T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ÇANAKKALE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • NUMUNE KABUL BİRİMİ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    • BİLGİ EDİNME BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    FİZİKSEL ANALİZ BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ BİRİMİ
    KATKI VE MİNERAL ANALİZ BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ BİRİMİ
    TOKSİN ANALİZ BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    ANALİZ TALEP DİLEKÇESİ VE FERAGAT FORMU
    BANKA VE İLETİŞİM BİLGİLERİ
  • YAYINLAR
    PROJELER
    EĞİTİM
    ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    KALİTE HEDEFLERİMİZ
    AKREDİTASYON
  • BASIN
    KURUM RESİMLERİ
    ÇANAKKALE RESİMLERİ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksÇanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Kimyasal Analiz Birimi

Kimyasal Analiz Birimimizde gıda, yem ve sularda 105 çeşit analiz  gerçekleştirilmektedir. Yapılan analizlerde metot kaynağı olarak  AOAC, COI, DIN gibi uluslar arası; Türk Gıda Kodeksi, Türk standartları ve ürün tebliğleri gibi ulusal referanslar  kullanılmaktadır.

Birimimizde sularda anyonlar, KOİ, BOİ ve sertlik analizleri; gıdaların temel bileşen analizleri ile kalite analizleri ve özellikle zeytinyağlarında taklit, tağşişe yönelik çeşitli analizler yapılmaktadır. Zeytinyağ ürünlerinin kalite ve saflık açısından farklılık göstermesi nedeniyle tüketicilerin doğru ürünü seçebilmesi için bu analizlerin önemi büyüktür. Birimimizin mevcut ve güncel analiz listesine Müdürlüğümüz web sayfasından ulaşılabilir.

Birimimiz tüm gıda ve yemlerde Protein Analizi, Distile Alkollü İçkilerde Metanol ve Hacmen Alkol Analizi, Zeytinyağı ve Bitkisel yağlarda Sterol Kompozisyonu, Yağ Asitleri Kompozisyonu, Asitlik analizlerinde akreditedir.

Kimyasal Analiz Birimimiz teknolojik gelişmeleri takip etmekte olup, analiz çeşitliliğini artırarak TS EN ISO / IEC 17025 standardı gereği analiz kalitesinin yükseltilmesini hedeflemektedir.​




İLETİŞİM

    Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : İsmetpaşa Mah. Atatürk Caddesi No:29 17010 - Merkez/ÇANAKKALE

  • Telefon : 0286 217 58 18 - 0286 213 56 50

  • Faks : 0286 217 20 31

  • E-Posta : canakkale.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • \----> Yandex Haritalar /

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI