Mikroorganizmalar üreme ve metabolik aktivasyonları sonucunda karbonhidratları, azotlu bileşikleri ve yağları parçalayarak oluşturdukları metabolitlerle gıdalarda bozulmaya yol açar.
Gıda tanımına giren ürünlerin üretimi, işlenmesi, saklanması ve tüketiciye kadar geçen aşamalarda mikroorganizmaların önemli sonuçlar verebilecek bulaşmaları ile karşılaşabilirler. Genellikle mikroorganizmalar oluşan üründe bozulma veya tüketicilerde gıda kökenli hastalık ve zehirlenmelere kadar yol açabilen sorunlar, kullanılan ürün veya işleme tekniğine bağlı olarak ortaya çıkan sağlık, ekonomik ve zaman kayıplarına yol açmaktadır.
Mikrobiyolojik Analizler Laboratuvar Birimi olarak gıda, yem ve kullanma suyu numunelerinde mikrobiyolojik analizler ve gıdalarda Stafilokokal Enterotoksin Aranması analizi Uluslararası metotlarla yapılmaktadır.
Ana Çalışma Konularımız
- Mezofilik aerobik bakteri sayımı
- Koliform, Fekal koliform, E. coli sayımı
- Salmonella spp. aranması
- Kit ile Listeria monocytogenes Aranması
- Hızlı Yöntem ile Listeria monocytogenes Aranması
- Hızlı Yöntem ile Salmonella spp. Aranması
- Hızlı Yöntem ile E. coli O157 Aranması
- Aerobik Koloni Sayımı
- Bacillus cereus Sayımı
- Campylobacter spp. Aranması
- Clostridium perfringens Sayımı
- Cronobacter spp. (Enterobacter sakazakii) Aranması
- E. coli Sayımı (Katı Agarda)
- E. coli Sayımı (EMS)
- E. coli O157 Aranması
- Enterobacteriaceae Sayımı
- Koagülaz Pozitif Stafilokok Sayımı
- Koliform Bakteri Sayımı
- Maya ve Küf Sayımı
- Listeria monocytogenes Aranması
- Pseudomonas spp. Aranması
- Sülfit İndirgeyen Anerob Bakteri Sayımı
- Vibrio spp. Aranması
- Stafilokokal Enterotoksin Aranması vb.
Cihazlarımız
- MALDI Biotyper
- Moleculer Detection System
- Pathatrix
- BAX System
- Mini VIDAS
- Otoklav
- İnkübatörler