ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE
ORMAN BAKANLIĞI
DENİZLİ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL
    • TARİHÇE
    • MÜDÜR
  • NUMUNE KABUL
    • SSS (SIKÇA SORULAN SORULAR)
    • ÖZEL İSTEK BAŞVURU FORMU
  • LABORATUVARLAR
    • NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    • FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    • KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
    • KATKI VE MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI
    • KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
    • MİKOTOKSİN LABORATUVARI
    • MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
  • ANALİZLERİMİZ
    • ​GENEL HÜKÜMLER
    • 2019 YILI ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLERİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksDenizli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > Menu

​Analizlerimize pdf formatında ulaşmak için tıklayınız.​

2019 Yılı Analiz Listesi ve Ücretleri

GENEL
FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI​​​​​​
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL. (KDV Hariç)Analiz Süresi (gün)
1% Dolum Oranı Analizi   Bezelye KonservesiTS 382Orijinal Ambalaj
3 adet
441
​​Barbunya Pilaki KonserveTS 2664​​​
​​Domates SalçasıTS 2664​​​
​​ReçellerTS 2664​​​
​​Yaprak KonserveTS 2664​​​
​​Vişne KonservesiTS 2664​​​
​​Zeytin SalamuraTS 2664​​​
21000 Dane Ağırlığı AnaliziBaklagillerTS EN ISO 5201 kg441
​​Tahıllar (Arpa Hariç)TS EN ISO 520​​​
3Ağırlık Kontrolü (Net Kütle)EkmekTGK, 2012/2Orj. Amb
3 Adet
441
4Askıda Katı Madde AnaliziSuTS EN 872, SM 2540101 lt1032
5Suda Çözünebilen Katı Madde (briks) TayiniBiber SalçasıTS 4890300 g441
​​Gazlı Alkolsüz İçeceklerTS 1466​​​
​​İncir PekmeziTS 12292​​​
​​Meyve SularıTS 12143​​​
​​Meyve ve Sebze MamülleriTS 4890​​​
​​Reçeller, Marmelatlar, NektarlarTS 4890​​​
​​Salça, KetçapTS 1466​​​
​​SirkeTS 4890​​​
​​Şalgam Suyu TS 4890​​​
​​Üzüm PekmeziTS 4890​​​
​​Vişne KonservesiTS 1466​​​
6Benek Sayısı Analizi İrmikTS 2283 300 g561
7Boş Tane AnaliziAyçekirdeği (Tohumluk)TS 3091 kg561
​​Ayçekirdeği (Çerezlik)TS 12714​​​
​​Kabak ÇekirdeğiTS 5086​​​
​​Kabuklu Yer FıstığıTS 310​​​
​​Kabuklu Antep FıstığıTS 1279​​​
8Boy, Sınıf, İrilik AnaliziZeytin TS 774 1 kg561
​​Kuru KayısıTS 485 ​​​
​​Kuru İncirTS 541 ​​​
​​Kuru ÜzümTS 3411 ​​​
9Bozuk Tane Analizi Ayçekirdeği (Çerezlik)TS 127141 kg561
​​Ayçekirdeği (Tohumluk)TS 309​​​
​​BuğdayTS 2974​​​
​​Çam FıstığıTS 1771​​​
​​Kabuklu Yer FıstığıTS 310​​​

 

9Bozuk Tane AnaliziKuru FasulyeTS 1411 kg56​1​
​​Mısır ve Cin MısırıTS 3415​​​​​
​​NohutTS 142​​​​​
​​PirinçTGK, 2010/60​​​​​
​​Soya Fasulyesi TS 308​​​​​
​​SusamTS 311​​​​​
​​Yeşil ve Kırmızı MercimekTS 143​​​​​
10Böcek ve / veya Bunların  Parçaları, Yumurta AranmasıKuru İncir, İncir EzmesiTS 5421 kg56​1​
​​BulgurTS 2284​​​​​
11Böcek Hasarlıları Miktarı AnaliziCevizTS 1275 - TS 12761 kg56​1​
​​Çiğ Kahve ÇekirdeğiTGK, 2006/52​​​​​
​​BaharatlarTGK, 2002/45​​​​​
​​ErikTS 1204​​​​​
​​ŞeftaliTS 3687 ISO7703​​​​​
​​HurmaTS 7420​​​​​
​​ElmaTS 3687 ISO 7703​​​​​
​​ArmutTS 3689​​​​​
​​Tane KarabiberTS 2290 ISO 959​​​​​
​​MercimekTS 143​​​​​
12Buruşuk ve Haşlak Tane AnaliziBadem TS 12781 kg56​1​
​​Çam FıstığıTS 1771​​​​​
​​Fındık TS 3075​​​​​
13Çökebilen Katı Madde AnaliziSu TS 7092, SM 2540 IF2 lt82​1​
14Dane-Partikül İriliği AnaliziZeytin SalamuraTS 7742 kg56​1​
​​KakaoTS 3076-1,TS 3076-1500g56​1​
15Dane Özellikleri TayiniDane Bakliyat ve TahıllardaTS' li  olanlar1 kg56​1​
 16Duyusal Analiz (Tat, Koku)Gıda ile temas eden sulardaTS EN 16221 lt.83​1​
17Gözle Görülebilir Yabancı Madde AnaliziBütün Gıda ÜrünleriÜrün Standardı veya Tebliği1 kg / 1 adet56​1​
18Hafif Dane Miktarı AnaliziTane KarabiberTS 2290 ISO 959-1 1 kg​56​1
19Ham Kül*Ayçiçeği Tohumu Küspesi*Com. Reg. (EC) No: 152/2009, Annex III-M. 27.12.2011/28155 Sayılı R.G.300g ​113,3​2
​​Balık Unu*″​​​​​
​​Balık Yemleri*″​​​​​
​​Buzağı Başlangıç Yemi*″​​​​​
​​Buzağı Büyütme Yemi*″​​​​​
​​Etlik Piliç Yemi*″​​​​​
​​Etlik Civciv Yemi*″​​​​​
​​Hay. Yem. ve Yem Kat Madd.*″​​​​​
​​Hindi Civciv Yemi*″​​​​​
​​​​​​​​​

 

19Ham Kül*Hindi Piliç Yemi*Com. Reg. (EC) No: 152/2009, Annex III-M. 27.12.2011/28155300g 113,32​
​​Köpek Maması*″​​​​
​​Kedi Maması*″​​​​
​​Kanatlı Unu*″​​​​
​​Kanatlı Yemi*″​​​​
​​Karides Unu*″​​​​
​​Koyun Süt Yemi*″​​​​
​​Kuş Yemleri (Darı Dahil)*″​​​​
​​Kuzu Başlangıç Yemi*″​​​​
​​Kuzu Büyütme Yemi*″​​​​
​​Kuzu Besi Yemi*″​​​​
​​Pamuk Tohumu Küspesi*″​​​​
​​Piliç Geliştirme Yemi*″​​​​
​​Sığır Besi Yemi*″​​​​
​​Sığır Süt Yemi*″​​​​
​​Süt İkame Yemi*″​​​​
​​Tavuk Yemi*″​​​​
​​Tavuk Yumurta Yemi*″​​​​
​​Toklu Besi Yemi*″​​​​
​​Yumurta Civciv Yemi*″​​​​
19Ham KülPremiks' '300g1032​
​​Slaj Yem' '​​​​
20Ham ve Tebeşirleşmiş Dane Miktarı AnaliziPirinçTGK, 2010/60 1 kg561​
​​​​​​​​
21Hasarlı ve Zarar Görmüş Dane Analizi CevizTGK, 2008/531 kg561​
​​PirinçTGK, 2010/60​​​​
​​BuğdayTS 2974 ​​​​
22Hava Boşluğu AnaliziYumurtaTS 106810 adet481​
23HCL'de Çözünmeyen KülBaharatTS 2133100 gr.1422​
​​Meyve Sebze MamulleriTS 1128, ISO 763100 gr.​​​
​​EkmekTS 5000100 gr.​​​
​​TuzTS 933500 gr.​​​
​​Yem ve Yem Hammaddeleri Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-M, 27.12.2011 tarih ve 28155 sayılı Resmi Gazete,Yem ve yem hammadde-leri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.​​​
24Kırık, Cılız Az Gelişmiş Dane Miktarı Analizi ArpaTS 40781 kg.561​
​​Badem (Tatlı)TS 1278​​​​
​​Börülce (Kuru)TS 3268​​​​
​​BuğdayTS 2974​​​​
​​Çam FıstığıTS 1771​​​​
​​FıstıkTS 310​​​​
​​Kuru FasulyeTS 141​​​​
​​KarabiberTGK, 200/16​​​​
​​Mısır ve Cin MısırıTS 3415​​​​
​​NohutTS 142​​​​
​​PirinçTGK, 2010/60​​​​
​​Soya Fasulyesi TS 308​​​​
25Kuru Madde veya Rutubet Miktarı Analizi(Yemler)*Köpek Maması*

TS 6318

 

 

 

 

 

300g / 300 ml62,72​
​​Arpa*''​​​​
​​Balık Unu*''​​​​
​​Balık Yemleri*''​​​​
​​Buzağı Başlangıç Yemi*''​​​​
​​Buzağı Büyütme Yemi*''​​​​
​​Etlik Piliç Yemi*''​​​​
​​Etlik Civciv Yemi*''​​​​
​​Hayvan Yemleri ve Yem Katkı Madd.* ''​​​​
​​Hindi Civciv Yemi*''​​​​
​​Hindi Piliç Yemi*''​​​​
​​Kedi Maması*''​​​​
​​Kanatlı Unu*''​​​​
​​Kanatlı Yemi*''​​​​
​​Karides Unu*''​​​​
​​Koyun Süt Yemi*''​​​​
​​Kuş Yemleri (Darı Dahil)*''​​​​
​​Kuzu Başlangıç Yemi*''​​​​
​​Kuzu Büyütme Yemi*''​​​​
​​Kuzu Besi Yemi*''​​​​
​​Piliç Geliştirme Yemi*''​​​​
​​Sığır Besi Yemi*''​​​​
​​Sığır Süt Yemi*''​​​​
​​Süt İkame Yemi*''​​​​
​​Tavuk Yemi*''​​​​
​​Toklu Besi Yemi*''​​​​
​​Tavuk Yumurta Yemi*''​​​​
​​Yumurta Civciv Yemi*''​​​​
25Kuru Madde veya Rutubet Miktarı AnaliziSlaj Yem''300g / 300 ml572​
​​Premiks''​​​​

 

25Kuru Madde veya Rutubet Miktarı Analizi(Tahıl ve Tahıl Ürünleri)*Bisküvi, Bebe Bisküvisi*TS EN ISO 712300g / 300 ml62,72
​​Buğday Kepeği*TS EN ISO 712​​​
​​Buğday ve Buğday Unu*TS EN ISO 712​​​
​​Bulgur*TS EN ISO 712​​​
​​Çavdar*TS EN ISO 712​​​
​​İrmik*TS EN ISO 712​​​
​​Makarna, Erişte, Şehriye*TS EN ISO 712​​​
​​Yulaf*TS EN ISO 712​​​
​​Milföy Hamuru (Yaprak Hamur)*TS EN ISO 712​​​
​​Pirinç ve Pirinç Unu*TS EN ISO 712​​​
​​Tahıl ve Tahıl Ürünleri*TS EN ISO 712​​​
​​Tel KadayıfTS EN ISO 712​​​
 ​TarhanaTS EN ISO 712​​​
25Kuru Madde veya Rutubet Miktarı AnaliziEkmek ve ÇeşitleriTS 50001 adet572
​​Kaymak - KremaTS 1018200 g​​
​​Antep Fıstığı (İç-Kabuklu)TS 1279, TS 1280300 g /300 ml​​
​​Ayçekirdeği TS 1632 EN ISO 665​​​
​​AyranTS 1018​​​
​​Badem (İç-Kabuklu)TS 1277, TS 1278​​​
​​Baharatlar, Kabak Çekirdeği, Çeşnili ürünlerTS 2134300 g /300 ml82​
​​Bakliyat ÜrünleriTS  ISO 24557300 g /300 ml57​
​​Buzlu Ürünler (Sütlü-Meyveli)TS 1330​​​
​​Çay, Poşet Çay (Siyah-Bitkisel)TS 1562​​​
​​Ceviz (İç-Kabuklu)TGK, 2008/53​​​
​​Çikolata ve ÇeşitleriTS 7800​​​
​​Dondurma ve ÇeşitleriTS ISO 3728​​​
​​Ekmek MayasıTS 3522​​​
​​Et ve Et ÜrünleriTS 1743 ISO 1442​​​
​​Fıstık (İç-Kabuklu)TS 972​​​
​​Fındık (İç-Kabuklu)TS 3075​​​
​​Füme (Dumanlanmış) Balık EtiTS 1743 ISO 1442​​​
​​Gofret, KrakerTS EN ISO 712​​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuru Madde veya Rutubet Miktarı AnaliziHazır Kuru ÇorbalarTS 1252 EN ISO 1666

 

300 g /300 ml

572​
​​Haşhaş TohumuTS 1632 EN ISO 665​​​​
​​Helva (Yaz Helvası)TS 1607 EN ISO 662​​​​
​​Kahve Çekirdeği (Çiğ)TS 2314​​​​
​​Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 11294​​​​
​​Kakao (Çekirdek)TS 2211​​​​
​​Kakao (Toz)TS 3076-1​​​​
​​Köfte, Hamburger (Pişmemiş)TS 1743 ISO 1442​​​​
​​Kuru BörülceTS  ISO 54557​​​​
​​Kuru FasulyeTS  ISO 24557​​​​
​​LokumTS 1201
EN ISO 1741
​​​​
​​Meyve ve Sebze SularıTS EN 12145​​​​
​​Mısır ve Cin MısırıTS EN ISO 6540​​​​
​​NişastaTS 1252 EN ISO 1666​​​​
​​Peynir ve ÇeşitleriTS EN ISO 5534​​​​
​​PremiksTS 6318​​​​
​​Slaj YemTS 6318​​​​
​​Pişmeye Hazır Süt TatlılarıTS 1252 EN ISO 1666​​​​
​​SimitTS 5000​​​​
​​SütTS 1018​​​​
​​Süt TozuTGK, 2002/16​​​​
​​Sütlü TatlılarTS 1330​​​​
​​SusamTS 1632 EN ISO 665​​​​
​​ŞarapOIV-MA-AS2-03A ​​​​
​​Tahin ve Tahin HelvasıTS1201 EN ISO 1741​​​​
​​TarhanaTS EN ISO 712​​​​
​​TereyağTS 1331​​​​
​​Tel KadayıfTS EN ISO 712​​​​
​​Toz PudingTS 1252 EN ISO 1666​​​​
​​Tuz (Yemeklik)TS 933​​​​
​​Yağlı TohumlarTS 1632 EN ISO 665​​​​
​​Yağlı Tohum KüspeleriTS ISO 771​​​​
​​YufkaTS 5000​​​​
​​YoğurtTS 1330​​​​
26Kurutma Kaybı AnaliziŞekerlerTGK, 2002/26500 g562​
27Kuru Meyve Oranı AnaliziLokumTS 8444500 g561​
28Kusurlu ve Özürlü Dane Miktarı AnaliziBuğdayTS 2974 1kg561​
​​FıstıkTS 310​​​​
​​HurmaTS 7420​​​​
​​MercimekTS 143​​​​
​​Kuru ÜzümTS 3411 ​​​​
29Küflü Çekirdek ve Tane Miktarı AnaliziÇiğ Kahve ÇekirdeğiTS 31171 kg561​
​​Kabak ÇekirdeğiTS 5086​​​​
​​Kakao ÇekirdeğiTS 2210 ​​​​
​​Kuru İncirTS 541​​​​
​​Kuru KayısıTS 485 ​​​​
​​Kuru ÜzümTS 3411 ​​​​
30Kül Miktarı Analizi*Bebe Bisküvisi*TS EN ISO 2171300 g /300 ml113,32​
​​Baklagiller*TS EN ISO 2171​​​​
​​Bisküvi *TS EN ISO 2171​​​​
​​Buğday Kepeği*TS EN ISO 2171​​​​
​​Buğday Unu*TS EN ISO 2171​​​​
​​Bulgur*TS EN ISO 2171​​​​
​​Kraker*TS EN ISO 2171​​​​
​​Kek *TS EN ISO 2171​​​​
​​İrmik *TS EN ISO 2171​​​​
​​Makarna *TS EN ISO 2171​​​​
​​Nohut*TS EN ISO 2171​​​​
​​Peksimet *TS EN ISO 2171​​​​
​​Pirinç Unu *TS EN ISO 2171​​​​
​​Tahıllar *TS EN ISO 2171​​​​
​​Tahıl ve baklagil yan ürünleri*TS EN ISO 2171​​​​
30Kül Miktarı AnaliziEkmek ve ÇeşitleriTS 50001 adet1032​
​​AnasonTS 2131 ISO 928300 g /300 ml​​​
​​Baharatlar (Toz, Tane, Yaprak)TS 2131 ISO 928​​​​
​​BalTS 2131 ISO 928​​​​
​​Çay, Poşet ÇayTS 1564​​​​
​​Çiğ Kahve ÇekirdeğiTS 13423​​​​
​​Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423​​​​
​​Çörek OtuTS 2131 ISO 928​​​​
​​Et Suyu ÜrünleriTS 1746 ISO 936​​​​
​​Et ve Et ÜrünleriTS 1746 ISO 936​​​​
​​Fındık EzmesiTS 2131 ISO 928​​​​
​​GofretTS EN ISO 2171​​​​
​​Haşhaş TohumuTS 2131 ISO 928​​​​
​​Hazır Kuru ÇorbaTS 5000​​​​
30Kül Miktarı AnaliziKakao Çekirdeği ve TozuTS 3076-1300 g /300 ml1032​
​​KimyonTS 2130 ISO 928​​​​
​​KişnişTS 2130 ISO 928​​​​
​​Köfte HarcıTS 2131 ISO 928​​​​
​​Meyve ve Sebze SularıTS EN 1135​​​​
​​NişastaTS 5816 EN ISO 3593​​​​
​​Pişmeye Hazır Süt TatlılarıTS 13384​​​​
​​SumakTS 2131 ISO 928​​​​
​​SusamTS 2131 ISO 928​​​​
​​ŞarapTS 522​​​​
​​Tahin ve Tahin HelvasıTS 6399​​​​
​​Üzüm - İncir PekmeziTS 3792​​​​
​​YufkaTS 5000​​​​
31Meyve Ağırlığı Oranı AnaliziReçellerTS 39581 kg.441​
32Nişasta Granüllerinin Mikroskobik GörünüşüYenilebilir NişastaTS 2970500 g.441​
33Özgül Ağırlık*Şarap*TS 522         250 ml.441​
34pH AnaliziBeyaz Peynir, Lor PeyniriTS 591300 g /300 ml411​
​​BiraTS 2259 ​​​​
​​Eritme PeyniriTS 2176​​​​
​​Et ve Et MamülleriTS 3136 ISO 2917​​​​
​​Et Suyu ÜrünleriTS 3136 ISO 2917​​​​
​​Ketçap- MayonezTS 1728 ISO 1842​​​​
​​Konserve Gıdalar (Et ve Et Ürünleri)TS 3136 ISO 2917​​​​
​​Konserve Gıdalar (Meyve ve Sebze)TS 1728 ISO 1842​​​​
​​Meyve ve Sebze MamülleriTS 1728 ISO 1842​​​​
​​Milföy Hamuru (Yaprak Hamur)TS 3136 ISO 2917​​​​
​​Reçel, MarmelatTS 1728 ISO 1842​​​​
​​SalçaTS 1728 ISO 1842​​​​
​​Sirke, Turşu, Şalgam SuyuTS 1728 ISO 1842​​​​
​​UHT SütTS 1192​​​​
​​Üzüm - İncir PekmeziTS 3792​​​​
​​Zeytin Salamura ve EzmesiTS 774 ​​​​
35Refraktometrik Kırılma İndisi AnaliziHayvansal ve Bitkisel YağlarTS 4960 EN ISO 6320, TS 886, TS 888, TS 894, TS 342100 g /100 ml441​
​​SütTS 1334​​​​
​​TereyağıTS ISO 1739​​​​
36Rutubet ve Uçucu Madde Miktarı AnaliziHam ve İşlenmiş YağlarTS 1607 EN ISO 662 500 ml572​
37Sap, Dal Parçacıkları ve Çekirdek Parçaları AnaliziKuru ÜzümTS 3411 1 kg561​
​​BaharatlarTGK, 2002/45​​​​
​​Reçeller (Çekirdekli)TS 3958​​​​
38Siyah Leke AnaliziSalça ve Domates SuyuTS 1466500 g561​
39Su Ekstraktı Miktarı AnaliziÇaylarTS ISO 9768 500 g661​
40Suda Çözünmeyen Kül Miktarı AnaliziKahve Çekirdeği (Çiğ)TS 3117300 g2062​
​​Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423​​​​
​​Çay, Poşet ÇayTS 1565 ​​​​
​​BaharatlarTS 2132 ​​​​
41Suda Çözünen Kül Miktarı Analizi (Toplam Küle Göre)Çay, Poşet ÇayTS 1565 300 g2062​
​​Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423 ​​​​
42Suda Çözünen Madde Miktarı Analizi  Çözünebilir Kahve TS 5389300 g661​
​​Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423​​​​
43Suya Geçen Madde Miktarı AnaliziMakarnaTS 1620300g441​
44Suda Çözünmeyen Katı Madde  Miktarı AnaliziBalTS 3036300 g442​
45Su Muhtevası BalTS 13365300 g441​
46Süzme Ağırlığı AnaliziBezelye KonservesiTS 382Orijinal Ambalaj 3 Adet441​
​​Barbunya Pilaki KonserveTS 2664​​​​
​​TurşuTS 2664​​​​
​​Vişne KonservesiTS 2664​​​​
​​Yaprak KonserveTS 2664​​​​
​​Zeytin SalamuraTS 774​​​​
47Toplam Çözünmüş Katı Madde AnaliziSuSu ve Atık Su Analizleri, 19981 lt821​
48Toplam Katı Madde Miktarı AnaliziDondurmaTS ISO 3728300 g 562​
49Toplam Toz Çay Miktarı AnaliziÇay, Poşet ÇayTS 4600500 g441​
50Yağsız Kuru Madde   PeynirTS EN İSO 5534

 

500 g /500 ml

147,22​
​​SütTS 1018​​​​
​​YoğurtTS 1330500 g /500     139    2​
​​AyranTS 1018, TS 3810, TS 6800 ​​​​
​​DondurmaTS 4265, TS 4851, TS 12649​​​​
51Yabancı maddeSüt TozuTS 1329250 gr562​
​​Daneli Bakliyat ve Tahıllarda TS' li olanlar1 kg​1​
​​​​​​​​
​​​​​​​​

*Akredite analiz

Yağsız kuru madde : Yağ + Kuru Madde

Suda çözünen kül= Kül+Kül​ ​ ​ ​ ​ ​

 

KALINTI ANALİZ LABORATUVARI ​ ​ ​ ​ ​ ​
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL. (KDV Hariç)Analiz Süresi (gün)
1Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (GC-MS ) Yaş Sebze ve Meyve AOAC  2007.011 kg.4681
​​Kuru Ürünler AOAC  2007.011 kg.4681
2Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (GC/MS/MS)*Yaş Sebze ve Meyve *AOAC  2007.011 kg.514,81
3Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (LC/MS/MS)*Yaş Sebze ve Meyve *AOAC  2007.011 kg.514,81
4Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (GC-MS ) Yem ve Yem ham MaddeleriAOAC  2007.011 kg.4681

*Akredite analiz

KATKI-MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI

Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL. (KDV Hariç)Analiz Süresi (gün)
1Kurşun, Arsenik, Civa,
Kadmiyum (ICP-MS Metodu) *
Gıda *NMKL, No:186,2007500 gr/500 ml282,73-10
2Kalay (ICP-MS Metodu)  *Gıda *NMKL, No:191,2009500 gr/500 ml282,73-10
3Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum, Alüminyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum (ICP-OES Metodu)GıdaNMKL, No:161,1998500 gr/500 ml2573-10
4Kurşun, Arsenik, Civa,
Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum, Alüminyum (ICP-OES Metodu)
Yem ve Yem Katkı MaddeleriNMKL, No:161,1998500 gr/500 ml2573-10
5Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum, Alüminyum
(ICP-OES Metodu)
Gıda Amaçlı Kullanma SuyuTS EN ISO 11885500 gr/500 ml2573-10
6Kurşun,Civa ,Kadmiyum *Su Ürünleri*NMKL 161,1998*500 gr282,73-10
7Allura Red (E-129) (HPLC)Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml2343
8Amaranth (E-123) (HPCL)Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml2343
9Asesülfam-K Analizi (HPLC)Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ÜrünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml2343
10Aspartam Analizi (HPLC) Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ÜrünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml2343
11Benzoik Asit Analizi (HPLC)*Tüm Gıdalar *Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997*100 gr/100 ml257,43
12Benzoil Peroksit Analizi (HPLC) UnJ. Agric. Food Chem., 49, 98-102, 2001100 gr2343
13Boya Aranması (Kalitatif)
Gıda
(Tamamı beyaz renkli gıdalar,
bitkisel ve hayvansal yağlar hariç)
TKB. GMMAM. Bursa, Metot No:34.01. Say:94, 1988,TS 2284100 gr/100 ml1143
14Brillant Blue (E-133) (HPLC)Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413
100 gr/100 ml
2343
15Hidrojen PeroksitKuru İncirEge Üni. Fen Fak. Biyo. Böl. Moleküler Biyo. A.B.D. İncirde Hidrojen Peroksit Uygul. Tes. Yönelik Gel. Yeni An. Yön. İlişkin Protokol. Sayfa 1-2 En az 500 g.4153
16HMF (Hidroksi Metil Furfurol) Tayini (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel, Meyve SuyuHarmonised Methods of the International Honey Commission 25-27, 2002100 gr2343
17Indigo Karmin (E-132) (HPLC)Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml2343
18Kafein Tayini (HPLC)Alkolsüz İçecekler, Çay, KahveJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 ml/100 gr2343
19Karmosin Azorubin (E-122) (HPLC)Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml2343
20Kinolin Yellow (E-104) (HPLC)Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413
100 gr/100 ml
2343
21Meyve OranıMeyve Suları ve Nektarları (Portakal, Vişne, Kayısı, Şeftali)İlgili TS Standartları100 gr/100 ml4793
22NatamisinSüt ve Ürünlerinde (Peynir hariç)ISO 9233-2500 g/500 ml2343
​​Peynir​​468​
23*Nitrat Analizi (HPLC)Meyve ve Sebze Ürünleri*, Nordic Commitee on Food Analysis No:165, 2000100 gr257,43
​​Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleri​100 gr234​
24Nitrit Analizi (HPLC)Meyve ve Sebze Ürünleri Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleriNordic Committee on Food Analysis No:165, 2000100 gr2343
25Patent Blue V (E-131) (HPLC)Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml2342
26Ponceau 4R (E-124) (HPLC)Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml2343
27Potasyum İyodat Analiziİyotlanmış Tuzlar  TS 933,  2003.1 kg1253
28Potasyum Sorbat (HPLC)Tüm GıdalarNordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 100 gr/100 ml2343
29Sakkarin Analizi (HPLC) Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ürünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml2343
30Sitrik Asit(HPLC) ŞarapOIV-MA-AS313-04 Organic acids Type IV method: R 2009500 ml2343
31Sodyum Benzoat AnaliziTüm GıdalarNordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 100 gr/100 ml2343
32Sorbik Asit Analizi (HPLC)*Tüm Gıdalar *Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997*100 gr/100 ml257,43
33Sunset Yellow (E-110) (HPLC)Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml2343
34Tartrazin (E-102) (HPLC) Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıdaİşletme İçi Metot  ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml2343
35Sudan 1 (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber, Sumak, Domates Salçası, Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr2343
36Sudan II (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber, Sumak, Domates Salçası, Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr2343
37Sudan III (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber, Sumak, Domates Salçası, Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr2343
38Sudan IV (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak, Domates Salçası, Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr2343
39Parared (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber, Sumak, Domates Salçası, Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr2343
40Vitamin C Analizi (HPLC) Tüm Gıdalar (Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç), YemRückemann H. 1980100 gr/100 ml3903

*Akredite analizdir.

Benzoik asit- Sorbik asit : Tek enjeksiyon

Sodyum benzoat- Potasyum sorbat : Tek enjeksiyon

Tatlandırıcılar (Aspartam, Asesülfam-K, Sakkarin) : Tek enjeksiyon

Nitrat - Nitrit : Tek enjeksiyon

Mineral ve ağır metal elementlerinde ilave her bir element için +50 TL alınır.​ ​    

 

 

KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
Sıra NoAnaliz Adı​Analiz Edilecek
Ürün
​Analiz Metodu​Gereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL. (KDV Hariç)Analiz Süresi
(gün)
​
1Acılık (Kreiss) Analizi​Tahin​TS 2589​100 gr.562​
2Alkalinite Analizi​Su ​TS 3790
EN ISO 9963-1
​100 ml.561​
3Alkol Miktarı Analizi
(% Hacim) (Distilasyon)*
​Şaraplar
Alkollü İçkiler*
​TS 522​500 ml.85,81​
​​​Şaraplar
Alkollü İçkiler
​OIV-MA-AS312-01A​​78​​
​​​Sirkeler​TS 522​​78​​
4Asetil Metil Karbinol Testi​Sirkeler​TS 1880 EN 13188
EN 13188
​100 ml.562​
5Asitlik Tayini ​Pastörize Süt, Çiğ
Süt, Ayran,Krema
​TS 1018
TS ISO 1740
​100 ml.561​
​​​Beyaz Peynir, Tulum Peyniri, Dil Peyniri (Titre Edilebilir)​TS 591​100 gr.​​​
​​​Yoğurt (Titre Edilebilir)​TS 1330​100 gr.​​​
​​​Bal​TS 3036​50 gr.​​​
​​​Un, Öğütülmüş Tahıl Ürünleri (Yağ Asitliği)​TS 6179 ISO 7305​50 gr.​​​
​​​Zeytin​TS 774​50 gr.​​​
​​​Ekmek (Asit Değeri)​TS 5000​50 gr.​​​
6Asitte Çözünmeyen Madde Miktarı​Tuz​TS 933​100 gr.442​
7Azotsuz Öz Maddeler Analizi (Kurumadde+Protein+Selüloz+Kül+Yağ)​Yem ve Yem Hammaddeleri,​25/08/1974 tarih ve 14987 sayılı Resmi Gazete​Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.4903​
​​​Kanatlı Yem ve Kanatlı Yem Hammaddeleri​​​​​​​
8Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda Asit Sayısı/Serbest Yağ Asitliği Analizi (FFA)​Bitkisel ve Hayvansal Yağlar​TS EN ISO 660​100 g.562​
9Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda Peroksit Sayısı Analizi​Bitkisel ve Hayvansal Yağlar​TS 894
TGK 2014/53
TS 2590
TS EN ISO 3960
​100 g.722​
10Bulanıklık​Su​Fotometrik Metod​100 ml441​
11ECN 42 Farkı (Yağ Asitleri Kompozisyonu Hariç)​Zeytinyağı​COI/T.20/Doc.No.20/Rev.2 2008​100 ml.2991​
12Ekstrakte Edilmiş Yağlarda
Asit Sayısı/Serbest Yağ Asitliği (FFA)
​Yağı Ekstrakte
Edilebilen Ürünler
​TS EN ISO 660​100 gr.1382​
13Ekstrakte Edilmiş Yağlarda
Peroksit Sayısı Analizi
​Yağı Ekstrakte
Edilebilen Ürünler
​TS 894
TGK 2014/53
TS 2590
TS EN ISO 3960
​100 gr.1542​
14Elektriksel İletkenlik TayiniBal ​TS 13366​0.5 kg bal​441 
​​Su ​TS 9748
EN 27888
​100 ml.​​​ 
15Enerji Analizi (Protein+Yağ+Nişasta+Şeker)Süt ve Süt Ürünleri​TGK Etiket Yönetmeliği​1000 gr​4664 
​​Gıdalarda ​​​​​487​ 
16Etanol AnaliziAlkollü ve Alkolsüz içecekler​AOAC 972.10 AOAC 984.14​350 ml​2282 
17Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde ile Kül AnaliziYemeklik Bitkisel Yağlar​TS 894
TS EN ISO 663
​50 gr.​1502 
18Formol Sayısı AnaliziGazlı Alkolsüz İçecek, Toz Meşrubat​TS EN 1133
IFU 30
​100 ml.​721 
​​​​TKB. GMMAM. Bursa
Metod No: 70.01. Say:151, 1988.
​​​​​ 
19Fruktoz (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel, Meyve Suları​IHC-2009
TS 13359
TS EN 12630
​100 gr.​2341 
20Glikoz (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel, Meyve Suları​IHC-2009
TS 13359
TS EN 12630
​100 gr.​2341 
21Glikoz+Fruktoz (HPLC),
Glikoz/Fruktoz (HPLC)
Bal, Pekmez, Reçel, Meyve Suları​IHC-2009
TS 13359
TS EN 12630
​100 gr.​2341 
22Ham Protein Analizi (Kjeldahl) *Yem ve Yem Hammaddeleri*​Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-C, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete​Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.​137,51 
23Ham Selüloz AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri ​TS 324
TS 315
​Yem ve yem hammadde en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g., Siyah çay en az 100g.​1231 
​​Siyah Çay- Selüloz İçeriği % 1'den Fazla olan Gıdalar​TS ISO 15598
TS 6932
​​​​​ 
24Ham Yağ Analizi*Yem ve Yem Hammaddeleri *​Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-H*​Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg,
Saf yemlik preparatlar
en az 50g.
​90,22 
25HistaminBalık ve İşlenmiş Balık​Journal of AOAC İnternational Vol.76, No:3 pp. 575-577 (HPLC)​1 kg.​2341 
26İnvert Şeker Analizi (Titrimetrik)Şekerli Ürünler​TS 3036
TGK 2002/26
TS 7780
TS 3792
GMMAY (Lane Eynon)
​50 gr.​1032 
 ​Şaraplar​ OIV-MA-AS311-01A (Luff Schoorl)​500 ml​103​ 
27İyot Sayısı AnaliziYemeklik Bitkisel ve Hayvansal Yağlar ​TS EN ISO 3961 (Titrimetrik Metot)​50 ml.​951 
​​Bitkisel Yağlar (Yağ asitleri Kompozisyonu) ​AOCS Cd 1 c-85 (GC)​​​257​ 
28Jelatin Aranması (Kalitatif)Süt Ürünleri​AOAC Official Method, 920.106.​200 gr.​661 
29Karbondioksit Analizi (CO2)Gazlı İçecekler​TKB. GMMAM. Bursa, Metod No:98.01.
Say:193, 1988.
​Orjinal Ambalaj en az 2 adet​661 
30Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Su​Fotometrik Metod​100 ml​1561 
31Kokuşma Testi
(Nessler reaktifi ile)
Et ve Et Ürünleri​TS 1069
TS 10580
GMMAY 112.02-I
​200 gr.​441 
32Kükürt Dioksit Analizi (SO2)*Tüm Gıdalar*
(Sirke hariç)
​AOAC 2000 962.16
TS 485
​200 gr/200 ml​130,91 
​​Şarap (Toplam)*​TS 522​200 ml.​130,9​ 
​​Şarap (Serbest)​TS 522*​200 ml.​119​ 
​​Şarap (Toplam)​OIV-MA-AS323-04B​300 ml​119  
​​Şarap (Serbest)​OIV-MA-AS323-04B​300 ml​119  
33Metabolik Enerji Analizi (Protein+Yağ+Nişasta+Şeker)Kanatlı Yemleri​21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete​Yem ve yem hammadde-leri en az 0,5 kg,
Saf yemlik preparatlar
en az 50g.
​486,73 
34Metanol AnaliziDistile Alkollü İçkiler​

AOAC 972.10 AOAC 968.09

AOAC 972.11

​350 ml​2282 
35Mineral Yağ AranmasıYemeklik Bitkisel
Yağlar
​TS 894, TS 5039​50 ml.​561 
36Nişasta Analizi (Kalitatif)Baharatlar​TS EN ISO 7540
GMMAM 138.03
​50 gr.​721 
​​Yoğurt, Peynir​TKB. GMMAM. Bursa, Metod No:138.03. Say:417, 1988.​100 ml.​​​ 
37Nişasta Analizi (Miktar Tayini)Et ve Et Ürünleri​TS 6812​200 g.​1642 
​​Yem ve Yem Hammaddeleri
Gıdalar
​Com. Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-L, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı R.G,
TS 6493,TS EN ISO 10520 GMMAY
​Yem ve yem hammadde-leri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.​​​ 
38Peroksidaz Aktivitesi TayiniYoğurt ve Süt​TS 1330​200 gr.​721 
​​Dondurulmuş Sebze Meyve Ürünleri​TS 7999​​​​​ 
39pH AnaliziSu ​TS EN ISO 10523​100 ml.​411 
40Prina Yağı AranmasıBit. ve Hayvansal Yağ.​TS 5042​50 ml.​561 
41Protein Analizi (Kjeldahl)Tüm Gıda Maddeleri​Com.Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-C, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı R.G​500 gr.​1251 
52Renk AnaliziSu​Fotometrik Metod​100 ml.​441 
43Sabunlaşma SayısıHayvansal ve Bitkisel Yağlar​TS 894
TS EN ISO 3657
​100 gr.​722 
​​Bitkisel Yağlar (Yağ asitleri kompozisy.)​AOCS Cd 3a-94 (GC)​​​257​ 
44Sabunlaşmayan Madde SayısıHayvansal ve
Bitkisel Yağlar
​TS 894,TS 4963​100 ml​1132 
45Sakkaroz Analizi Tüm Gıdalar​IHC-2009,TS 13359
TS EN 12630 (HPLC)
​100 gr.​2341 
​​Tüm Gıdalar​

TS 1466,TS 3036,

TS 3792,GMMAY (Lane Eynon)

​50 gr.​1112 
​​​​​​50 gr.​​​ 
​​​​​​250 ml.​​​ 
46

SU ANALİZLERİ
Alüminyum Analizi (Suda Kitle)
Amonyak Analizi (Suda Kitle)
Amonyum Analizi (Suda Kitle)
Bakır Analizi (Suda Kitle)
Bor Analizi (Suda Kitle)
Demir Analizi (Suda Kitle)
Fosfat Analizi (Suda Kitle)
Fosfor (Suda Kitle)
Kadmiyum(Suda Kitle)
Kalsiyum Analizi (Suda Kitle)
Klorür Analizi (Suda Kitle)
Kromat Analizi (Suda Kitle)
Kurşun Analizi (Suda Kitle)
Magnezyum Analizi (Suda Kitle)
Mangan Analizi (Suda Kitle)
Nikel Analizi (Suda Kitle)
Nitrat Analizi (Suda Kitle)
Nitrit Analizi (Suda Kitle)
Oksijen Analizi (Suda Kitle)
Orto Fosfat Analizi (Suda Kitle)
Potasyum Analizi (Suda Kitle)
Serbest Klor Analizi (Suda Kitle)
Sertlik (Suda kitle)
Silikat Analizi (Suda Kitle)
Siyanür Analizi (Suda Kitle)
Sodyum Analizi (Suda Kitle)
Sülfat Analizi (Suda Kitle)
Sülfid Analizi (Suda Kitle)
Toplam Fosfor (Suda Kitle)

Çinko Analizi (Suda Kitle)
Florid Analizi (Suda Kitle)
Nitrojen Analizi (Suda Kitle)
Toplam Organik Karbon (Suda Kitle)
Fenol Analizi (Suda Kitle)
Arsenik Analizi (Suda Kitle)

 ​ ​ ​501 
47Suda Çözünebilir Klorür (Tuz) AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri ​21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete​Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.​671 
48Şeker Analizi Gıda ​TS 1466​50 gr.​952 
​​​​TS 12001​​​​​ 
​​​​TS 3036​​​​​ 
​​​​TS 7780
GMMAY
(Lane Eynon)
​​​​​ 
​​Yem ve Yem Hammaddeleri ​21/01/2017 tarih ve 29955 sayılı RG
TS 12232
(Luff-Schrool)
​Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.​​​ 
49Titre Edilebilir Asitlik TayiniMeyve Suyu ve Benzeri Ürünler (Susuz Sitrik Asit Cinsinden)​TS 1125 ISO 750​100 ml.​561 
​​Süt ve Süt Ürünleri (Pastörize süt, çiğ süt
ayran, tereyağı,
krema)
​TS 1018
TS ISO 1740
​50 g.​​​ 
​​Yoğurt​TS 1330​100 gr.​​​ 
​​Beyaz Peynir,
Tulum Peyniri,
Dil Peyniri
​TS 591​100 gr.​​​ 
50Toplam Uçucu Bazik Azot (TVBN)*Su Ürünleri*​EC NO:2074/2005 Section II​300 gr.​113,32 
51Toplam Asit Tayini*Sirke​TS 1880 EN 13188​50 ml.​561 
​​Şarap* ​TS 522*​50 ml.​61,61 
52Tuz Analizi Ayran, Peynir Türleri​TS EN ISO5943​200 gr.​671 
​​​​

TKB. GMMAM. Bursa, Metod No:222.04.

Say:612, 1988.

(Mohr Yöntemi)

​​​​​ 
​​Ekmek​TS 5000​50 gr.​​​ 
​​Et Ürünleri​TS 1747-1
ISO 1841-1
​200 gr.​​​ 
​​Domates Salçası​TS 1466​50 gr.​​​ 
​​Bitkisel Margarin​TS 2812​50 gr.​​​ 
​​Tereyağı​TS ISO 1738​100 gr.​​​ 
​​Zeytin​TS 774​50 gr.​​​ 
​​Yemeklik Tuz​TS 933​50 gr.​​​ 
​​Baharatlar​TS 3190​50 gr.​​​ 
53Uçar Asit Analizi*Şaraplar*​IFU-2005, No:5*​250 ml.​61,61 
​​Alkolsüz İçecekler​IFU-2005, No:5​250 ml.​56​ 
54Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı AnaliziBaharatlar​TS 2137 ISO 1108​50 gr.​1032 
55Uçucu Yağ Miktarı AnaliziBaharatlar​TS EN ISO 6571​100 gr.​952 
56Üre AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri ​Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-D, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete​Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.​1031 
57Üreaz Aktivitesi AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri ​21/01/1992 tarih ve 21118 sayılı
Resmi Gazete
TS 4707 ISO 5506
​Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.​821 
58Yağ Analizi*Süt*​TS ISO 2446*​100 ml.​90,21 
​​Süt tozu​IS 1224​100 gr​821 
​​Dondurma​TS ISO 2446​100 gr​821 
​​Yoğurt​TS ISO 2446​100 gr​821 
​​Ayran​TS ISO 2446​100 ml.​821 
​​Tereyağı​Gerber metodu​100 gr.​821 
​​Peynir*​TS ISO 3433*​100 gr.​90,21 
​​Et ve Et Ürünleri ​TS 1744​200 gr.​1032 
​​Tahin/Tahin Helvası​TS 2590​50 gr.​1032 
​​Tahıl ve
Tahıl Ürünleri
​TS EN ISO 11085​50 gr.​822 
59Yağ Asitleri KompozisyonuBitkisel ve Hayvansal Yağlar​TGK 2014/53
Ek-9A/9B COI/T.20
Doc No:24 2001
EC No 796/2002
​100 ml.​2571 
​​Yağ Ekstrakte Edilen Ürün​​​500 g./500 ml.​3271 
60Yağ Ekstraksiyonu ​ ​ ​821 
61Yağ –Gress AnaliziSu ve Atık Su​Su ve Atık Su Analizleri Prof.Dr. Füsun Şengül Prof.Dr. Ayşen Türkman​2 lt.​2162 
*Akredite analiz ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​  
NOTLAR :
 1- Müdürlüğümüze analize gönderilen zeytinyağı numunelerinde sadece ECN42 Farkı analizi talep edilmesi durumunda, değerlendirme yapılabilmesi ve sonuç verilebilmesi için Yağ Asitleri Kompozisyonu  analizinin de yapılması gerekmekte olup, bu iki analiz ücretinin toplam bedeli tahsil edilecektir. Numune analiz talep başvuru belgelerinde Yağ Asitleri Kompozisyonu analizinin ayrıca istenmiş olması durumunda, mükerrer Yağ Asitleri Kompozisyonu  analiz ücreti talep edilmeyecektir.
 2- Kuru maddede hesaplanması ya da sonuç verilmesi talep edilen analizler için ya da ilgili mevzuat gereği sonuçlarının kuru madde üzerinden verilmesi gereken analizler için, analiz fiyatına kuru madde analiz fiyatı  da ayrıca eklenecektir. Numune analiz talep başvuru belgelerinde kuru madde analizinin ayrıca istenmiş olması durumunda, mükerrer kuru madde analiz ücreti talep edilmeyecektir.
3- Analize gönderilecek numunelerde talep edilen analizin yapılabilmesi için yağ ekstraksiyonu gerekli ise (analiz ekstrakte edilen yağda gerçekleştirilecekse) analiz ücreti ile birlikte Yağ analizi ücreti de eklenecektir. Gönderilecek numunelerde eksik analiz ücreti yatırılmaması için, analiz ücreti yatırılmadan önce yağ eksraksiyon işlemi gerekip gerekmediği konusunda bilgi alınması gerekmektedir.
4- Yapılacak analizde başka bir analizden elde edilecek sonuçlar/veriler kullanılacak ise söz konusu analizlere ait ücretler de ayrıca tahsil edilecektir.
5- Sakkaroz, Glikoz ve Fruktoz analizleri tek enjeksiyonda sonuç olarak verilir. ​

 

MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVARI ​ ​ ​ ​ ​ ​
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune Miktarı

Analiz Fiyatı  TL.

(KDV hariç)

Analiz Süresi (gün)
1Aflatoksin  B1,B2,G1,G2 ve Toplam Aflatoksin Analizi*Kuruyemişler  (Fındık, yer fıstığı, antepfıstığı, karışık kuruyemiş  vb.) *
İşletme İçi Metot- "MTL-MT-01" (AOAC 991.31)
500 g.336,61
​​Ceviz,Leblebi, Ayçekirdeği, Mısır, Badem​​306​
​​Baharatlar (kırmızı biber, vb.)İşletme İçi Metot-
"MTL-MT-02"
(AOAC 999.07)
500 g.3061
​​Kuru meyveler  (Kuru incir* )İşletme İçi Metot- "MTL-MT-02" (AOAC 999.07)500 g.336,61
2Aflatoksin B1*Yem*AOAC 2003.02500 g.336,61
​​Yem Hammaddeleri*AOAC 2003.02500 g.336,61
3Okratoksin A*Kurutulmuş Asma Meyveleri (Kuru Üzüm, Kuş Üzümü)*R-Biopharm OCHRAPREP IFU P14/V18500 g.422,41
4Deoksinivalenol   Analizi * Tahıl ve Tahıl Ürünleri * R-Biopharm DONPREP IFU P50/V13500 g.437,81
5Aflatoksin M1Süt ve Süt TozuTS EN ISO 14501200 ml, 100 g.3981
*Akredite analiz

 

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI ​ ​ ​ ​ ​ ​
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL. (KDV Hariç)Analiz Süresi (gün)
1Toplam Mezofilik Aerobik Bakteri
(Aerobik Koloni Sayımı)*
Gıda*ISO 4833-1*200 gr/ 200 ml111,13
​​YemISO 4833-1200 gr/ 200 ml1013
​​GıdaTempo Cihazı Analiz Prosedürü 80007
(Hızlı Test)
200 gr/ 200 ml1712
2

Aerobik Koloni Sayımı

(22 oC)

Kullanım SularıTS EN ISO 6222100 ml1013
3

Aerobik Koloni Sayımı

(36 oC)

Kullanım SularıTS EN ISO 6222100 ml1013
4Bacillus cereus* Gıda*, TS EN ISO 7932*200 gr/ 200 ml125,42-3
​​YemTS EN ISO 7932200 gr/ 200 ml1142-3
5Clostridium spp. Gıda, YemTS EN ISO 7937200 gr/ 200 ml1431-3
6Clostridium perfringensGıda, YemTS EN ISO 7937200 gr/ 200 ml1431-3
7E. coli Sayımı (EMS)Gıda (Süt ve Süt Ürünleri Hariç), YemTS EN ISO 16649-3200 gr/ 200 ml1562-3
8E. coli Sayımı (EMS)Gıda, YemTS ISO 7251200 gr/ 200 ml1562-6
9E. coli Sayımı
(Katı ortam)*
Gıda*TS ISO 16649-2*200 gr/ 200 ml111,11
​​YemTS ISO 16649-2200 gr/ 200 ml1011
​​GıdaTempo Cihazı Analiz Prosedürü 80004
(Hızlı Test)
200 gr/ 200 ml1641
10E.coli 0157 AranmasıGıda, YemTS EN ISO 16654200 gr/ 200 ml1922-5
​​GıdabioMèrieux VIDAS UP O157 ECPT200 gr/ 200 ml2571-3
11Enterobacteriaceae Sayımı*Gıda*, Yem*TS EN ISO 21528-2*200 gr/ 200 ml111,11-3
​​GıdaTempo Cihazı Analiz Prosedürü 80003
(Hızlı Test)
200 gr/ 200 ml1641
12Enterococ – Fekal Streptococ SayımıKullanım SularıTS EN ISO 7899-2 (Membran Filtrasyon Yöntemi)200 ml932-3
13Ette Tür Tayini
(Kanatlı Eti)
Çiğ ve Isıl İşlem Görmüş Et ve ÜrünleriElisa Kit Prosedürü (ELISA TEK Pişmiş Et Tür Tayin Kiti)200 gr.3902
14Ette Tür Tayini
(Tek Tırnaklı Eti)
Çiğ ve Isıl İşlem Görmüş Et ve ÜrünleriElisa Kit Prosedürü (ELISA TEK Pişmiş Et Tür Tayin Kiti)200 gr.3902
15Ette Tür Tayini
(Domuz Eti)
Çiğ ve Isıl İşlem Görmüş Et ve ÜrünleriElisa Kit Prosedürü (ELISA TEK Pişmiş Et Tür Tayin Kiti)200 gr.3902
16Koliform Bakteri Sayımı (Katı Ortam)*Gıda*TS ISO 4832*200 gr/ 200 ml111,12-3
​​YemTS ISO 4832200 gr/ 200 ml1012-3
​​GıdaTempo Cihazı Analiz Prosedürü 80006
(Hızlı Test)
200 gr/ 200 ml1641
17Listeria monocytogenes Aranması*Gıda*TS EN ISO 11290-1*200 gr/ 200 ml188,13-5
​​YemTS EN ISO 11290-1200 gr/ 200 ml1713-5
​​Gıda*VİDAS  L.monocytogenes Xpress (Hızlı Test)*200 gr/ 200 ml257,41-3
18Listeria spp. AranmasıGıda, YemTS EN ISO 11290-1200 gr/ 200 ml1713-5
19Maya ve Küf Sayımı*(3)Su aktivitesi 0,95' den büyük Gıdalar*TS ISO 21527-1*200 gr/ 200 ml111,15
​​Su aktivitesi 0,95 ve 0,95' den küçük Gıdalar*TS ISO 21527-2*200 gr/ 200 ml111,15-7
​​YemTS ISO 21527-1,2200 gr/ 200 ml1015-7
​​GıdaTempo Cihazı Analiz Prosedürü 80001
(Hızlı Test)
200 gr/ 200 ml1643
20Pseudomonas spp. SayımıGıda, YemTS EN ISO 13720200 gr1012-5
21Rope Sporu SayımıEkmek ve Ekmek Çeşitleri,  Ekmek MayasıTS 5000 / TS 3522200 gr/ 200 ml1143
22Salmonella spp. Aranması*Gıda*, Yem*TS EN ISO 6579-1* 200 gr/ 200 ml188,13-5
​​Gıda*, Yem*VİDASUP Salmonella 
(Hızlı Test)*
200 gr/ 200 ml234,31-3
23Staphylococcus aureus Sayımı*Gıda*TS EN ISO 6888-1* 200 gr/ 200 ml125,42-4
​​YemTS EN ISO 6888-1200 gr/ 200 ml1142-4
24Koagülaz Pozitif Staphylococci*Gıda*TS EN ISO 6888-1*200 gr/ 200 ml125,42-4
​​YemTS EN ISO 6888-1200 gr/ 200 ml1142-4
​​GıdaTempo Cihazı Analiz Prosedürü 80002
 (Hızlı Test)
200 gr/ 200 ml1641
25Staphylococcal Enterotoksin Analizi (Tek Analiz)Gıda bioMèrieux VIDAS SET2 30705200 gr/ 200 ml2841
26Somatik Hücre SayımıÇiğ SütTS EN ISO 13366-2 (Bentley Merkim IBCm Cihaz Protokolü)