Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AFYONKARAHİSAR GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • DÖNER SERMAYE
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ HAKKINDA
    FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    KATKI VE MİKOTOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
  • ANALİZLER
    NUMUNE KABUL İŞLEMLERİ
    2025 YILI ANALİZ FİYAT LİSTESİ
    ÖZEL İSTEK FORMU
    AKREDİTASYON KAPSAMI
    KARAR KURALI TALİMATI
    FERAGAT BEYANI
    MÜŞTERİYE SUNULAN HİZMET VE SÖZLEŞMENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ
    MÜŞTERİ MEMNUNİYET ANKET FORMU
    MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ PROSEDÜRÜ
    ŞİKAYET FORMU
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER
    DERGİLER
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAfyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

​Laboratuvarımız Kalıntı Analiz Biriminde; GC-MS/MS cihazı ile Aşağıdaki ürün gruplarında; "Pestisit – Ethylene Oxide (ethylene oxide ve 2-chloro-ethanol toplamı ethylene oxide (Etilen oksit) cinsinden)" Akredite analiz için numune kabulüne başlanmıştır.

6.02.2023 / Gösterim Sayısı : 336 / Arşiv
​
Ürün gruplarıTipik ürün kategorileriTipik temsili ürünler
1.Yüksek su içerikli ürünlerYumuşak çekirdekli meyvelerElma, armut
​Sert çekirdekli meyvelerKayısı, kiraz,vişne, şeftali
​Diğer meyvelerMuz
​Yumrulu sebzelerSoğan, pırasa
​Tohumlu sebzeler / kabaklarDomates, biber, salatalık, kavun
​Brassica sebzeleriKarnabahar, Brüksel lahanası, lahana, brokoli
​Yapraklı sebzeler ve taze otlarMarul, ıspanak, fesleğen
​Koçanlı ve saplı sebzelerKereviz, kuşkonmaz
​Yem bitkileriTaze  alfalfa, yem fiği, taze şeker pancarı
​Taze baklagillerKabuklu taze bezelye, bezelye, ayşekadın fasulye, bakla, çalı fasulyesi, Fransız fasulyesi
​Kök ve yumrulu sebzelerin yapraklarıŞeker pancarı ve yemlik pancar başı
​Taze mantarlarŞampinyon mantarı,horoz mantarı
​Kök ve yumrulu sebzeler ya da yemŞeker pancarı ve yem pancarı kökleri, havuç, patates, tatlı patates
2.Yüksek asit ve yüksek su içerikli ürünler(1)TurunçgillerLimon, mandarin, mandalina, portakal
​Küçük meyveler ve taneli küçük meyvelerÇilek, yaban mersini,  ahududu, siyah Frenk üzümü, kırmızı Frenk üzümü, beyaz Frenk üzümü, üzüm
3.Yüksek şeker ve düşük su içerikli ürünler(2)Bal, kuru meyvelerBal, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik, meyve reçelleri
4a.Yüksek yağ ve çok düşük su içerikli ürünlerAğaç yemişleriCeviz, fındık, kestane
​Yağlı tohumlarYağlı tohum kolzası, ayçiçeği, pamuk tohumu, soya fasulyesi, yer fıstığı, susam vs.
​Ağaç yemişleri ve yağlı tohumların ezmeleriYer fıstığı ezmesi, tahin, fındık ezmesi
​Ağaç yemişleri, yağlı tohumlar ve yağlı meyvelerin yağlarıZeytin yağı, kolza yağı, ayçiçek yağı, kabak çekirdeği yağı
4b.Yüksek yağ ve orta su içerikli ürünlerYağlı meyveler ve ürünleriZeytin, avokado ve bunlardan elde edilen ezmeler
5.Yüksek nişasta ve/veya protein ve düşük su ve yağ içerikli ürünlerKuru baklagiller/BaklagillerBakla, kuru bakla, kuru fasulye (sarı, beyaz/lacivert, kahverengi, alacalı), mercimek
​Tahıllar ve ürünleriBuğday, çavdar, arpa ve yulaf taneleri; darı, pirinç, tam buğday ekmeği, beyaz ekmek, krakerler, kahvaltılık tahıllar, makarna
6."Zor veya özgün ürünler"(3) Şerbetçiotu, Kakao çekirdeği ve bunlardan elde edilen ürünler ürünleri, kahve, çay, baharatlar


İLETİŞİM

    Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Yeşilyurt Mah. 1728 Sok. No:2 Merkez/AFYONKARAHİSAR

  • Telefon : 0272 213 79 13

  • Faks : 0272 213 79 15

  • E-Posta : afyon.gidalab@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI