T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Personeline Duyusal Analiz Eğitimi Verildi

Yayın Tarihi : 10.02.2023


Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde, gıda güvenliği açısından daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla personele Gıda Duyusal Analizlerinde Panelist Eğitimi verildi.
Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, hizmet standardını geliştirmek ve daha kaliteli gıdaya erişim yolundaki görevi doğrultusunda, personelin yetkinliğinin artırılarak, yüksek performanslı ve hizmet odaklı insan kaynağı oluşturulabilme gerekliliğinden yola çıkarak, kurumda görevli tüm personeline eğitimler vermeye devam ediyor.

Bu amaçla TRAKYA Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen "Gıda Duyusal Analizlerinde Panelist Eğitimi" Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Tuğba ÖZDAL tarafından Kurum personeline verildi. Teorik ve uygulama şeklinde iki aşamada gerçekleştirilen eğitimde; Duyusal Analiz Temel Eğitimi, Koku Testleri Uygulamaları, Tat Testi Uygulamaları, Farklılık Testleri, Çoklu Kıyaslama Testleri ve Tanımlayıcı Testlerin yanı sıra Duyusal Analizlerin nasıl düzenleneceği hususunda Panelist Lideri Eğitimi de gerçekleştirildi. Ürünün görünüm, koku, yapı, tat ve genel tercih özelliklerinin kullanılarak yapılan duyusal analiz testleri ile gıdalar somut olarak değerlendirilmektedir.