T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ERZURUM GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İDARİ VE MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ
    MÜDÜR
    DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    SİVİL SAVUNMA
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    ETİK DEĞERLER
    KALİTE POLİTİKASI
    LABORATUVAR MÜDÜRÜMÜZDEN MESAJ
    MÜDÜR YARDIMCISI
  • LABORATUVARLAR
    KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    İÇ KONTROL GÖREVLİSİ
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKOTOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI VE KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
  • ARAŞTIRMALAR
  • ANALİZLER
    GENEL HÜKÜMLER
    FİZİKSEL ANALİZLER
    KİMYASAL ANALİZLER
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER
    MİKOTOKSİN ANALİZLER
    KATKI VE KALINTI ANALİZLER
    ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP
    BANKA HESAP NUMARASI
    AKREDİTASYON SERTİFİKASI VE KAPSAM
  • MÜŞTERİ
    MÜŞTERİYE HİZMET VE ŞİKAYET PROSEDÜRÜ
    MÜŞTERİ ANKET FORMU
    MÜŞTERİ ŞİKAYET İSTEK FORMU
    KARAR KURALI TALİMATI
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksErzurum Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

Laboratuvar Müdürümüzden Mesaj

​

Tüm dünya ile paralel Türkiye'de de İnsanların gıda üretim ihtiyacı ön plana çıkmıştır. Özellikle sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçları karşılamak ve meydana gelen hızlı değişim ve gelişimin etkisiyle, gıda ihtiyacının karşılanması için hazır gıda sanayisi hızla büyümektedir. Bu hızlı büyüme beraberinde gıdada güvenliği ve halk sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturan katkı, kalıntı, bulaşan, mikroorganizmalarla ilgili analizlerin en son bilimsel, teknolojik gelişmelerle yüksek güvenilirlik düzeyinde gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir. Gıda Güvenliği, tarladan sofraya kadar farklı aşamalardan geçen gıdalar içinde istenmeyen herhangi bir zararlı maddenin sağlayacak şekilde gelmesini sağlayan bilimsel disiplindir.

 1948 yılında yayımlanan "İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRİSİ" ile gıda hakkı evrensel bir insan hakkı olarak ilan edilmiştir. Gıda Güvenliliğin en önemli ayağı de Laboratuvar hizmetleri olup, Ülkemizde gün geçtikçe büyümektedir. Kamu laboratuvarların yanında çok özel laboratuvarlarla bu hizmet yürütmektir. Bunun yanında yapılan analizlerin güvenirliği, doğruluğu ve bağımsız bir kuruluş tarafında da belgelenmesi önemli bir gösterge olmuştur.

Bu vesile ile Erzurum Gıda Kontrol Laboratuvarı olarak; TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları'nın Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardına uygunluğunu sağlamak amacıyla Türk Akreditasyon Kurumu başvurulmuş ve akredite edilmiştir.

Erzurum ve çevre illerimizde görev alanımıza giren; ithalat, ihracat, denetim, özel istek, resmi istek ve 174 alo şikâyette gelen her türlü gıda, yem ve su analizleri yapılanlar 17025 standardına göre raporlandırılmaktadır.

Kurum olarak: hem analiz çeşitliliğini hem de akredite analiz ve birim sayısını artırarak, yapılacak yeni bina ile Bölge Laboratuvarı konumuna gelmektir. Bundan sonrada hedeflediğimiz diğer faaliyetlere doğru;

Kurumun tüm çalışanlar ile toplumun en temel hakkı olan güvenilir gıdaya erişim konusunda sorumluluğunun farkında olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğimizi Saygılarımızla arz ederiz.​

İLETİŞİM

    Erzurum Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Üniversite Mah. Prof.Dr. İhsan DOĞRAMACI Bulvarı No:27 Yakutiye/ERZURUM

  • Telefon : 0442 242 59 30 Numune Kabul : 0 442 242 60 24

  • Faks : 0442 242 58 36

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI