Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KASTAMONU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • FİZİKSEL ANALİZLER LABORATUVARI
    • KİMYASAL ANALİZLER LABORATUVARI
    • MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER LABORATUVARI
    • KATKI KALINTI VE MİNAREL ANALİZLER LABORATUVARI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
  • ANALİZLER
    AKREDİTASYON SERTİFİKASI VE KAPSAMI
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMU
    HESAP BİLGİLERİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
    KALİTE YÖNETİMİ
    • MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ
    • ANKET FORMU
    • MÜŞTERİ ŞİKAYET FORMU
    KASTAMONU HAKKINDA
    • TARİH
    • COĞRAFİ YAPI
    • NÜFUS
    • ULAŞIM
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKastamonu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Mikrobiyolojik Analizler Laboratuvarı

​


   Mikrobiyoloji Laboratuvarımız analiz kalitesinin olumsuz etkilenmemesi için  3 bölüme ayrılmıştır. Besi yerlerinin hazırlandığı, sterilizasyon işlerinin ve evrak kayıt işlerinin yapıldığı hazırlık bölümü; ekim işlerinin yapıldığı steril odayıda içine alan, inkübatör ve hazırlanmış besi yerlerinin konulduğu buzdolapları bulunan İşlem bölümü; kontamine materyalin imha edildiği ve yıkama işlerinin yapıldığı yakma ve yıkama bölümü.

   Mikrobiyoloji Laboratuvarımız analiz kalitesinin olumsuz etkilenmemesi için  3 bölüme ayrılmıştır. Besi yerlerinin hazırlandığı, sterilizasyon işlerinin ve evrak kayıt işlerinin yapıldığı hazırlık bölümü; ekim işlerinin yapıldığı steril odayıda içine alan, inkübatör ve hazırlanmış besi yerlerinin konulduğu buzdolapları bulunan İşlem bölümü; kontamine materyalin imha edildiği ve yıkama işlerinin yapıldığı yakma ve yıkama bölümü.

  Numune Kabul ve Rapor Düzenleme Biriminden Mikrobiyoloji Laboratuvarına gelen numuneler hazırlık bölümünde kabul edildikten sonra işlem bölümünde ekime alınır ve inkübasyona tabii tutulurlar. Analiz metoduna göre uygulanan inkübasyon süresi sonrasında değerlendirme yapılıp kontamine tüm materyal yakma ve yıkama bölümüne götürülerek yakma otoklavında steril hale getirilir.
  
    Mikrobiyoloji Laboratuvarında, Küf ve Maya, Rope Sporu, Osmofilik Maya, Mezofilik Aerobik bakteri aranması gibi sayımı yapılan analizlerle patojen bakteri aranması analizleri yapılmaktadır.

​  Mikrobiyoloji Laboratuvarında uluslararası yada ulusal geçerli analiz yöntemleri kullanılmaktadır.
 

   Mikrobiyoloji Laboratuvarlarımız  aşağıda belirtilen kapsamlarda  2 adet analizde Türk Akreditasyon Kurumu TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olup, TS17025 akreditasyonuna sahiptir.​



     a) B.cereus: Gıda maddelerinde

     b) Salmonella spp : Gıda maddelerinde


  Laboratuvarlarımızca gerçekleştirilen analizleri görmek için tıklayınız.​​​

 


İLETİŞİM

    Kastamonu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Saraçlar Mahallesi Bayındır Sokak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası No:14/3 Merkez / KASTAMONU

  • Telefon : 0366 2148017

  • Faks : 0366 2123949

  • E-Posta : kastamonu.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr​

  • Nace Kodu:71.20.11

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI