Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    • YÖNETİMİN BEYANI
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • ETİK DEĞERLER
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    TOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    AMBALAJ VE DİOKSİN LABORATUVAR BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVAR BİRİMİ
    AKREDİTASYON SERTİFİKALARIMIZ
    • 2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    • 2025 AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
    • 2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI 🇹🇷
    • 2025 HELAL AKREDİTASYON SERTİFİKASI ᴇɴ
  • ANALİZLER
    2025 ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    HESAP BİLGİLERİ
    ANALİZ TALEBİ İÇİN BAŞVURU
    ANALİZ BİLGİSİ
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation Linksİstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü > HaberArsivi
Haber Arşivi
Başlangıç Tarihi
Takvimden tarih seçin.
Bitiş Tarihi
Takvimden tarih seçin.

Toksin Laboratuvarımızda Kenevir Tohumu ve bunlardan elde edilen ürünlerde Delta 9 Tetrahidrokannabinol (∆⁹-THC) Eşdeğerleri Analizi yapılmaya başlanmıştır.20.11.2025

Kasım 20 2025 0
Toksin ​Laboratuvarımızda Kenevir Tohumu ve bunlardan elde edilen ürünlerde Delta 9 Tetrahidrokannabinol (∆⁹-THC)  Eşdeğerleri Analizi yapılmaya başlanmıştır.(20.11.2025​...

Katkı Laboratuvarımızda Balda Pirinç Şurubu (2-Asetilfuran-3-Glukopiranosid'in (2-AFGP)) analizi yapılmaya başlanmıştır.(03.10.2025)

Ekim 6 2025 0
​Katkı Laboratuvarımızda Balda Pirinç Şurubu (2-Asetilfuran-3-Glukopiranosid'in (2-AFGP)) analizi yapılmaya başlanmıştır...

Katkı Laboratuvarımızda Kırmızı Toz ve Pul Biberlerde Para Red analizi yapılmaya başlanmıştır. ( 09.07.2025)

Eylül 4 2025 0
Katkı Laboratuvarımızda Kırmızı Toz ve Pul Biberlerde Para Red analizi yapılmaya başlanmıştır.09.07.202...

Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarımızda, ISO 15204 metoduna göre Deniz Sularında Toksik Fitoplankton sayımı analizine başlanmıştır. (23.06.2025)

Haziran 30 2025 0
​Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarımızda, ISO 15204 metoduna göre Deniz Sularında Toksik Fitoplankton sayımı analizine başlanmıştır. (23.06.2025...

Mineral Analiz Laboratuvarımızda gıda ile temas eden camsı ve porselen emaye madde ve malzemelerde TS EN ISO 4531’e göre toplam 16 elementin spesifik migrasyon analizine başlanmıştır.(25.02.2025)

Şubat 25 2025 0
​Mineral Analiz Laboratuvarımızda gıda ile temas eden camsı ve porselen emaye madde ve malzemelerde TS EN ISO 4531'e göre toplam 16 elementin spesifik migrasyon analizine başlanmıştır.(25.02.2025...

Toksin Laboratuvarımızda Alternaria Toksinleri Analizi, kapsamı genişletilerek Yağlı Tohumlar ve Ürünleri, Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdalarında da yapılmaya başlanmıştır.(10.02.2025)

Şubat 10 2025 0
​Toksin Laboratuvarımızda Meyve , Sebze ve ürünlerinde yapılmakta olan Alternaria Toksinleri Analizi, kapsamı genişletilerek Yağlı Tohumlar ve Ürünleri, Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdalarında da yapılmaya başlanmıştır. (10.02.2025)...

Müdürlüğümüzde Mikrobiyoloji Laboratuvar Birim Sorumlusu olarak görev yapan Veteriner Hekim Çumra YILDIRIM Emekli olmuştur. Bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar dileriz.​

Şubat 6 2025 0
​Müdürlüğümüzde Mikrobiyoloji Laboratuvar Birim Sorumlusu olarak görev yapan Veteriner Hekim Çumra YILDIRIM Emekli olmuştur. Bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar dileriz....

​Bakırköy Kaymakamı Sayın​​ Recai KARAL, İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünü ziyaret etti.(29.11.2024)

Aralık 2 2024 0
​Bakırköy Kaymakamı Sayın​​ Recai KARAL, İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında kurumda yürütülen çalışmalarla ile ilgili Müdürümüz  Dr. Yunus BAYRAK tarafından  bilgilendirmeler yapılmıştır.(29.11.2024)...

Kimyasal Analiz Laboratuvarımızda et, balik, midye ve yumurta gibi hayvansal kökenli gıdalarda Perfloroalkil ve Polifloroalkil Maddelerin (PFAS) Analizi LC-MSMS Cihazı ile yapılmaya başlanmıştır. 23.10.2024

Kasım 25 2024 0
​Laboratuvarımızda et, balik, midye ve yumurta gibi hayvansal kökenli gıdalarda Perfloroalkil ve Polifloroalkil Maddelerin (PFAS) Analizi LC-MSMS Cihazı ile yapılmaya başlanmıştır...

Kimyasal Analiz Laboratuvarımızda içeriğinde Jelatin bulanan gıdalarda LC-MSMS Cihazı ile Jelatin Tür Tayini (Sığır Jelatini, domuz jelatini) Analizine Başlanmıştır.(20.11.2024)

Kasım 25 2024 0
Kimyasal Analiz Laboratuvarımızda  Jelatinler, Jelatin kapsülleri, Jelatin içeren katkı maddeleri, Jelatin içeren şekerli gıdalar ve içeriğinde Jelatin bulanan gıdalarda LC-MSMS Cihazı ile Jelatin Orjin Tayini (Sığır Jelatini, domuz jelatini) Analizine Başlanmıştır. ...

​Mineral Analiz Laboratuvarımızda Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemelerde gerçekleştirilen spesifik migrasyon analizinde; lantan (La), evropiyum (Eu), gadolinyum (Gd) ve terbiyum (Tb) gibi elementlerin analizi de yapılmaya başlanmıştır.

Kasım 25 2024 0
Mineral Analiz Laboratuvarımızda Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemelerde gerçekleştirilen spesifik migrasyon (element) Analizi'ndeki toplam element sayısı 23 elemente çıkarılmış olup; lantan (La), evropiyum (Eu), gadolinyum (Gd) ve terbiyum (Tb) gibi elementlerin analizi de yapılmaya başla...

GENEL MÜDÜR DR. ERSİN DİLBER İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Ekim 9 2024 0
​Genel Müdürümüz Dr. Ersin DİLBER, 08 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Müdürlüğümüzün yeni hizmet binası inşaatı yerinde incelenmiş olup, Laboratuvar çalışmaları ile ilgili  Müdürümüz  Dr. Yun...

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SEZAİ CİBELİK, VE DAİRE BAŞKANLARI İSTANBUL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ.

Eylül 29 2024 0
Genel Müdür Yardımcısı Sezai CİBELİK, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Mehmet MENDERİS, Risk Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Ali ÜNVERDİ ve Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Hüseyin EŞ, 30 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Ziyar...

Müdürlüğümüzde Kalıntı Laboratuvar Birim Sorumlusu olarak görev yapan Kimyager Feridun Nihat SAKALLI Emekli olmuştur.Bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar dileriz.​

Eylül 25 2024 0
...

Ambalaj ve Dioksin Laboratuvarımızda Gıda ile Temas Eden Kağıt Madde ve Malzemede Fitalat Analizi yapılmaya başlanmıştır. (30.03.2024)

Nisan 3 2024 328
​Ambalaj ve Dioksin Laboratuvarımızda Gıda ile Temas Eden Kağıt Madde ve Malzemede Fitalat Analizi yapılmaya başlanmıştır. (30.03.2024) ...

Toksin Laboratuvarımızda Alternaria Toksinleri Analizi yapılmaya başlanmıştır.( 16.02.2024 )

Şubat 16 2024 444
​Toksin Laboratuvarımızda: "​İncir, domates ve salça matrikisinde alternaria toksinleri ( Alternariol, Alternariol monometil eter, Tenuazonik asit,Tentoksin) "  analizleri yapılmaya başlanmıştır. (16.02.2024...

Helal Belgelerin Küresel olarak Tanınması Temalı Uluslararası Konferansa Katılım.

Kasım 1 2023 450
Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından​​  24.10.2023 tarihinde  İstanbul'da düzenlenen " Helal Belgelerinin​ Küresel Olarak Tanınması " Temalı Uluslararası Konferansa Laboratuvar Müdürümüz Dr. Yunus BAYRAK konuşmacı olarak  katılım sağl...

Katkı Laboratuvarımızda Takviye edici Gıdalarda B grubu vitamin analizleri yapılmaya başlanmıştır.

Eylül 18 2023 464
Katkı Laboratuvarımızda: Takviye edici Gıdalarda LC-MS/MS Cihazıyla B Grubu Vitaminlerin [Vitamin B1 (Thiamine hydrochloride), Vitamin B2 (Riboflavin), Vitamin B3 (Nicotinic acid), Vitamin B3 (Nicotinamide), Vitamin B5 (D-Pantothenic acid), Vitamin B6 (Pyridoxine hydrochloride), Vitami...

Müdürlüğümüzde 1997-2011 ile 2013-2023 yılları arasında Döner Sermaye Saymanlığında Sayman olarak görev yapan Zekiye TAYFUR Emekli olmuştur.Bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar dileriz.​

Haziran 20 2023 100
...

Fiziksel Analiz Laboratuvarımızda balda kestane, akasya, ıhlamur, ayçiçeği Polen Oranı Analizi yapılmaya başlanmıştır. (15.02.2023)

Şubat 16 2023 837
​Fiziksel  Analiz  Laboratuvarımızda balda kestane, akasya, ıhlamur, ayçiçeği  Polen Oranı Analizi yapılmaya başlanmıştır.  (15.02.2023...
İlk 1    Son 

İLETİŞİM

    İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Florya Caddesi No:78 Şenlikköy -Florya/-Bakırköy /İSTANBUL

  • Telefon : 0(212) 663 39 61-62-63

  • Faks : 0(212) 663 42 96 - 0(212) 662 42 13

  • E-Posta : istanbul.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI