- Laboratuvar faaliyetlerini, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak, tarafsızlık, dürüstlük, gizlilik ve güvenirlilik esas olmak üzere, Devlet – Üretici – Tüketici üçgeninde kalite hedeflerinden sapmadan sürdürmek.
- Kurumun faaliyetlerini ve yönetimini TS EN ISO/IEC 17025:2017 "Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği İçin Genel Kriterler" standardına, bu standardın şartlarını karşılamak üzere hazırlanmış Yönetim Sistemine ve bu yönetim sisteme ait dokümantasyona uygun ve tutarlı bir şekilde yürütmek.
- Faaliyetleri, kurumun Kalite Politika ve Hedeflerini ilke edinmiş, Yönetim Sisteminin prosedür, talimat ve diğer dokümantasyonunu özümsemiş, tarafsız, konusunda eğitimli ve yetkin personel ile geçerli metot ve cihazlar kullanılarak yürütmek, analiz sonuçlarını mümkün olan en kısa sürede, doğru ve güvenilir olarak vermek.
- Kalite düzeyini, teknolojik ve bilimsel gelişmelerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve uygulamaya konulması sureti ile iyileştirmek ve kalitede sürekliliği sağlamak.
- Faaliyet alanı ile ilgili olarak uluslararası tanınmayı sağlamak için gerekleri yerine getirmek.
Osman AYDIN
Samsun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü