Kuruluşun Faaliyet Alanı ve Görevleri;
Kars
Gıda Kontrol Laboratuvarı, gelişen teknolojiye uyum sağlayarak hizmet
veren ve müşteri memnuniyetini esas tutan eğitimli personeliyle
faaliyetlerini yürütmektedir. Kars İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün
görevleri aşağıda verilmiştir:
•651
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında
K.H.K. gereği gıda numunelerinin muayene ve analizlerini yapmak.
•560 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine dair K.H.K. gereği gıda numunelerinin muayene ve analizlerini yapmak.
•1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre su ürünlerinin muayene ve analizlerini yapmak.
•5596
Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun
gereğince gıda ve yem numunelerinin muayene ve analizlerini yapmak.
•1734 Sayılı Yem Kanunu ve Yönetmelikleri gereği yem ve yem hammadde numunelerinin muayene ve analizlerini yapmak.
•Özel
ve tüzel kişi ve kuruluşlarca tarımsal ve hayvansal ürünlerin
özelliklerini tespit etmek amacıyla ilgili gıda, yem, içme ve kullanma
sularında istenilen analizleri yaparak rapor düzenlemek.
•İhracat yapan özel ve tüzel kişi ve kuruluşların alıcı ülkelerin talep ettiği analizleri yaparak rapor düzenlemek.
•İthalat
yapan özel ve tüzel kişi ve kuruluşların numunelerini Türk Gıda
Kodeksine, Ürün Tebliğlerine, Ürün Standartlarına, Gıda Maddeleri
Tüzüğüne ve analiz sertifikasına göre analizlerini yaparak rapor
düzenlemek.
•Bakanlığımızca
Müdürlüğümüzün görevlendirildiği projelerde gerekli analizleri yaparak
sonuçları koordinatör kuruluşlara göndermek.
•Mahkemelerce görüş istenilen ihtilaflı konularda teknik görüş bildirmek.
•Özel kuruluşlar tarafından laboratuvar eğitimi almak için gönderilen kişileri eğitmek