Kimyasal Analiz Birimimizde gıda, yem ve sularda 105 çeşit analiz gerçekleştirilmektedir. Yapılan analizlerde metot kaynağı olarak AOAC, COI, DIN gibi uluslar arası; Türk Gıda Kodeksi, Türk standartları ve ürün tebliğleri gibi ulusal referanslar kullanılmaktadır.
Birimimizde sularda anyonlar, KOİ, BOİ ve sertlik analizleri; gıdaların temel bileşen analizleri ile kalite analizleri ve özellikle zeytinyağlarında taklit, tağşişe yönelik çeşitli analizler yapılmaktadır. Zeytinyağ ürünlerinin kalite ve saflık açısından farklılık göstermesi nedeniyle tüketicilerin doğru ürünü seçebilmesi için bu analizlerin önemi büyüktür. Birimimizin mevcut ve güncel analiz listesine Müdürlüğümüz web sayfasından ulaşılabilir.
Birimimiz tüm gıda ve yemlerde Protein Analizi, Distile Alkollü İçkilerde Metanol ve Hacmen Alkol Analizi, Zeytinyağı ve Bitkisel yağlarda Sterol Kompozisyonu, Yağ Asitleri Kompozisyonu, Asitlik analizlerinde akreditedir.
Kimyasal Analiz Birimimiz teknolojik gelişmeleri takip etmekte olup, analiz çeşitliliğini artırarak TS EN ISO / IEC 17025 standardı gereği analiz kalitesinin yükseltilmesini hedeflemektedir.
