Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KASTAMONU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • FİZİKSEL ANALİZLER LABORATUVARI
    • KİMYASAL ANALİZLER LABORATUVARI
    • MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER LABORATUVARI
    • KATKI KALINTI VE MİNAREL ANALİZLER LABORATUVARI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
  • ANALİZLER
    AKREDİTASYON SERTİFİKASI VE KAPSAMI
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMU
    HESAP BİLGİLERİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
    KALİTE YÖNETİMİ
    • MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ
    • ANKET FORMU
    • MÜŞTERİ ŞİKAYET FORMU
    KASTAMONU HAKKINDA
    • TARİH
    • COĞRAFİ YAPI
    • NÜFUS
    • ULAŞIM
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKastamonu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Haber

ET VE ET ÜRÜNLERİNDE NİTRİT VE NİTRAT ARANMASI ANALİZİNE BAŞLANMIŞTIR.

16.02.2023 / Gösterim Sayısı : 981 / Arşiv

   Günlük hayatta sofraların vazgeçilmezlerinden olan et ve et ürünlerinde kullanılan nitrit ve nitrat en önemli koruyucu maddelerdendir. Özellikle kahvaltılarda sıkça tüketilen sucuk, salam, sosis gibi şarküteri ürünlerinde istenilen renk oluşumun sağlanması ve mikrobiyal bozulmaların engellenmesi için mevzuat çerçevesinde izin verilen miktarlarda kullanılmaktadır. Fazla kullanımı kalıntı nitrit ve nitrat miktarının artmasına sebep olur.

     Katkı maddelerin tüm gıdalarda olduğu gibi et ürünlerine katılan miktarlarına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Nitrit ve nitrat gıdadaki veya midedeki bazı bileşiklerle birleşerek kanserojenik etki gösterebilir. Bu nedenle bu bileşiklerin gıdalardaki kullanım miktarlarının izlenmesi gerekmektedir.

    Bu tür katkı maddeleri içeren gıdaların tüketiminde; tüketim sıklığı ve tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekmektedir.


Son Haberler
...
Kekikte Yabancı Madde Aranması Analizlerinde N ...
...
İtfaiye Müdürlüğümüz Desteği İle Personellerim ...
...
Alkollü İçeçeklerde Denatonyum Benzoat Analizl ...
...
Çiğ Sütte Somatik Hücre Sayımı Analizine Başla ...
...
Laboratuvar Müdürümüz Abdullah Döner'in Kurban ...
...
Enterobacteriaceae Sayımı Analizlerinde Numune ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Kastamonu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Saraçlar Mahallesi Bayındır Sokak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası No:14/3 Merkez / KASTAMONU

  • Telefon : 0366 2148017

  • Faks : 0366 2123949

  • E-Posta : kastamonu.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr​

  • Nace Kodu:71.20.11

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI