Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı; 2 Gıda Mühendisi ve 1 Laboranttan oluşan uzman kadrosu ile ithalat, ihracat, resmi istek, Bakanlığımız denetim programı ve denetim(ihbar- şikayet- ALO 174 vb.) sırasında alınan numuneler, şahıs ve firmaların özel istek gıda, yem ve kullanma suyu numunelerinin analizleri yapılmaktadır. Laboratuvarımız besiyeri hazırlama, ekim, inkübasyon ve atık bölümü olarak birbirinden ayrılmış 4 bölümden oluşmaktadır.
Yapılan analizlerde TSE, AOAC, ISO, AFNOR ve FDA gibi ulusal ve uluslararası kaynaklardan temin edilen metotların güncellikleri takip edilerek kullanılmakta olup, laboratuvarımızda periyodik olarak FAPAS, LGC, UGRL vb. yeterlilik testlerine katılım sağlanmaktadır.
Laboratuvarımızda kalitatif analizler (Listeria monocytogenes aranması, Staphylacoccal Enterotoksin aranması, Salmonella spp. aranması ile E.coli O157:H7 aranması) ile kantitatif analizler (Bacillus cereus, Aerobik Koloni, Koagulaz Pozitif Stafilokok, Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri, Rope Sporu (sünme), E.coli, Enterobacteriaceae, Fekal Koliform ve Koliform bakteri ile Küf ve Maya sayımı) yapılmaktadır. Kullanım sularında Toplam Koliform ve E.coli sayımı, çiğ sütte Somatik Hücre sayımı, UHT sütte İnkübasyon/Stabilite Testi analizleri yapılmaktadır. Ayrıca laboratuvarımızda ELISA yöntemi ile et ve et ürünlerinde kanatlı eti aranması analizi yapılmaktadır.
Laboratuvar Cihaz Alt Yapısı:
VİDAS Cihazı
VİTEK 2 Cihazı
ELISA Cihazı
Somatik Hücre Sayım Cihazı
Biyogüvenlik kabini
Otoklav, mikroskop, etüv, santrifüj, su banyosu
Muhtelif laboratuvar araç ve gereçleri (pH metre, terazi vb.)