Sıra No | Analiz Adı | Analiz Edilecek Ürün | Analiz Metodu | Gereken Numune Miktarı | Analiz Fiyatı TL. (KDV Hariç) | Analiz Süresi (gün) |
1 | Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum (ICP-MS Metodu) * | Gıda * | NMKL, No:186,2007 | 500 gr/500 ml | 282,7 | 3-10 |
2 | Kalay (ICP-MS Metodu) * | Gıda * | NMKL, No:191,2009 | 500 gr/500 ml | 282,7 | 3-10 |
3 | Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum, Alüminyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum (ICP-OES Metodu) | Gıda | NMKL, No:161,1998 | 500 gr/500 ml | 257 | 3-10 |
4 | Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum, Alüminyum (ICP-OES Metodu) | Yem ve Yem Katkı Maddeleri | NMKL, No:161,1998 | 500 gr/500 ml | 257 | 3-10 |
5 | Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum, Alüminyum (ICP-OES Metodu) | Gıda Amaçlı Kullanma Suyu | TS EN ISO 11885 | 500 gr/500 ml | 257 | 3-10 |
6 | Kurşun,Civa ,Kadmiyum * | Su Ürünleri* | NMKL 161,1998* | 500 gr | 282,7 | 3-10 |
7 | Allura Red (E-129) (HPLC) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
8 | Amaranth (E-123) (HPCL) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
9 | Asesülfam-K Analizi (HPLC) | Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. Ürünler | Journal of AOAC, International Vol:76 No:2 268-274, 1993 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
10 | Aspartam Analizi (HPLC) | Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. Ürünler | Journal of AOAC, International Vol:76 No:2 268-274, 1993 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
11 | Benzoik Asit Analizi (HPLC)* | Tüm Gıdalar * | Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997* | 100 gr/100 ml | 257,4 | 3 |
12 | Benzoil Peroksit Analizi (HPLC) | Un | J. Agric. Food Chem., 49, 98-102, 2001 | 100 gr | 234 | 3 |
13 | Boya Aranması (Kalitatif) | Gıda (Tamamı beyaz renkli gıdalar, bitkisel ve hayvansal yağlar hariç) | TKB. GMMAM. Bursa, Metot No:34.01. Say:94, 1988,TS 2284 | 100 gr/100 ml | 114 | 3 |
14 | Brillant Blue (E-133) (HPLC) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
15 | Hidrojen Peroksit | Kuru İncir | Ege Üni. Fen Fak. Biyo. Böl. Moleküler Biyo. A.B.D. İncirde Hidrojen Peroksit Uygul. Tes. Yönelik Gel. Yeni An. Yön. İlişkin Protokol. Sayfa 1-2 | En az 500 g. | 415 | 3 |
16 | HMF (Hidroksi Metil Furfurol) Tayini (HPLC) | Bal, Pekmez, Reçel, Meyve Suyu | Harmonised Methods of the International Honey Commission 25-27, 2002 | 100 gr | 234 | 3 |
17 | Indigo Karmin (E-132) (HPLC) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
18 | Kafein Tayini (HPLC) | Alkolsüz İçecekler, Çay, Kahve | Journal of AOAC, International Vol:76 No:2 268-274, 1993 | 100 ml/100 gr | 234 | 3 |
19 | Karmosin Azorubin (E-122) (HPLC) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
20 | Kinolin Yellow (E-104) (HPLC) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
21 | Meyve Oranı | Meyve Suları ve Nektarları (Portakal, Vişne, Kayısı, Şeftali) | İlgili TS Standartları | 100 gr/100 ml | 479 | 3 |
22 | Natamisin | Süt ve Ürünlerinde (Peynir hariç) | ISO 9233-2 | 500 g/500 ml | 234 | 3 |
| | Peynir | | | 468 | |
23 | *Nitrat Analizi (HPLC) | Meyve ve Sebze Ürünleri*, | Nordic Commitee on Food Analysis No:165, 2000 | 100 gr | 257,4 | 3 |
| | Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleri | | 100 gr | 234 | |
24 | Nitrit Analizi (HPLC) | Meyve ve Sebze Ürünleri Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleri | Nordic Committee on Food Analysis No:165, 2000 | 100 gr | 234 | 3 |
25 | Patent Blue V (E-131) (HPLC) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 2 |
26 | Ponceau 4R (E-124) (HPLC) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
27 | Potasyum İyodat Analizi | İyotlanmış Tuzlar | TS 933, 2003. | 1 kg | 125 | 3 |
28 | Potasyum Sorbat (HPLC) | Tüm Gıdalar | Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
29 | Sakkarin Analizi (HPLC) | Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ürünler | Journal of AOAC, International Vol:76 No:2 268-274, 1993 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
30 | Sitrik Asit(HPLC) | Şarap | OIV-MA-AS313-04 Organic acids Type IV method: R 2009 | 500 ml | 234 | 3 |
31 | Sodyum Benzoat Analizi | Tüm Gıdalar | Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
32 | Sorbik Asit Analizi (HPLC)* | Tüm Gıdalar * | Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997* | 100 gr/100 ml | 257,4 | 3 |
33 | Sunset Yellow (E-110) (HPLC) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
34 | Tartrazin (E-102) (HPLC) | Et, Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve hayvansal yağlar hariç olmak üzere suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda | İşletme İçi Metot ''KML-MT-05''(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413 | 100 gr/100 ml | 234 | 3 |
35 | Sudan 1 (HPLC) | Kırmızı Pul ve Toz Biber, Sumak, Domates Salçası, Biber Salçası | Food Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003 | 100 gr | 234 | 3 |
36 | Sudan II (HPLC) | Kırmızı Pul ve Toz Biber, Sumak, Domates Salçası, Biber Salçası | Food Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003 | 100 gr | 234 | 3 |
37 | Sudan III (HPLC) | Kırmızı Pul ve Toz Biber, Sumak, Domates Salçası, Biber Salçası | Food Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003 | 100 gr | 234 | 3 |
38 | Sudan IV (HPLC) | Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak, Domates Salçası, Biber Salçası | Food Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003 | 100 gr | 234 | 3 |
39 | Parared (HPLC) | Kırmızı Pul ve Toz Biber, Sumak, Domates Salçası, Biber Salçası | Food Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003 | 100 gr | 234 | 3 |
40 | Vitamin C Analizi (HPLC) | Tüm Gıdalar (Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç), Yem | Rückemann H. 1980 | 100 gr/100 ml | 390 | 3 |
*Akredite analizdir. Benzoik asit- Sorbik asit : Tek enjeksiyon Sodyum benzoat- Potasyum sorbat : Tek enjeksiyon Tatlandırıcılar (Aspartam, Asesülfam-K, Sakkarin) : Tek enjeksiyon Nitrat - Nitrit : Tek enjeksiyon Mineral ve ağır metal elementlerinde ilave her bir element için +50 TL alınır. |