Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KASTAMONU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • FİZİKSEL ANALİZLER LABORATUVARI
    • KİMYASAL ANALİZLER LABORATUVARI
    • MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER LABORATUVARI
    • KATKI KALINTI VE MİNAREL ANALİZLER LABORATUVARI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
  • ANALİZLER
    AKREDİTASYON SERTİFİKASI VE KAPSAMI
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMU
    HESAP BİLGİLERİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
    KALİTE YÖNETİMİ
    • MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ
    • ANKET FORMU
    • MÜŞTERİ ŞİKAYET FORMU
    KASTAMONU HAKKINDA
    • TARİH
    • COĞRAFİ YAPI
    • NÜFUS
    • ULAŞIM
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKastamonu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Haber

STAFİLOKOKAL ENTEROTOKSİN ARANMASI ANALİZİ LABORATUVARIMIZDA YAPILMAYA BAŞLANMIŞTIR.

7.09.2021 / Gösterim Sayısı : 3464 / Arşiv

​

  Stafilokokal enterotoksinler, basit proteinlerin suda çözünebilen bir grubudur. Enterotoksijenik stafilokoklar gıdalarda sindirim sistemi üzerinde etkili olan enterotoksinleri meydana getirirler ve "Stafilokokal Gıda Zehirlenmelerine" neden olurlar. S. aureus enterotoksin üreten stafilokok türleri arasında en önemlisidir. Stafilokoklar, insan sağlığını olumsuz etkileyen bir patojenlerdir.

  S. aureus, Vücut direnci düşmesi, vücuttaki bakteri sayısında artış olması veya enterotoksin oluşması durumunda tehlikeli duruma gelir. Stafilokokal enterotoksinler, termostabil karakterde olan pastörizasyon sıcaklıklarında tahrip olmazlar. "Stafilokokal Gıda Zehirlenmesi" gıdanın 100 gramında en az 100 ng enterotoksin bulunması durumunda ortaya çıkar. Gıda ürünlerinde, stefilokoklar aranmaktadır.

   Başta hayvansal gıdalar olmak üzere birçok gıda çeşidi toksin kaynaklı gıda zehirlenmelerine neden olmaktadır. Hayvan kökenli pişirilmiş veya az pişirilmiş gıdalardan sığır, domuz, hindi ve tavuk eti, özellikle süt tozu ve peynir olmak üzere süt ürünleri, etli patates salatası ve diğer et salataları, balık ve yumurta, kremalı pasta ürünleri ayrıca süt, şeker ve yumurtadan yapılan dondurulmuş soslar bu gıdaların başlıcalarıdır.

 Stafilokokal Enterotoksin Aranması Analizi Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün 23.08.2021 tarih ve E-16647434-555.03-2434818 sayılı Olurları ile Müdürlüğümüzde numune kabulüne başlanmıştır.

Son Haberler
...
Kekikte Yabancı Madde Aranması Analizlerinde N ...
...
İtfaiye Müdürlüğümüz Desteği İle Personellerim ...
...
Alkollü İçeçeklerde Denatonyum Benzoat Analizl ...
...
Çiğ Sütte Somatik Hücre Sayımı Analizine Başla ...
...
Laboratuvar Müdürümüz Abdullah Döner'in Kurban ...
...
Enterobacteriaceae Sayımı Analizlerinde Numune ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Kastamonu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Saraçlar Mahallesi Bayındır Sokak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası No:14/3 Merkez / KASTAMONU

  • Telefon : 0366 2148017

  • Faks : 0366 2123949

  • E-Posta : kastamonu.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr​

  • Nace Kodu:71.20.11

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI