Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KASTAMONU GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • FİZİKSEL ANALİZLER LABORATUVARI
    • KİMYASAL ANALİZLER LABORATUVARI
    • MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER LABORATUVARI
    • KATKI KALINTI VE MİNAREL ANALİZLER LABORATUVARI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
  • ANALİZLER
    AKREDİTASYON SERTİFİKASI VE KAPSAMI
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMU
    HESAP BİLGİLERİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
    KALİTE YÖNETİMİ
    • MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ
    • ANKET FORMU
    • MÜŞTERİ ŞİKAYET FORMU
    KASTAMONU HAKKINDA
    • TARİH
    • COĞRAFİ YAPI
    • NÜFUS
    • ULAŞIM
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKastamonu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Haber

BALDA PROLİN SAYISI VE BAL VE PEKMEZDE HMF(HİDROKSİMETİL FURFUROL) TAYİNİ ANALİZLERİNDE NUMUNE KABULÜNE BAŞLANMIŞTIR

17.01.2020 / Gösterim Sayısı : 5655 / Arşiv

   Balda kalite ancak tüm bileşenlerinin analiz edilmesiyle anlaşılabilir . Bu analizlerde Prolin sayısı ve HMF çok önemlidir. Prolin baldaki proteinleri oluşturan 20 aminoasitten biri olup balın saflık derecesini gösteren en önemli aminoasittir. Prolin sadece balda bulunur ve yapay yollarla dışardan sağlamak mümkün değildir.

    Sahte ballarda prolin yok denecek kadar azdır. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine göre prolin miktarı en az 300 mg/kg olmalıdır.

  HMF şekerli gıdaların uygun olmayan sıcaklıklarda saklanması ve üretimleri sırasında uygulanan ısıl işlemlerden(Kaynatılması) dolayı meydana gelmektedir.

    Balda Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine göre HMF miktarı en fazla 40mg/kg olmalıdır. Pekmezde ise HMF miktarı sıvı pekmezde en çok 75 mg/kg, katı pekmezde en çok 100 mg/kg olmalıdır.

    Müdürlüğümüzde bu analizler 17.01.2020 tarihinden itibaren ilk defa yapılmaya başlanacaktır. 


Son Haberler
...
Kekikte Yabancı Madde Aranması Analizlerinde N ...
...
İtfaiye Müdürlüğümüz Desteği İle Personellerim ...
...
Alkollü İçeçeklerde Denatonyum Benzoat Analizl ...
...
Çiğ Sütte Somatik Hücre Sayımı Analizine Başla ...
...
Laboratuvar Müdürümüz Abdullah Döner'in Kurban ...
...
Enterobacteriaceae Sayımı Analizlerinde Numune ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Kastamonu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Saraçlar Mahallesi Bayındır Sokak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası No:14/3 Merkez / KASTAMONU

  • Telefon : 0366 2148017

  • Faks : 0366 2123949

  • E-Posta : kastamonu.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr​

  • Nace Kodu:71.20.11

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI