T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANKARA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • İDARİ MALİ İŞLER BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMAMIZ
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    NUMUNE KABUL VE RAPOR DÜZENLEME BİRİMİ
    FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KİMYASAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KATKI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALINTI ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİKOTOKSİN ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MİNERAL ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    YEM ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    AMBALAJ ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    HİSTOLOJİK ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    ORİJİN BELİRLEME LABORATUVAR BİRİMİ
    IŞINLAMA ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    NMR ANALİZ LABORATUVAR BİRİMİ
    KALİBRASYON LABORATUVAR BİRİMİ
  • ANALİZLER
    ANALİZ LİSTESİ VE ÜCRETLER
    ANALİZ TALEP FORMLARI
    PESTİSİT RUHSATLANDIRMA
  • YAYINLAR
    MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TANITIM BROŞÜRÜ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAnkara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü

Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvar Birimi

​

Mikroorganizmalar üreme ve metabolik aktivasyonları sonucunda karbonhidratları, azotlu bileşikleri ve yağları parçalayarak oluşturdukları metabolitlerle gıdalarda bozulmaya yol açar. 

Gıda tanımına giren ürünlerin üretimi, işlenmesi, saklanması ve tüketiciye kadar geçen aşamalarda mikroorganizmaların önemli sonuçlar verebilecek bulaşmaları ile karşılaşabilirler. Genellikle mikroorganizmalar oluşan üründe bozulma veya tüketicilerde gıda kökenli hastalık ve zehirlenmelere kadar yol açabilen sorunlar, kullanılan ürün veya işleme tekniğine bağlı olarak ortaya çıkan sağlık, ekonomik ve zaman kayıplarına yol açmaktadır.

Mikrobiyolojik Analizler Laboratuvar Birimi olarak gıda, yem ve kullanma suyu numunelerinde mikrobiyolojik analizler ve gıdalarda Stafilokokal Enterotoksin Aranması analizi Uluslararası metotlarla yapılmaktadır.

Ana Çalışma Konularımız

  • Mezofilik aerobik bakteri sayımı
  • Koliform, Fekal koliform, E. coli sayımı
  • Salmonella spp. aranması
  • Kit ile Listeria monocytogenes Aranması
  • Hızlı Yöntem ile Listeria monocytogenes Aranması
  • Hızlı Yöntem ile Salmonella spp. Aranması
  • Hızlı Yöntem ile E. coli O157 Aranması
  • Aerobik Koloni Sayımı
  • Bacillus cereus Sayımı
  • Campylobacter spp. Aranması
  • Clostridium perfringens Sayımı
  • Cronobacter spp. (Enterobacter sakazakii) Aranması
  • E. coli Sayımı (Katı Agarda)
  • E. coli Sayımı (EMS)
  • E. coli O157 Aranması
  • Enterobacteriaceae Sayımı
  • Koagülaz Pozitif Stafilokok Sayımı
  • Koliform Bakteri Sayımı
  • Maya ve Küf Sayımı
  • Listeria monocytogenes Aranması
  • Pseudomonas spp. Aranması
  • Sülfit İndirgeyen Anerob Bakteri Sayımı
  • Vibrio spp. Aranması
  • Stafilokokal Enterotoksin Aranması  vb.

Cihazlarımız

  • MALDI Biotyper ​
  • Moleculer Detection System 
  • Pathatrix 
  • BAX System
  • Mini VIDAS
  • Otoklav 
  • İnkübatörler 

İLETİŞİM

    Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
  • Adres : Gayret Mah. Şehit Cem Ersever Cad. No:7/3 Yenimahalle/ANKARA

  • Telefon : Santral:0312 315 00 89 Numune Kabul:0312 315 60 45

  • Faks : 0312 315 79 34

  • E-Posta : ankara.gidalab@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI