ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
EN
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KARS GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Anasayfa
KURUMUMUZ
MÜDÜRÜMÜZ
TARİHÇEMİZ
KURULUŞ AMACIMIZ VE GÖREVLERİMİZ
FAALİYETLERİMİZ
MEVZUAT
KISA SÜRELİ İZİN VE GÖREV FORMU
KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
KALİTE POLİTİKAMIZ
KALİTE HEDEFLERİMİZ
BİLGİ EDİNME
KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
KALİTE POLİTİKAMIZ
KALİTE HEDEFLERİMİZ
BİLGİ EDİNME
KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
İÇ KONTROL BİRİMİ
YETERLİLİK TESTLERİ
İÇ KONTROL BİRİMİ
YETERLİLİK TESTLERİ
LABORATUVARLARIMIZ
NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME ŞEFLİĞİ
FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
2024 YILI, MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE YAPILAN ANALİZLER VE ÜCRETLERİ
BANKA HESAP NUMARASI VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
ÖZEL İSTEK ANALİZ TALEP FORMU
PERSONEL
İletişim
Tarayıcınızda JavaScript etkin değil gibi görünüyor. Lütfen JavaScript'i etkinleştirin ve yeniden deneyin.
Kars Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
Mevzuat
KANUNLAR
Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanu
nlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Kanun No:5728)
10 Kasım 1972, 23 Ekim 1978 Ve 19 Mart 1991 Tarihlerinde Cenevre'de Gözden Geçirilen 2 Aralık 1961 Tarihli Yeni Bitki Çeşitlerinin Korunması Uluslararası Sözleşmesine Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun (Kanun No:5601)
Biyogüvenlik Kanunu (Kanun No:5977)
Hayvanları Koruma Kanunu (Kanun No:5199)
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında K.H.K. (K.H.K. No:639)
Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu (Kanun No:5996)
YÖNETMELİKLER
Bitkisel Gıda ve Yem İhracatında Sağlık Sertifikası Düzenlenmesi ve İhracattan Geri Dönen Ürünler İçin Uygulama Yönetmeliği
Bitkisel Gıda ve Yem İthalatının Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik
Bitkisel Üretimde Kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin Kayıtlarının Tutulması Ve İzlenmesi Hakkında Yönetmelik
Gıda Hijyeni Yönetmeliği
Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlerine Dair Yönetmelik
Gıda Kontrol Laboratuvarlarının Kuruluş, Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esaslarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik
Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik
Hayvanların Tanımlanması ile Veteriner Biyolojik Ürünlerin Uygulama Ücretleri Yönetmeliği
Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik
Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği
İnsan Tüketimi Amacıyla Kullanılmayan Hayvansal Yan Ürünler Yönetmeliği
Yem Hijyeni Yönetmeliği
Yemlerin Piyasaya Arzı ve Kullanımı Hakkında Yönetmelik
Yemlerin Resmî Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik
YÖNERGELER
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Merkez Teşkilatı Görev Yönergesi
Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte Anlaşılamayan Bazı Hususlara İlişkin Açıklamalar ve Etiketleme Yönetmeliği Geçiş Hükümleri Yönergesi
TEBLİĞLER
2005/12 - İlaçlı Yem Tebliği
2005/24 - Karma Yemlere Katılması ve Hayvanlara Yedirilmesi Yasak Olan Maddeler Hakkında Tebliğ
1991/14 - Karma Yemlerin Beyan ve Tescil İşlemleri Sırasında Uygulanacak Hususlar Tescile Tabi Yemlerin İsim ve Özellikleri ile Karma Yemler ve Yem Hammaddelerinde Bulunabilecek Zararlı Maddelerin En Çok Miktarları Listesi
2010/31 - Kasaplık ve Besilik Sığır Cinsi Hayvanların İthalatında Kontrol Belgesi Alınabilmesi için için aranacak Şartlar Hakkında Tebliğ
2007/41 - Kızartma Amacıyla Kullanılan Katı ve Sıvı Yağların Kontrol Kriterleri Tebliği
2012/13 - Sığır Eti İthalatında Sağlık ve Teknik Şartların Belirlenmesine İlişkin Tebliğ
1997/12 - Yem Yönetmeliği ile İlgili Uygulama Tebliği
2004/33 - Yem Analiz Tebliği
2005/3 - Yemlerde İstenmeyen Maddeler Hakkında Tebliğ
2004/35 - Yemlerde Kullanılacak Yağlar Hakkında Tebliğ
2002/66 - Yem Katkıları ve Premikslerin Üretimi, İthalatı, İhracatı, Satışı ve Kullanımı Hakkında Tebliğ
TALİMATLAR
Gıda Kontrol Laboratuvarları Denetim Talimatı
Gıda Maddeleri ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemelerin İhracatında Sağlık Sertifikası Düzenleme Talimatı
(Eski)
Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemelerin İhracatında Sağlık Sertifikası Düzenleme ve İhracattan Geri Dönen Ürünler için Uygulama Talimatı
(Eski)
GDO'lu Yemler Hakkında Uygulama Talimatı
Gıdalardaki İlaç Kalıntı Uyarıları Hakkında Talimat
Hastalık Çıkış ve Sönüş Raporu Düzenleme Talimatı
Hayvansal Ürün İthalatına İlişkin Uygulama Talimatı (19.04.2012)
Kontrol Laboratuıvarlarınca Analizlerinde Yapılması Gereken Validasyon/Verifikasyon Çalışması Talimatı
Kontrol Laboratuvarlarının Denetim Talimatı
Ticari Yumurtacı Kümeslerde Salmonella Kontrol Programı Talimatı
Tohumlarda GDO Analizi İçin Numune Alma Talimatı
Ülkemiz Süt ve Süt Ürünlerinin AB Pazarına Girişinin Sağlanması Talimatı
Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Hakkında 2010/33 nolu Talimat
Veteriner Biyolojik Ürünlerden Numune Alımı ve Numune Alım ve Kabul Kontrollerine İlişkin Talimat
Yemlerin Resmi Kontrolü, Numune Alma, Onay - Kayıt ve Yemlerin Piyasaya Arzı Hakkında Uygulama Talimatı
TÜRK GIDA KODEKSİ YÖNETMELİKLERİ
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği(Eski)
Gıda Işınlama Yönetmeliği
TÜRK GIDA KODEKSİ YÖNETMELİKLERİ (YENİ)
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği
Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği
Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği
Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği
Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği
Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği
Türk Gıda Kodeksi Hazırlama Yönetmeliği
Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği
Türk Gıda Kodeksi Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği
Türk Gıda Kodeksi Hayvansal Gıdalarda Bulunabilecek Farmakolojik Aktif Maddelerin Sınıflandırılması Ve Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği
TÜRK GIDA KODEKSİ TEBLİĞLERİ
ETİKETLEME
2012/7 - Türk Gıda Kodeksi Gıdaların Ait Olduğu Partiyi Tanımlayan İşaretler veya Numaralar Hakkında Tebliğ
2002/06 - Gıda Maddelerinin Parti Numaralarına Ait İşaretlerin veya Sembollerin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ
2003/06 - Alkollü İçkilerde Hacmen Alkol Miktarının Etikette Bildirilmesi Hakkında Tebliğ
GIDA KATKI MADDELERİ VE EKSTRAKSİYON ÇÖZÜCÜLERİ
2008/22 - Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliği
2002/55 - Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiriciler Tebliği
2006/45 - Gıda Maddelerinde Kullanılan Tatlandırıcılar Tebliği
2002/09 - Gıda Maddelerinin ve Gıda Bileşenlerinin Üretiminde Kullanılan Ekstraksiyon Çözücüleri Tebliği
(Eski)
2010/40 - Gıda Maddelerinin ve Gıda Bileşenlerinin Üretiminde Kullanılan Ekstraksiyon Çözücüleri Tebliği
(Yeni)
GIDA KATKI MADDELERİNİN SAFLIK KRİTERLERİ
2012/33 - Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Tebliği
(Yeni)
2002/28 - Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Tebliği
(Eski)
2002/27 - Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiricilerin Saflık Kriterleri Tebliği
2001/40 - Gıdalarda Kullanılan Tatlandırıcıların Saflık Kriterleri Tebliği(Eski)
2010/59 - Gıdalarda Kullanılan Tatlandırıcıların Saflık Kriterleri Tebliği(Yeni)
PESTİSİT KALINTILARI
2009/62 - Gıda Maddelerinde Bulunmasına İzin Verilen Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Tebliği
VETERİNER İLAÇ KALINTILARI
2011/20 - Türk Gıda Kodeksi Hayvansal Gıdalarda Bulunabilecek Veteriner İlaçlarına Ait Farmakolojik Aktif Maddelerin Sınıflandırılması Ve Maksimum Kalıntı Limitlerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ
NUMUNE ALMA VE ANALİZ METODLARI
2012/5 - Belirli Gıdalarda Dioksinlerin ve Dioksin Benzeri Poliklorlu Bifenillerin Seviyesinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği
2011/33 - Belirli Gıdalarda Nitrat Limitinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği
2001/46 - Gıda Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Analiz Yöntemleri Metodları Tebliği
2011/32 - Gıdalardaki Mikotoksin Limitlerinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği
2011/34 - Gıdalarda Pestisit Kalıntılarının Resmi Kontrolü İçin Numune Alma Metotları Tebliği
2011/31 - Gıdalarda Kurşun Kadmiyum, Civa, İnorganik Kalay, 3-Monokloropropan-1,2-diol ve Benzopiren limitlerinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği
2005/34 - Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemelerin Bileşenlerinin Migrasyon Testi için Temel Kurallar Tebliği
2001/45 - Hızlı Dondurulmuş Gıdaların Sıcaklık Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metodları Tebliği
2002/26 - İnsan Tüketimine Sunulan Şekerlerin Analiz Yöntemleri Tebliği
2012/3 - Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Süt ve Süttozlarının Kimyasal Analizi İçin Numune Alma Metotları Tebliği
2002/15 - Koyulaştırılmış Sütlerden ve Süttozundan Numune Alma Metodu Tebliği
2002/16 - Koyulaştırılmış Süt ve Süttozunun Analiz Metodları Tebliği
2002/23 - Madde ve Malzemelerden Gıda Maddelerine Geçen Vinil Klorür Miktarı Analiz Metodu Tebliği
2002/22 - Madde ve Malzemelerdeki Vinil Klorür Monomer Miktarı Analiz Metodu Tebliği
2012/6 - Yenilebilir Kazein ve Kazeinatlardan Numune Alma Metodu Tebliği
2002/18 - Yenilebilir Kazein ve Kazeinatların Analiz Metodları Tebliği
2010/36 - Zeytinyağı ve Prina Yağı Numune Alma ve Analiz Metodları Tebliği
GIDA İLE TEMASTA BULUNAN MADDE VE MALZEMELERE İLİŞKİN TEBLİĞLER
2005/31 - Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği
2005/33 - Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemelerin Bileşenlerinin Migrasyon Testinde Kullanılan Gıda Benzerleri Listesi Tebliği
2012/30 - Gıda ile Temas Eden Seramik Malzemeler Tebliği
(Yeni)
2001/38 - Gıda Maddeleri İle Temasta Bulunan Seramik Malzemeler Tebliği
(Eski)
2012/31 - Rejenere Selüloz Filmlerden Üretilmiş, Gıda İle Temas Eden Madde ve Malzemeler Tebliği
(Yeni)
2009/64 - Gıda Maddeleri ile Temas Eden Rejenere Selüloz Filmlerden Yapılmış Madde ve Malzemeler Tebliği
(Eski)
2012/32 - Belirli Epoksi Türevlerinin Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemelerde Kullanımının Kısıtlanması Hakkında Tebliğ
(Yeni)
2005/32 - Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Epoksi Türevi Madde ve Malzemeler Tebliği
(Eski)
2002/05 - Gıda Maddeleri İle Temas Eden ve Vinil Klorür Monomer İçeren Madde ve Malzemeler Hakkında Tebliğ
ÜRÜNE ÖZEL TEBLİĞLER
ET VE ET ÜRÜNLERİ
2006/29 - Çiğ Kanatlı Eti ve Hazırlanmış Kanatlı Eti Karışımları Tebliği
2006/31 - Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği
2000/04 - Et Ürünleri Tebliği
2007/34 - Mekanik Olarak Ayrılmış Kanatlı Eti Tebliği
2007/35 - Mekanik Olarak Ayrılmış Kırmızı Et Tebliği
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
2000/6 - Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş İçme Sütleri Tebliği
2004/45 - Dondurma Tebliği
2009/25 - Fermente Sütler Tebliği (Yeni)
2005/18 - Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu Tebliği
2003/34 - Krema ve Kaymak Tebliği
2005/19 - Tereyağı, Diğer Süt Yağı Esaslı Sürülebilir Ürünler ve Sadeyağ Tebliği
2005/43 - Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebliği )
2001/22 - Yenilebilir Kazein ve Kazeinat Tebliği
YUMURTA VE YUMURTA ÜRÜNLERİ
2007/54 - Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği
BAL
2005/49 - Bal Tebliği
İŞLENMİŞ MEYVE SEBZE
2006/56 - Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği (Yeni)
2006/55 - Reçel, Jöle, Marmelat ve Tatlandırılmış Kestane Püresi Tebliği (Yeni)
2008/24 - Sofralık Zeytin Tebliği
TAHIL VE TAHIL BAZLI ÜRÜNLER
2009/24 - Bulgur Tebliği
1999/01 - Buğday Unu Tebliği
2002/11 - Çeltik Tebliği
2002/13 - Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (Eski)
2012/2 Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (Yeni)
2002/21 - İrmik Tebliği
2002/20 - Makarna Tebliği
2003/25 - Mercimek Tebliği
2001/10 - Pirinç Tebliği(Eski)
2010/60 - Pirinç Tebliği(Yeni)
KATI VE SIVI YAĞLAR
2012-29 - Bitki Adı İle Anılan Yağlar Tebliği (Yeni)
2001/29 - Bitki Adı İle Anılan Yemeklik Yağlar Tebliği (Eski)
2008/21 - Sürülebilir Yağlar/Margarin ve Yoğun Yağlar Tebliği
2007/36 - Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği (Eski)
2010/35 - Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği (Yeni)
GELENEKSEL ÜRÜNLER
2004/24 - Lokum Tebliği
2004/22 - Tahin Tebliği
2008/06 - Tahin Helvası Tebliği(Yeni)
2007/27 - Üzüm Pekmezi Tebliği
HIZLI DONDURULMUŞ GIDALAR
2004/46 - Hızlı Dondurulmuş Gıda Maddeleri Tebliği
2002/07 - Hızlı Dondurulmuş ve Dondurulmuş Gıda Maddelerinin Depolanması, Muhafazası ve Taşınması Esnasındaki Sıcaklıkların İzlenmesi Hakkında Tebliğ
ÖZEL BESLENME AMAÇLI GIDALAR
2007/50 - Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliği
(Yeni)
2008/52 - Bebek Formülleri Tebliği
(Yeni)
2008/53 - Devam Formülleri Tebliği
(Yeni)
2003/33 - Glutensiz Gıdalar Tebliği
2012/4 - Gluten İntoleloransı Olan Bireylere Uygun Gıdalar Tebliği
2001/41 - Kilo Verme Amaçlı Enerjisi Kısıtlanmış Gıdalar
2006/37 - Özel Beslenme Amaçlı Gıdalara Eklenebilecek Bileşenler Tebliği
2002/34 - Özel Beslenme Amaçlı Gıdalar Tebliği
2001/42 - Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği
2003/42 - Sporcu Gıdaları Tebliği
ALKOLLÜ İÇKİLER
2006/28 - Aromatize Şarap, Aromatize Şarap Bazlı İçki ve Aromatize Şarap Kokteyli Tebliğ
2006/33 - Bira Tebliği
2005/11 - Distile Alkollü İçkiler Tebliği
2008/67 - Şarap Tebliği
DİĞER ÜRÜNLER
2007/26 - Alkolsüz İçecekler Tebliği
2000/16 - Baharat Tebliği
2003/23 - Çikolata ve Çikolata Ürünleri Tebliği
2006/47 - Enerji İçecekleri Tebliği
2008/56 - Hindiba Ekstraktı Tebliği
2006/52 - Kahve ve Kahve Ekstraktları Tebliği
2000/10 - Kakao ve Kakao Ürünleri Tebliği
1999/02 - Sakız Tebliği
2008/42 - Siyah Çay Tebliği
2007/53 - Tuz Tebliği
2006/40 - Şeker Tebliği
E-HİZMETLER
Gübre Takip Sistemi
Tarım Tv
III. Tarım Orman Şurası
Alo 180
Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık
TARYAT
Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi
Kulak Küpe Sorgulama
Hayvan Bilgi Sistemi
Tarım Orman Bülteni
Türk Tarım Orman Dergisi
Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi
Türkiye Arıcılık Haritası
YUKARI