T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ANKARA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ'NDE GIDA KONTROL HİZMETLERİNİN DEĞERLENDİRMESİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Yayın Tarihi : 30.03.2022

    Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde 22-23 Mart 2022 tarihleri arasında ülkemizde bulunan 39 Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Ulusal Referans Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ile Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Müdürlerinin katılımı ile pandemi dolayısıyla uzun bir aradan sonra ilk defa yüzyüze olarak Gıda Kontrol Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı düzenlendi.Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Laboratuvar Daire Başkanlığınca düzenlenen Çalıştay,  Genel Müdür Harun Seçkin’in açılış konuşmasıyla başladı.  

       Genel Müdürümüz Sayın Harun Seçkin açılış konuşmasında;

   Bakanlığımızın, gıda güvenilirliğinin sağlanması konusunda Genel Müdürlüğü'müze bağlı bulunan 39 Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Ulusal Referans Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ile Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün sorumluluğunun bilincinde olarak tamamının TÜRKAK tarafından akredite olan Laboratuvarlarımızda faaliyetlerini kararlılıkla ve doğru bir şekilde analizler yapılarak yoğun bir şekilde sürdürdüğüne, Gıda ve yem analiz hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi açısından kurumlar arasında uygulama birlikteliğinin ve koordinasyonun sağlanmasının önemine vurgu yaparak toplantıya katılan Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Erol Bulut başta olmak üzere diğer Daire Başkanlarına, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlerinin katılımlarına ve Bakanlık merkez personeline teşekkür ederek toplantının verimli geçmesi temennisinde bulundu.          

    •      Çalıştay, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Erol Bulut başkanlığında, ilgili Daire Başkanlıkları ile Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerinden Laboratuvar Müdürleri ve Bakanlık merkez personelinin katılımlarıyla gerçekleşti.
    •  
    •       Daire Başkanımız Erol Bulut tarafından çalıştayda yapılan sunumda; Daire Başkanlığı’nca yürütülen faaliyetler, 2022 yılı hedefleri, gıda ve yem güvenilirliği çalışmaları ile ilgili olarak mevcut durum tespiti ve Laboratuvar Müdürlükleri’nin çalışmalarıyla ilgili olarak sayısal veriler eşliğinde yeni kapsama alınan analizler, ithalat-ihracatta karşılaşılan sorunlar, DGO analizleri, alt yapı-personel durumları, akredite analiz sayıları ve performans göstergeleri, AR-GE çalışmaları, yeni cihazların kazandırılması, ihtiyaçlar ve çözümler ile 2022 hedefleri gibi çok kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.           Ayrıca, Genel Müdürlüğümüz ile Bakanlığımız diğer Genel Müdürlüklerin paydaş birimleri ile Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürleri tarafından yapılan sunumlarda, birimlerince yapmış oldukları çalışmalara ilişkin olarak bilgiler, 2021 hedefleri ve gerçekleşmeler, ihtiyaçlar ve sorunlar ile 2022 çalışmaları ve hedefleri ile ilgili bilgiler verildi, fikir alışverişlerinde bulunuldu.

    Çalıştay'a Müdürümüz Ramazan KONUŞKAN katılım sağlayarak Müdürlüğümüz 2021 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi ile 2022 hedefleri, ihtiyaç ve sorunları içeren bir sunum gerçekleştirmiştir.

    Bu tür çalıştayların uygulama birlikteliği açısından önemli olduğu ve verimli geçtiği ifade edilmiştir.