Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SİVAS GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    BİRİMLER
    • İDARİ BİRİMLER
    • TEKNİK BİRİMLER
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    MİSYONUMUZ - VİZYONUMUZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    KATKI KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
  • YAYINLAR
    DERGİLER
  • BASIN
    SİVAS HAKKINDA
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSivas Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı

​

Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı; 2 Gıda Mühendisi ve 1 Laboranttan oluşan uzman kadrosu ile ithalat, ihracat, resmi istek, Bakanlığımız denetim programı ve denetim(ihbar- şikayet- ALO 174 vb.) sırasında alınan numuneler, şahıs ve firmaların özel istek gıda, yem ve kullanma suyu numunelerinin analizleri yapılmaktadır. Laboratuvarımız besiyeri hazırlama, ekim, inkübasyon ve atık bölümü olarak birbirinden ayrılmış 4 bölümden oluşmaktadır.
Yapılan analizlerde TSE, AOAC, ISO, AFNOR ve FDA gibi ulusal ve uluslararası kaynaklardan temin edilen metotların güncellikleri takip edilerek kullanılmakta olup, laboratuvarımızda periyodik olarak FAPAS, LGC, UGRL vb. yeterlilik testlerine katılım sağlanmaktadır.
Laboratuvarımızda kalitatif analizler (Listeria monocytogenes aranması, Staphylacoccal Enterotoksin aranması, Salmonella spp. aranması ile E.coli O157:H7 aranması) ile kantitatif analizler (Bacillus cereus, Aerobik Koloni, Koagulaz Pozitif Stafilokok, Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri, Rope Sporu (sünme), E.coli, Enterobacteriaceae, Fekal Koliform ve Koliform bakteri ile Küf ve Maya sayımı) yapılmaktadır. Kullanım sularında Toplam Koliform ve E.coli sayımı, çiğ sütte Somatik Hücre sayımı, UHT sütte İnkübasyon/Stabilite Testi analizleri yapılmaktadır. Ayrıca laboratuvarımızda ELISA yöntemi ile et ve et ürünlerinde kanatlı eti aranması analizi yapılmaktadır.
 
Laboratuvar Cihaz Alt Yapısı:
VİDAS Cihazı
VİTEK 2 Cihazı
ELISA Cihazı
Somatik Hücre Sayım Cihazı
Biyogüvenlik kabini
Otoklav, mikroskop, etüv, santrifüj, su banyosu
Muhtelif laboratuvar araç ve gereçleri (pH metre, terazi vb.)​


İLETİŞİM

    Sivas Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Atatürk Caddesi No: 60 SİVAS

  • Telefon : 0 346 225 65 61- 0 346 221 73 42

  • Faks : 0 346 225 21 27

  • E-Posta : sivas.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI