 Gıda ve Yem Ürünleri | | |
| Deneyi Yapılan Malzemeler / Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası Standartlar, İşletme-içi Metotlar) |
| Bal | HMF Tayini Spektrofotometrik Metod | HMIHC (Harmonised Methods of the International Honey Commission) 2009,Winkler |
| Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Nişasta ve ürünleri hariç) | Kül Tayini | TS EN ISO 2171 |
| Çay | Toplam Kül Tayini | TS 1564 |
| Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil Hariç) | Rutubet Tayini | TS EN ISO 712 |
| Gıda | Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini HPLC-UV/DAD Metodu | NMKL 124 |
| Çay | Kafein Tayini HPLC–UV/DAD Metodu | İşletme İçi Metot "SÇT.51/ Rev No:04" (JAOAC Vol.76 No:2 268 274 Metodundan modifiye edilmiştir) |
| Bal | Serbest Asitlik Tayini | TS 13360 |
| Kurutulmuş Meyveler ve Baharat | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu | İşletme İçi Metot “SÇT.118/Rev No:3" (TS EN 14123 dan modifiye edilmiştir) |
| Hububatlar, Kabuklu Meyveler ve Türetilmiş Ürünler | Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin (B₁+B₂+G₁+G₂) Tayini HPLC-FLD Metodu | İşletme İçi Metot‑ “SÇT.117/Rev No:3" (TS EN ISO 16050 dan Modifiye Edilmiştir.) |
| Yem | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu | İşletme İçi Metot‑ “SÇT.119 /Rev No:3" (R Biopharm A13‑P07.V6 dan Modifiye Edilmiştir.) |
| Kuru Meyveler | Okratoksin A Tayini HPLC‑FLD Metodu | İşletme İçi Metot‑ “SÇT.121/Rev No:3" (R Biopharm A8‑P14. V6 dan Modifiye Edilmiştir.) |
| Tahıl ve Tahıl Ürünleri | Okratoksin A Tayini HPLC‑FLD Metodu | AOAC 2000.03 |
| Gıda | Bacillus cereus Sayımı‑Koloni Sayım Tekniği | TS EN ISO 7932 |
| Gıda Yem | Salmonella spp. Aranması | TS EN ISO 6579-1 |
| Ekmek, Kadayıf Milföy Hamuru | Tuz Tayini Titrimetrik Yöntem | TS 5000 |
| Çay | Rutubet Tayini | TS 1562 |