Fiziksel Analizler Laboratuvarımızda gıda, yem ile bunların üretiminde kullanılan diğer ham ve yardımcı maddeler, su ürünleri numuneleri ve diğer gıda ürünlerinin renk, tat, koku, görünüş, pH, suda çözünebilir katı madde , askıda katı madde,kırılma indisi, rutubet, yabancı madde, yem mikroskobisi gibi analizleri yapılmaktadır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Gıda Kontrolör personelleri tarafından laboratuvarımıza intikal ettirilen ithalat , ihracat, resmi istek ve denetim numuneleri ile diğer şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri; AOAC, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Ürün Sertifikalarına göre yapılır. Fiziksel Laboratuvarlarımız 18.03.2013 tarihi itibariyle; aşağıda belirtilen kapsamlarda 2 adet analizlerde Türk Akreditasyon Kurumu TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olup, TS17025 akreditasyonuna sahiptir. a) Kül: Yem, Tahıl ve Tahıl ürünleri b) Rutubet: Yem, Tahıl ve Tahıl ürünleri Laboratuvarlarımızca gerçekleştirilen analizleri görmek için tıklayınız.
|