Sıra No | ##Analiz Kodu | Analiz Adı | Ücret Faktörü | | | ###Tahmini Süre (gün) | Numune Miktarı | Birim Fiyat (KDV Hariç) | #Açıklama |
| | | Cihaz | Analiz Metodu | Matriks | | | | |
1 | 901 | Alkol % Hacmen | Alkolimetre | Halit Keskin, Besin Kimyası | Distile Alkollü İçkiler | 1 | 1 litre | 256,50 | 86 |
| 901 | Alkol % Hacmen | Alkolimetre | Halit Keskin, Besin Kimyası | Distile Olmayan Alkollü İçkiler | 1 | 1 litre | 356,40 | 87 |
| 218 | Asitlik/Toplam Asitlik | | | | | | | |
2 | 218 | Asitlik /Serbest Asitlik | | TS 13360 | Bal | 1 | 300g | 256,50 | 107 |
3 | 218 | Asitlik/Sülfirik Asit | | TS 4500 | Buğday Unu | 1-2 | 300g | 256,50 | 107 |
4 | 218 | Asitlik/Tartarik Asit veya Sitrik Asit | | TS 1125 ISO 750 | Meyve ve Sebze Ürün. | 1 | 300g | 256,50 | 107 |
5 | 218 | Asitlik/Tartarik Asit | | TS 522 | Şarap | 1 | 1 litre | 256,50 | 107 |
6 | 218 | Asitlik/ Laktik Asit | | TS 591 | Peynirler | 1 | 300g | 256,50 | 107 |
7 | 218 | Asitlik/ Laktik Asit | | TS1018 | Süt, Ayran | 1 | 1 litre | 256,50 | 107 |
8 | 218 | Asitlik/Toplam Asitlik | | TS 2282 | Tarhana | 1 | 300g | 256,50 | 107 |
9 | 218 | Asitlik /Laktik Asit | | TS 1330 | Yoğurt | 1 | 300g | 256,50 | 107 |
10 | 218 | Asitlik/Toplam Asitlik | | TS 5000 | Ekmek, Yufka | 1 | 300g | 256,50 | 107 |
11 | 335 | Bitkisel Yağ Aranması Tayini | | ET ISO 18252,TS 7501 | Süt ve Süt Ürünleri | 2 | 300g | 1509,30 | 119 |
12 | 367 | *Toplam Diyet Lifi Tayini | | İşletme İçi Metot-“KAL.MT30/Rev No:10"(J. Agric. Food Chem.1983,31, 476-482'den modifiye edilmiştir) | Katı Gıda | 3-4 | 300g | 2428 | 138 |
13 | 290 | *****Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (FFA+Yağ) | | TS 2383 | Bisküvi, Baharat | 1-2 | 300g | 329,40 | 106 |
14 | 290 | *****Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (FFA+Yağ) | | TS EN ISO 660 | İşlenmiş İç Fındık, Fındık Kreması ve Tahin Helvası | 1-2 | 300g | 329,40 | 106 |
15 | 390 | Enerji Hesaplanması | | TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yön. | ***Alkol Şekerleri ve İzomalt Şekerleri İçeren Gıdalarda (Protein+Yağ+Diyet Lifi+Nişasta+Şeker+ Karbonhidrat+Rutubet+ Kül) | 3-4 | 300g | ** | ** |
16 | 390 | Enerji Hesaplanması | | TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yön. | Et ve Et Ürünleri (Protein+Yağ+ Nişasta+ Şeker) | 3-4 | 300g | ** | ** |
17 | 390 | Enerji Hesaplanması | | TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yön. | Süt ve Süt Ürünleri (Protein+Yağ+Asitlik+Karbonhidrat) | 3 | 300g | ** | ** |
18 | 390 | Enerji Hesaplanması | | TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yön. | Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Kakaolu Ürünler (Protein+Yağ+Diyet Lifi+Karbonhidrat+ Rutubet+Kül) | 3-4 | 300g | ** | ** |
| 277 | Enzim Aktivitesi | | | | | | | |
19 | 277 | Diastaz Sayısı | Spektrofotometre | IHC- Phadebas, Honey diastase test instructions for use, | Bal | 1-2 | 300g | 737,10 | 145 |
20 | 277 | Fosfataz Testi/ Fosfataz Aktivitesi | | Lagtognost Test Kiti Heyl Kullanım Klavuz. | Süt | 1 | 1litre | 375,30 | 145 |
21 | 277 | Peroksidaz Tayini/ Peroksidaz Aktivitesi | | TS 1330 | Yoğurt | 1 | 300 g | 375,30 | 145 |
22 | 277 | Üreaz Aktivitesi | | TS ISO 5506 | Soya Fasulyesi Ürünleri | 1-2 | 500 g | 375,30 | 145 |
23 | 367 | Ham Selüloz Tayini | | 21/01/2017 Tarih ve 29955 Sayılı RG | Hayvan Yemleri | 2-3 | 500g | 558,90 | 274 |
| 318 | Protein | | | | | | | |
24 | 318 | *Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu | | 29955 Sayılı Resmi Gazete(Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve An. Met. Dair Yönetmelik) TS EN ISO 5983-2 | Yem | 1-2 | 300g | 500 | 261 |
25 | 318 | *Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu | | İşletme İçi Metot- “KAL.MT116/Rev No:05" (TS EN ISO 5983-2'den modifiye edilmiştir) | Gıda (Süt ve Süt Ürünleri Hariç) | 1-2 | 300g | 500 | 261 |
26 | 318 | Protein Tayini | | TS EN ISO 8968–3 | Süt ve Süt Ürünleri | 1 | 300g | 500 | 261 |
27 | 210 | Hidroksiprolin (Kollagen) Tayini | | TS 6236 ISO 3496 | Et ve Et Ürünleri | 2 | 300g | 1077,30 | 167 |
28 | 210 | Bağ Doku Tayini (Kollagen/Et Protein Oranı Analizi) | | TS 6236 ISO 3496 | Et ve Et Ürün. | 2 | 300g | 1420 | 205 |
29 | 28 | Homojenizasyon Deneyi | | TS 1019 | Past ve UHT Süt | 3 | 2 litre | 375,30 | 173 |
30 | 292 | İyot Sayısı Tayini | | TS EN ISO 3961 | Hayvansal ve Bitkisel Yağlar | 1 | 300g | 429,30 | 187 |
31 | 328 | Jelatin Aranması/Jelatin E440 | | AOAC 920.106 | Yoğurt | 2 | 300g | 302,40 | 190 |
| 239 | Element | | | | | | | |
32 | 239 | Kalsiyum Tayini | Titrimetrik | TS 5547 | Gıda ve Gıda Katkı Maddelerinde ve Yemler (Et ve Et Ürünleri Hariç) | 2 | 500g | 585,90 | 140 |
33 | 239 | Fosfor Tayini | Spektrofotometre | TS ISO 6491 | Yem Ham.ve Karma Yem. | 2 | 500g | 600 | 141 |
34 | 367 | Karbonhidrat Hesaplanması | | TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yön. | Et ve Et Ürünleri (Nişasta+Şeker) | 2 | 300g | ** | ** |
35 | 367 | Karbonhidrat Hesaplanması | | TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yön. | Kakaolu Ürünler, Tahıl, Tahıl Ürünleri, Şekerli Ürünler (Rutubet+Kül+Protein+Yağ+ Diyet Lif) | 3-4 | 300g | ** | ** |
36 | 367 | Karbonhidrat Hesaplanması | | TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yön. | Süt ve Süt Ürünleri (HPLC' de Toplam Şeker) | 2 | 300g | ** | ** |
37 | 241 | Klorür Tayini | | TS 4164 ISO 9297 | Su | 1 | 2 litre | 305,10 | 204 |
38 | 390 | Metabolik Enerji Hesaplanması | | Yemlerin Resmî Kontrolü için Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yön. | Kanatlı Yemleri (H.Protein+ H.Yağ+ Nişasta+Şeker) | 3-4 | 300g | ** | ** |
39 | 390 | Metabolik Enerji Hesaplanması | | TS 9610 | Karma Yem ve Yem Maddeleri (Ruminant Beslenmesi) (H.Protein+ H.Yağ + H.Selüloz+ Rutubet+H.Kül) | 3-4 | 500 g. | ** | ** |
40 | 390 | Metabolik Enerji Hesaplanması | | British Journal of Nutrition Metabolisable Energy in rodent and pig feed | Kedi,Köpek, Kemirgen (H.Protein+ H.Yağ + H.Selüloz+ Rutubet+H.Kül) | 3-4 | 500 g. | ** | ** |
41 | 367 | Nişasta Aranması/ Karbonhidrat- Polisakkarit | | TS 1330,TS 591, TS 3706 | Baharat, Yoğurt ve Peynir | 1 | 300g | 329,40 | 226 |
42 | 367 | Nişasta Tayini/ Karbonhidrat- Polisakkarit | | GMMAM,1988 | Et ve Et Ürünleri | 1 | 300g | 777,60 | 227 |
43 | 367 | Nişasta Tayini/ Karbonhidrat- Polisakkarit | | TS EN ISO10520, 21/01/2017 Tarih ve 29955 Sayılı RG | Yem ve Yem Ham Maddeleri, Tahıl ve Tahıl Ürünleri | 1-2 | 500 g | 777,60 | 227 |
44 | 224 | Oksitleyici Maddelerin Aranması/Hidrojen Peroksit | | TS 1018 | Süt ve Yoğurt | 1 | 500g-ml. | 256,50 | 163 |
45 | 293 | Peroksit Sayısı Tayini | | TS EN ISO 3960 | Hayvansal ve Bitkisel Yağlar | 1-2 | 300g | 329,40 | 244 |
46 | 293 | *****Peroksit Sayısı Tayini | | TS EN ISO 3960 | Ekstrakte Edilmiş Yağda | 1-2 | 300g | 329,40 | 244 |
47 | 307 | Polar Madde | | TS EN ISO 8420 | Hayvansal ve Bitkisel Yağlar | 1-2 | 300g | 696,60 | 253 |
48 | 286 | Polarizasyon Değeri Tayini | | TS 861 | Yarı Beyaz Şeker, Şeker veya Beyaz Şeker, Rafine Şeker | 1 | 300g | 256,50 | 254 |
49 | 241 | Potasyum İyodat Tayini / İyodat | | TS 933 | Potasyum İyodat İle İyotlanmış Tuz | 1 | 500g | 564,30 | 188 |
50 | 210 | Prolin Tayini/ Aminoasit | | TS 13357 | Bal | 1-2 | 300g | 467,10 | 91 |
51 | 294 | Sabun Miktarı | | TS 5038 | Hayvansal ve Bitkisel Yağlar | 1 | 1litre | 329,40 | 264 |
52 | 294 | Sabunlaşma Sayısı Tayini | | TS EN ISO 3657 | Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar | 1 | 1litre | 329,40 | 265 |
53 | 294 | Sabunlaşmayan Madde Tayini | | TS 4963 | Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar | 1-2 | 1litre | 329,40 | 266 |
54 | 241 | Serbest Klor Tayini | | Halit Keskin, Besin Kimyası Kantitatif Metot | Su | 1-2 | 2 litre | 329,40 | 276 |
55 | 290 | Serbest Yağ Asitliği (FFA) /Asit Sayısı | | TS EN ISO 660 | Bitkisel Margarin, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar, Tahin | 1 | 300g | 329,40 | 106 |
56 | 241 | Sodyum Klorür Tayini/Klorür | | TS 6675 | Tuz | 1 | 300 g | 305,10 | 204 |
57 | 347 | Sterol Kom. ve Miktarının Tayini ve Toplam Steroller İçinde Eritrodiol ve Uvaol Yüzdesinin Belirlenmesi | GC | Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği | Bitkisel ve Hayvansal Katı (Tereyağı) ve Sıvı Yağlarda | 3-4 | 300g | 1200 | 286 |
58 | 241 | Suda Çözünebilir Klorür (Tuz Tayini) | | 21/01/2017 Tarih ve 29955 Sayılı RG | Hayvan Yemleri | 1-2 | 500g | 305,10 | 204 |
| 367 | Şeker Bileşenleri | | | | | | | 289 |
59 | 367 | Dekstroz Eşdeğeri Tayini (İnvert Şeker) | | TS EN ISO 5377 | Glukoz Şurubu, Susuz Dekstroz | 1 | 300g | 429,30 | 289 |
60 | 367 | Şeker Tayini / Toplam Şeker | | TS 1466 | Gıda Maddeleri (Fruktan içeren gıdalar hariç) | 1-2 | 500 g | 467,10 | 289 |
| 367 | Toplam Şeker (Sakkaroz Cinsinden) | | TS 1466 | Gıda Maddeleri | 1 | 300g | 467,10 | 289 |
| 367 | İnvert Şeker | | TS 1466 | Gıda Maddeleri (Toz Şeker Hariç) | 1 | 300g | 429,30 | 289 |
61 | 367 | Şeker Tayini/Toplam Şeker | | 21/01/2017 Tarih ve 29955 Sayılı RG | Hayvan Yemleri | 1-2 | 500g | 467,10 | 289 |
62 | 367 | Fruktoz, Glikoz, Sakaroz, Maltoz,Laktoz ve Toplam Şeker Tayini | HPLC | GB 5413.5-2010 | Tüm Gıdalar (Bal hariç) | 2 | 300 | 1107 | 289 |
63 | 367 | Sakaroz, Glikoz, Fruktoz ve Maltoz Tayini | HPLC | TS 13359 | Bal | 1 | 300g | 1107 | 289 |
64 | 329 | Tahin Miktarı | | TS 2590 | Tahin Helvası | 2 | 300g | 375,30 | 290 |
65 | 333 | Toplam Sertlik Tayini | | TS 4474 ISO 6059 | Su | 1 | 1 litre | 329,40 | 307 |
66 | 241 | Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) | | TS EN ISO 5943 | Ayran, Peynir Türleri, Salça, Dondurma | 1 | 300g | 305,10 | 204 |
67 | 241 | Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) | | TS 2812 | Bitkisel Margarin | 2 | 300g | 305,10 | 204 |
68 | 241 | Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) | | TS 1747–2 ISO 1841–2 | Et ve Et Mamulleri | 1 | 2 litre | 305,10 | 204 |
69 | 241 | Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) | | TS 5000 | Makarna, Tarhana, Hazır Kuru Çorba, Bisküvi, Bar, Çikolata, Kırmızıbiber, Ekmek | 2 | 300g | 305,10 | 204 |
70 | 241 | Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) | | TS ISO 1738 | Tereyağı | 1 | 300g | 305,10 | 204 |
71 | 241 | Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) | | TS 774 | Zeytin (Salamura) | 1 | 300g | 305,10 | 204 |
72 | 218 | Uçucu Asit /Uçar Asit (Asetik Asit Cinsinden) | | TS 522 | Meyve Suları, Gazlı Alkolsüz İçecekler, Şarap | 2 | 1litre | 256,50 | 317 |
73 | 49 | Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini | | TS 2137 ISO 1108 | Baharat | 2 | 300g | 467,10 | 319 |
74 | 49 | Uçucu Yağ Tayini/Top. Uçucu Yağ | | TS EN ISO 6571 | Baharat | 2 | 300g | 429,30 | 321 |
75 | 316 | * Toplam Yağ Tayini Asit-Hidroliz Yöntemi/Yağ (Toplam) Tayini | | EC 152/2009 29955 Sayılı Resmi Gazete (Yem. Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve An. Met. Dair Yön. | Yem Hammaddeleri ve Karma Yemlerde | 3-4 | 300g | 375,30 | 333 |
76 | 316 | * Toplam Yağ Tayini Asit-Hidroliz Yöntemi/Yağ (Toplam) Tayini | | İşletme İçi Metot-“KAL.MT145/Rev No:00"(EC 152/2009 ve 29955 Sayılı Resmi Gazete (Yem. Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve An. Met. Dair Yön.)'den modifiye edilmiştir.) | Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde | 3-4 | 300g | 467,10 | 332 |
77 | 316 | Yağ Tayini Yağ (Toplam) Tayini | | TS ISO 19662 | Süt, Krema, Ayran | 2 | 300 g | 375,30 | 333 |
78 | 316 | Yağ Tayini /Yağ (Toplam) Tayini | | TS 7800 | Çikolata, Kakao | 3-4 | 300 g | 467,10 | 332 |
79 | 316 | Yağ Tayini/ Yağ (Toplam) Tayini | | TS 1744 | Et ve Et Ürünleri | 3-4 | 300 g | 467,10 | 332 |
80 | 316 | Yağ Tayini/ Yağ (Toplam) Tayini | | TS 2812 | Margarin | 2 | 300 g | 375,30 | 333 |
81 | 316 | Yağ Tayini/ Yağ (Toplam) Tayini | | TS ISO 3433 | Peynir Türleri | 2 | 300 g | 375,30 | 333 |
82 | 316 | Yağ Tayini/Ham Yağ Tayini | | TS 2590, TS EN ISO 734 | Tel Kadayıf, Tahin ve Tahin Helvası | 3-4 | 300 g | 375,30 | 333 |
83 | 316 | Yağ Tayini/Ham Yağ Tayini | | TS EN ISO 659 | Yağlı Tohumlar | 3-4 | 300 g | 375,30 | 333 |
84 | 316 | Yağ Tayini/Yağ (Toplam) Tayini | | TS 1330 | Yoğurt | 2 | 300 g | 375,30 | 333 |
85 | 310 | Yağ Asitleri Kompozisyonu(Trans yağ asitleri dahil) | GC | TGK Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Met. Tebliği | Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar | 3-4 | 300 g | 1100 | 312 |
| 310 | (C4:0)Butyric Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C6:0)Caproic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C8:0)Caprylic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C10:0)Capric Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C11:0)Undecanoic A. | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C12:0)Lauric Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C13:0)Tridecanoic A. | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C14:0)Myristic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C14:1)Myristoleic A. | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C15:0)Pentadecanoic A | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C15:1)Cis-10-Pentadecanoic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C16:0)Palmitic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C16:1)Palmitoleic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C17:0)Heptadecanoic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C17:1)Cis-10-Heptadecanoic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C18:0)Stearic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C18:1)Oleic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C18:1trans)Elaidic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C18:2 )Linoleic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C18:2 Trans) Linoleelaidicic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C18:3n3)Alfa Linolenic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C18:3n6)Gamma Linolenic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C20:0)Arachidic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C20:1)Cis-11-Eicosenoic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C20:2)Cis-11,14 Eicosadienoic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C20:3)Cis-8,11,14 Eicosatrienoic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C20:3n3)Cis-11,14,17 Eicosatrienoic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C20:4n-6)Arachidonic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C20:5n-3)Cis-5,8,11,14,17 Eicosapentaenoic A. (Epa) | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C21:0) Heneicosanoic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C22:0) Behenic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C22:1n-9) Erusic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C22:2) Cis-13,16 Docosadienoic Asit | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C22:6n-3) Cis-4,7,10,13,16,19 Docosahexaenoic Asit(Dha) | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C23:0) Tricosanoic A. | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C24:0) Lignoceric A. | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | (C24:1n-9) Nervonic A. | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
86 | 310 | ******Yağ Asitleri Kompozisyonu(Trans yağ asitleri dahil) | GC | TGK Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği | Gıda Maddeleri | 3-4 | 300g | 1400 | 313 |
| 310 | Doymuş Yağ Asitleri | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | Doymamış Yağ A. | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | Çoklu Doymamış Yağ Asitleri | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | Tekli Doymamış Yağ Asitleri | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
| 310 | Trans Yağ Asitleri | “ | “ | “ | “ | “ | | “ |
87 | 343 | Yağsız Kakao Kitlesi | | TS 7800 | Çikolata | 2 | 300 g | 683,10 | 336 |
88 | 391 | Yağ Asitleri Etil Esterleri (FAEE) ve Mumsu Maddeler (Wax) Tayini | GC | TGK Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği | Zeytinyağı | 2 | 300 g | 1800 | 331 |
89 | 202 | 2-Gliseril Monopalmitat Yüzde Miktarının Tayini | GC | TGK Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği | Zeytinyağı | 2 | 300 g | 2082 | 75 |
90 | 304 | UV'de Özgül Absorbans Tayini | Spektrofotometre | TGK Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği | Zeytinyağı | 2 | 300 g | 467,10 | 323 |
91 | 356 | ****ECN 42 Farkı Tayini (Tohum yağları Analizi) (Yağ asitleri kompozisyonu hariç) | HPLC | TGK Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği | Zeytinyağı | 2 | 300 g | 1260 | 296 |
92 | 395 | Stigmastadien (Rafine Bitkisel Yağların Tespiti) Miktarı Tayini | GC | Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği | Zeytinyağı | 3 | 300 g | 2050 | 262 |