Sıra No | ##Analiz Kodu | Analiz Adı | Ücret Faktörü | | | Tahmini Süre (gün) | Numune Miktarı | Birim Fiyat (KDV Hariç) | #Açıklama |
| | | Cihaz | Analiz Metodu | Matriks | | | | |
1 | 59 | Ağırlık Kontrolü | | Ürün Standartları veya Tebliğleri | Gıda Maddeleri | 1-2 | Orijinal Ambalaj | 183,60 | 1 |
| 59 | Brüt Ağırlık | | Ürün Standartları veya Tebliğleri | Gıda Maddeleri | 1-2 | Orijinal Ambalaj | 183,60 | 1 |
| 59 | Net Ağırlık | | Ürün Standartları veya Tebliğleri | Gıda Maddeleri | 1-2 | Orijinal Ambalaj | 183,60 | 1 |
| 59 | Süzme Ağırlığı | | TS 2664 / T3 | Bitkisel Sıvı Yağlı Barbunya Pilaki Konservesi | 1-2 | Orijinal Ambalaj | 183,60 | 1 |
2 | 8 | Çemen Miktarı | | TS 1071 | Pastırma | 1-2 | 300g | 183,60 | 8 |
3 | 75 | Duyusal / Organoleptik Analiz | | | | | | 345,60 | 17 |
| | Görünüş | | TS EN ISO 5492, İlgili Ürün Tebliğleri veya TS'leri | Gıda / Su | 1-2 | 300g/mL | | |
| | Koku | | TS EN ISO 5492, İlgili Ürün Tebliğleri veya TS'leri | Gıda / Su | 1-2 | 300g/mL | | |
| | Renk | | TS EN ISO 5492, İlgili Ürün Tebliğleri veya TS'leri | Gıda / Su | 1-2 | 300g/mL | | |
| | Tat | | TS EN ISO 5492, İlgili Ürün Tebliğleri veya TS'leri | Gıda / Su | 1-2 | 300g/mL | | |
| | | | | | | | | |
| | | | | | | | | |
4 | 16 | Elek / İrilik / Boylama | | | | | | 234,00 | 20 |
| 16 | Elek Üstü | | TS 4500, İlgili Ürün Tebliğleri veya TS'leri | Buğday Unu, Tüm Katı Gıdalar | 1-2 | 300g | | 20 |
| 16 | Elek Altı | | TS 4500, İlgili Ürün Tebliğleri veya TS'leri | Buğday Unu, Tüm Katı Gıdalar | 1-2 | 300g | | 20 |
| 16 | Tane İriliği | | TS 933, TGK Tuz Tebliği | İşlenmiş Tuz, Yeraltı Kaynak Tuzları | 1-2 | 300g | 234,00 | 20 |
5 | 17 | Elektriksel İletkenlik | İletkenlik Ölçer | TS 13366 | Bal | 1-2 | 300g | 183,60 | 21 |
6 | 81 | Fiziksel Kusur | | | | | | 234,00 | 26 |
| 81 | Siyah Leke | | TS 1466 | Domates Salçası, Domates Püresi | 1-2 | 100g | 234,00 | 26 |
7 | 72 | İç Malzeme / Dolgu Maddesi / Çeşni Oranı | | | | | | 183,60 | 31 |
| 72 | Ayrılabilen Çeşni Oranı | | TS 2590 | Çeşnili Tahin Helvası | 1-2 | 1000g | 183,60 | 31 |
| 72 | Kaymak Oranı | | TS 8444 | Lokum | 1-2 | 300g | 183,60 | 31 |
| 72 | Kuru / Sert Kabuklu / Kurutulmuş Meyve | | TS 8444 | Lokum | 1-2 | 300g | 183,60 | 31 |
| 72 | Meyve Oranı | | TS 3958 / T3 | Reçel (Vişne, Çilek, Kayısı, Ayva) | 1-2 | 1000g | 183,60 | 31 |
| 72 | Yaprak Oranı | | TS 5135 / T3 | Gül Reçeli | 1-2 | 1000g | 183,60 | 31 |
8 | 305 | Kırılma İndisi | Refraktometre | TS 894 | Bitki Adı ile Anılan Yağlar | 1-2 | 300mL | 183,60 | 33 |
9 | 73 | Kül / İnorganik / Toplam İnorganik Madde | Kül Fırını | | | | | | 40 |
| 73 | *Ham Kül Tayini | | TS ISO 5984 | Yem ve Yem Maddeleri | 3-5 | 500g | 493,20 | 40 |
| 73 | *Kül Tayini | | TS EN ISO 2171 | Tahıllar, Baklagiller ve Yan Ürünleri (Nişasta ve ürünleri, tohumlar hariç) | 3-5 | 300g | 493,20 | 40 |
| 73 | Toplam Kül / Kül | | AOAC Official Method 972.15 | Kakao Ürünleri, Çikolata | 3-5 | 300g | 493,20 | 40 |
| 73 | Toplam Kül / Kül | | TS 1746 ISO 936 | Et ve Et Ürünleri | 3-5 | 300g | 493,20 | 40 |
| 73 | Toplam Kül / Kül | | TS EN 1135 | Meyve ve Sebze Suları, Meyve ve Sebze Ürünleri | 3-5 | 300mL/g | 493,20 | 40 |
| 73 | Toplam Kül / Kül | | TS ISO 6884 | Tahin, Tahin Helvası | 3-5 | 300g | 493,20 | 40 |
| 73 | Toplam Kül / Kül | | TS 3792 | Üzüm Pekmezi | 4-6 | 300g | 493,20 | 40 |
| 73 | Toplam Kül / Kül | | TS ISO 749 | Yağlı Tohum Küspeleri | 3-5 | 500g | 493,20 | 40 |
| 73 | Hidroklorik Asitte (HCl'de) Çözünmeyen Kül | | TS ISO 5985 | Hayvan Yemleri | 4-6 | 500g | 585,00 | 40 |
| 73 | Hidroklorik Asitte (HCl'de) Çözünmeyen Kül | | TS 2383 | Bisküvi, Gofret, Ekmek, Şerbet Eklemeye Hazır Hamur Tatlıları (Şambaba, Kalburabastı, Gül Tatlısı, Dilberdudağı, Şekerpare, Kemalpaşa Tatlısı), Baklavalık ve Böreklik Yufka | 4-6 | 500g | 585,00 | 40 |
| 73 | Hidroklorik Asitte (HCl'de) Çözünmeyen Kül | | TS ISO 763 | Meyve ve Sebze Mamulleri, Domates Salçası, İç Fındık, Kuru İncir | 4-6 | 300g | 585,00 | 40 |
10 | 71 | Öz / Gluten | | | | | | 183,60 | 38 |
| 71 | Kuru Öz / Gluten | | TS EN ISO 21415-3 | Buğday Unu | 2-4 | 300g | 183,60 | 38 |
| 71 | Yaş Öz / Gluten | | TS EN ISO 21415-1 | Buğday Unu | 1-2 | 300g | 183,60 | 38 |
11 | 36 | pH | pH Metre | TS 591, TS 2176 | Beyaz Peynir | 1-2 | 300g | 171,00 | 45 |
| 36 | pH | | TS 591, TS 2176 | Eritme Peynir | 1-2 | 300g | 171,00 | 45 |
| 36 | pH | | TS 3136 ISO 2917 | Et ve Et Ürünleri | 1-2 | 300g | 171,00 | 45 |
| 36 | pH | | TS EN 1132 | Meyve ve Sebze Suları | 1-2 | 500mL | 171,00 | 45 |
| 36 | pH | | TS 1728 ISO 1842 | Meyve ve Sebze Ürünleri, Reçel | 1-2 | 300g | 171,00 | 45 |
| 36 | pH | | Standard Methods 4500-H+ B. pH Value Electrometric Method | Su | 1-2 | 500mL | 171,00 | 45 |
| 36 | pH | | TS 3792 | Üzüm Pekmezi | 1-2 | 300g | 171,00 | 45 |
12 | 74 | Rutubet / Nem / Kuru Madde | Etüv | | | | | 239,40 | 54 |
| 74 | *Rutubet Tayini | | TS ISO 1442 | Et ve Et Ürünleri | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | *Rutubet Tayini | | TS 6318 | Hayvan Yemleri | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | *Rutubet Tayini | | TS EN ISO 712 | Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil hariç) | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Nem / Rutubet | | TS 7800 | Çikolata | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Nem / Rutubet | | TS 5000 | Ekmek, Baklavalık ve Böreklik Yufka | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Kuru Madde | | TS 3522 | Ekmek Mayası | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Kuru Madde | | TS 1129 ISO 1026 | Meyve ve Sebze Ürünleri | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Nem / Rutubet | | TS EN ISO 6540 | Mısır (Dane Halindeki ve Öğütülmüş) | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Kuru Madde | | TS EN ISO 5534 | Peynir ve İşlenmiş Peynir | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Nem / Rutubet | | TS EN ISO 5534 | Peynir ve İşlenmiş Peynir | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Kuru Madde | | TS 1018, TS 1019, TS 1192 | Çiğ İnek Sütü, Pastörize Süt, Uzun Ömürlü Süt | 2-3 | 300mL | 239,40 | 54 |
| 74 | Nem / Rutubet | | TS 1201 EN ISO 1741 | Tahin, Tahin Helvası, Hazır Kek, Lokum | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Nem / Rutubet | | TS EN ISO 5534, TS 1331 | Tereyağı | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Nem / Rutubet | | TS 933 | Yemeklik Tuz | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Nem / Rutubet (Toluen Metodu) | | TS ISO 939 | Baharatlar | 2-3 | 300g | 342,00 | 52 |
| 74 | Nem / Rutubet (Refraktometrik Metot) | Refraktometre | TS 13365 | Bal | 1-2 | 300g | 183,60 | 48 |
| 74 | Nem / Rutubet | | TS ISO 771 | İşlenmiş İç Fındık, Yağlı Tohum Küspeleri, Leblebi | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| 74 | Nem / Rutubet | | TS EN ISO 665 | Yağlı Tohumlar, Yer Fıstığı (Kabuklu ve İç) | 2-3 | 300g | 239,40 | 54 |
| | | | | | | | | |
| | | | | | | | | |
13 | 56 | Sediment / Kir Muhtevası / Kirlilik / Tortu / Çökelti / Çökebilen Katı Madde | | | | | | 183,60 | 35 |
| 56 | Kirlilik / Kir Muhtevası / Sediment | | TS 1018 | Çiğ İnek Sütü, Uzun Ömürlü Süt | 1-2 | 1000mL | 183,60 | 35 |
14 | 3 | Suda Çözünebilen Katı Madde (Briks) | Refraktometre | TS 1466 | Domates Salçası ve Püresi, Gazlı Alkolsüz İçecekler | 1-2 | 300g/mL | 183,60 | 59 |
| 3 | Suda Çözünebilen Katı Madde (Briks) | Refraktometre | TS ISO 2173 | Meyve ve Sebze Mamulleri, Reçel, Üzüm Pekmezi, Nar Ekşisi | 1-2 | 300g | 183,60 | 59 |
15 | 2 | Suda Çözünmeyen Madde | | TS 3036 | Bal | 2-3 | 300g | 183,60 | 60 |
16 | 3 | Suya Geçen Madde | | TS 1620 | Makarna, Bulgur | 2-3 | 300g | 342,00 | 62 |
17 | 15 | Yabancı Madde*** | | Ürün Standartları veya Tebliğleri | Gıda Maddeleri | 2-3 | 300g | 234,00 | 69 |
| 15 | Yabancı Madde | | TS EN ISO 927 | Baharat ve Çeşniler | 2-3 | 300g | 234,00 | 69 |
| 15 | Yabancı Madde | | TS 3706 | Kırmızı Pul Biber | 2-3 | 300g | 234,00 | 69 |
| 15 | Yabancı Madde | | TS 143 | Mercimek (Kabuklu ve İç) | 2-3 | 300g | 234,00 | 69 |
| 15 | Yabancı Madde | | TS 2947 EN ISO 658 | Yağlı Tohumlar | 2-3 | 500g | 234,00 | 69 |
| | | | | | | | | |
18 | 74 | Yağsız Kuru Madde | | TS 1018, TS 1192, TS 1019 | Çiğ İnek Sütü, Uzun Ömürlü Süt, Pastörize Süt | 2-3 | 300mL | ** | 71 |
| 74 | Yağsız Kuru Madde | | TS 1331 | Tereyağı | 2-3 | 300g | 432,50 | 72 |
| 74 | Yağ | | TS 1331 | Tereyağı | 2-4 | 300g | 375,30 | 333 |
19 | 902 | Yem Bileşenleri / İçeriği / Ham Madde Tespiti | | | | | | 450,00 | 29 |
| 902 | Et Kemik Unu | Stereo Mikroskop | Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik (EK-6) | Yem Maddeleri ve Karma Yemler | 2-3 | 500g | 450,00 | 29 |
20 | 80 | Yoğunluk / Bağıl Yoğunluk | | | | | | 183,60 | 73 |
| 80 | Yoğunluk (Laktodansimetre Metodu) | | TS 1018 | Çiğ İnek Sütü, Ayran | 1-2 | 1000mL | 183,60 | 73 |
| 80 | Bağıl Yoğunluk | | TS 894 | Bitki Adı ile Anılan Yağlar | 2-3 | 500mL | 183,60 | 73 |