laktoz içeren karma yem hariç)Rutubet Tayini

 

29955 Sayılı Resmi Gazete (Yemin resmî kontrolü için numune alma ve analiz metotlarına dair yönetmelik)

Siyah ve Yeşil ÇayHam Selüloz İçeriğinin Tayini

 

ANKOM Fiber Analyzer Cihaz Metodu AOCS Approved Procedure Ba 6a-05

Gıda (Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Meyve- Sebze ve Ürünleri)

Kurşun (Pb) Analizi

 

Grafit Fırınlı AAS Metodu

 

NMKL 161

YemHam Selüloz Tayini

 

AOCS Approved Procedure Ba 6a-05​​


İLETİŞİM

    Van Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Van Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Şerefiye Mah.Ordu Cad.Askerlik Şubesi Karşısı 65100 VAN

  • Telefon : +90 (432) 216 10 72

  • Faks : +90 (432) 216 18 01

  • E-Posta : van.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI